Antelope Canyon

Travel

upper antelope canyon nenehschoice
Wonderschone golvende lijnen in allerlei tinten oranje die in de loop van de tijd in het zandsteen zijn uitgesleten door de kolkende beweging van het water. De Antelope Canyon bestaat uit twee smalle kloven: de Lower Antelope Canyon en de Upper Antelope Canyon. 

Page aan Lake Powell

Als we Page binnenrijden is het een raadsel in welke timezone we ons bevinden, de tijd op m’n mobiel en op de navigatie springt dan weer een uur vooruit, dan weer een uur terug. We vragen het voor de zekerheid even na bij de receptie van de volgende camping: Wahweap Camground. Met uitzicht op het helderblauwe water van Lake Powell installeren we onze camper. Het meer ziet er aanlokkelijk uit. De zon schijnt genadeloos en met 40 graden celcius zou ik niets liever doen dan een verfrissende duik nemen. Jammer genoeg hebben we geen tijd om aan of op het koele meer door te brengen, want de veel gefotografeerde Antelope Canyon wacht op ons!

Upper antelope canyon nenehschoice

Upper Antelope Canyon

We krijgen deze trip aangeboden van Antelope Canyon Tours, maar we blijken op een heel verkeerde locatie ergens op een parkeerterrein te staan. Hier vertrekken wel tours, maar niet die van ons. Na een telefoontje blijkt dat we ons in Page bij een kantoortje moeten melden. We verschijnen gelukkig nog net op tijd, zodat we gezellig met wat Chinezen aan kunnen schuiven in de achterbak van een jeep. Al hobbelend over stoffige wegen en in de zinderende hitte doemt daar plots de ingang van de Upper Canyon op! Wow! De prachtige rotsformaties zijn ontstaan doordat water door de eeuwen heen zich een weg heeft gebaand door het zandsteen. Ik schiet een aantal prachtige plaatjes van deze bijzondere (en koele!) kloof. Dat is niet zo moeilijk, ik heb zelden zo’n fotogenieke plek gezien als de Antelope Canyon!

Wijn

Na een hobbelige rit terug brengen we eerst een bezoekje aan de campingwinkel. Vanmiddag hebben we hier namelijk wijn gespot. Wijn! Voor het eerst sinds lange tijd, want in Utah is er in de verste verte geen druppel wijn te bekennen. Dus slaan we hier heerlijk in en drinken die avond een glaasje op het mooie Amerika en het leven. Cheers!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *