Arches National Park

Travel

arches national park nenehschoice

Immense rode rotsbogen uitgesleten door wind en water. Arches National Park vlak bij het plaatsje Moab in Utah is een vreemdsoortig landschap en een van de weinige Amerikaanse parken waar geen shuttlebussen rijden. En jeetje, wat voel je je klein als je onder zo’n boog staat!

Verhit Arches

De temperaturen bij Arches National Park stijgen razendsnel. Dook de afgelopen nachten in Bryce National Park de temperatuur nog onder nul, hier komt ie niet onder de 27 graden. Overdag tikt de thermometer een graadje of 39 aan en de komende week zal deze nog verder oplopen tot 44 graden.

Arches Double Arch

Vroeg op pad

De meeste bogen in Arches National Park bereik je door even te lopen en te klimmen, en vanwege de temperatuur besluiten we om de volgende ochtend al vroeg op pad te gaan. Op dit tijdstip kun je je camper ook nog kwijt op de parkeerplaatsen. Arches National Park is namelijk een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. Jammer, want dat zorgt voor veel autodrukte en ‘horizonvervuiling’.

Double Arch & Delicate Arch

We nemen een kijkje bij Balancing Rock, klauteren omhoog naar de Double Arch (van dichtbij zijn ze reusachtig!) en aanschouwen vanaf een afstandje Delicate Arch. Vanwege de temperatuur zien we de trip van 2,6 km naar de top van de Arch zelf niet zitten, dus bekijken we de Delicate Arch van een afstandje bij het Viewpoint Delicate Arch. Misschien niet even spectaculair, maar nog steeds prachtig en indrukwekkend! Arches National Park is er eentje om niet snel te vergeten.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


One comment on “Arches National Park

  1. […] ze onder andere de Colorado River in Castle Valley en Fisher Valley, iets ten zuidoosten van Arches. Ook in Monument Valley, iets verderop, werd gefilmd. Voor wie de serie Westworld nog niet zag: het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *