Bar Abaco, Palma de Mallorca

Food

Bar Abaco, Palma de Mallorca‘Prohibido hacer fotografias’ (verboden te fotograferen) lees ik op een klein bordje naast de houten deur van Bar Abaco hartje Palma de Mallorca. Zo’n opschrift schept verwachtingen en menig voorbijganger probeert net als ik nieuwsgierig een glimp op te vangen van wat daarbinnen gebeurt. 

Als je je laat verleiden door deze schijnbaar ontoegankelijke ‘exotische club’, zoals Bar Abaco genoemd wordt, kun je je heel even onderdompelen in wat nog het meest doet denken aan het hof van Louis XIV, maar dan hartje Palma de Mallorca. Tussen kitsch, barok, de enorme bloemstukken, opgestapeld fruit en de overweldigende noten van ‘Canon’ van Pachelbel die door de gewelven van dit oude herenhuis galmen, bevinden zich intieme zitjes waarbij het middenpad tegelijkertijd dienst doet als een catwalk waarover mensen flaneren.

Wat een bizarre plek! Ik voel me alsof ik op een filmset ben beland en geniet van de surrealistische sfeer en de mensen. En de Cocktails natuurlijk, die zijn er namelijk in overvloed, vanaf € 15. Champagne schenken ze vanaf € 78 per fles.

Bar Abaco | Calle San Juan, 1 | 07012 Palma de Mallorca | Tel. 971 714 939 | info@bar-abaco.com

Bar Abaco Inside

Bar Abaco Garden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *