Zion National Park

Travel


Zion is liefde op het eerste (vooruit: tweede) gezicht. Ik was hier al eerder, maar het weerzien is intens. Ik kan me de pracht van Zion gek genoeg niet herinneren. Zion, met al haar kleuren rood die scherp afsteken tegen de groentinten in het dal. Zion, je staat voor altijd in m’n geheugen gegrift!

Volleerde kampeerders

Dankzij het fantastische plan om ‘even’ verse boodschappen te halen bij een Walmart langs de ring van Vegas, arriveren we met wat vertraging pas om 17.00 uur op Zion Canyon Campground. Maar – als geoefende roadtrippers – staat de camper wel in 5 minuten op z’n plek inclusief alle hook-ups. We hebben een waanzinnige plek vlak langs de rivier en met uitzicht op de rode rotsen. Bijkomend voordeel van deze camping: we kunnen lopend(!) naar de ingang van het park. Het is namelijk maar 0,8 mijl, zo’n 11 minuten, lopen vanaf de camping. Bovendien gaan er ook gratis shuttlebussen vanaf de camping naar de ingang van het park waar je bij het Visitor Center overstapt op een gratis shuttlebussen die je verder het autoloze park in brengt.

Fotogeniek

Wow, hoe mooi is Zion! En omdat het al wat later is, is er vrijwel niemand meer in heel Zion National Park te bekennen, terwijl het park tot 22.00 uur geopend is. Een ander bijkomend pluspunt: het zachte avondlicht is perfect voor het maken van de sfeervolste foto’s. We hebben de River Walk Trail bijna voor onszelf en kunnen de prachtigste plaatjes schieten. Deze trail loopt over in de Narrows, een trail die waarbij je over de rivierbodem, soms tot aan je kniën door een steeds smaller wordende kloof loopt.

Zion Canyon Campground

Als we weer terugkomen op de camping, blijkt maar weer wat een super spot we hebben. Behalve het fantastische uitzicht op de massieve rode rotsen is het er ’s avonds aardedonker en flonkeren er miljoenen sterren hoog aan de hemel. Dit… m’n hele leven. Zucht.

Zion National Park Emerald Pools Trail nenehschoice

Emerald Pools Trail

De volgende ochtend hebben we opnieuw een rit voor de boeg, maar we besluiten nog snel even een trail te ‘doen’. Het is beduidend drukker dan de avond ervoor en we moeten 20 minuten wachten bij de shuttlebus. Wegens gebrek aan tijd doen we de Emerald Pools Trail, een eenvoudige en korte wandeling. De omgeving is prachtig! We lopen tot de Lower Emerald Pool waar duizenden druppeltjes naar beneden sijpelen langs de rotswanden en via de waterval. De zon tovert het water in alle kleuren van de regenboog.

Rood asfalt

De highway roept ons weer. Dus checken we uit en zoeven we over het rode asfalt richting Bryce Canyon National Park. We kijken onze ogen uit: na iedere bocht wacht een nieuwe kleurenpracht en soms lijkt het of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Omdat we gezien de breedte van de camper niet zomaar door de tunnel in Zion passen moeten we $15 betalen zodat bij het passeren het tegenverkeer door special ‘tunnel rangers’ wordt tegengehouden en wij in het midden door de tunnel kunnen rijden. Deze weg is werkelijk adembenemend en ik werp een laatste blik op de rode rotsformaties van het mooie Zion.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *