Forn de Sant Joan

Food

Forn de Sant Joan, Palma de Mallorca
In een klein straatje hartje Palma de Mallorca vind ik ‘toevallig’ dit voortreffelijke restaurant: Forn de Sant Joan. En terwijl ik aan de bar moet wachten op een tafeltje, kan ik alleen maar blijven staren naar die prachtige tegels op de vloer.

De voormalige bakkerij (vandaar de naam Forn = oven) bevindt zich in een 14e eeuws gebouw dat in 1992 door Joan Baqués en Rosmary Meler werd omgetoverd tot restaurant en wordt door hun zoons tot op heden gerund.

Lamsvlees dat ‘smelt’ op je tong

De kaart is zeer divers. Probeer vooral het lamsvlees ‘a las 7 horas’ geserveerd met jus en gerookte aardappelpuree. Dat heeft inderdaad 7 uur staan sudderen en valt op je tong uiteen. Verrukkelijk!

Ontdekking

Ik ben niet de enige die dit restaurant heeft ‘ontdekt’. Bekenden en minder bekenden zijn blijkbaar aangeschoven bij Forn de Sant Joan. Zo staan wielrenner Miguel Indurain, regisseur Pedro Almodovar, maar ook onze ‘eigen’ voetballer Ruud van Nistelrooy op de lijst van gelukkigen. Niet alleen het eten is goed, de service is uitmuntend. En dat voor een ontzettend goede prijs. Ik kan niet anders zeggen: als ik weer in Palma de Mallorca ben, kom ik hier zeker terug!

Forn de Sant Joan | Sant Joan, 4 | Palma de Mallorca | Baleares | Tel 0034 971 728 422 |

Forn de Sant Joan Palma de Mallorca

Even wachten aan de bar is niet zo’n ramp… die tegels zijn geweldig!

Schermafbeelding 2016-03-16 om 15.12.34


One comment on “Forn de Sant Joan

  1. […] met dezelfde mediterrane sfeer. Zowel stad en strand zijn binnen handbereik, net als diverse goede restaurants en fraaie bezienswaardigheden zoals de kathedraal La Seu, dat ’s avonds prachtig verlicht is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *