Capitol Reef National Park

Travel

Capitol Reef rv nenehschoiceEn verder gaat onze roadtrip. Via de Scenic Byway 12 die door het woeste, desolate landschap van Utah kronkelt en over de heuvels klimt van soms wel 9300 feet hoog om daarna weer met een hellingspercentage van 10% af te dalen. Een heuse kuitenbijter ook, want deze route wordt zelfs door wielrenners getrotseerd.

Gesneuveld

Hobbelig is het hier ook, want als we met 30mph over een wildrooster rijden horen we al onze glazen rinkelend naar beneden vallen. In een camper gaat het er niet bepaald zachtzinnig aan toe. Alles schudt, kraakt en piept dat het een lieve lust is. Soms zie ik de hele koelkast op en een neer gaan. Alles goed afsluiten is het advies, laatst sijpelde namelijk het vocht van ons potje olijven over de vloer. Bleek het dekseltje in de koelkast niet goed dicht te zitten…. Oeps!

Nummer 13

In het begin van de middag arriveren we op 1000 Lakes RV Park bij Capitol Reef. Er is paniek in de tent want iemand met een 5-th weel heeft zojuist een watertappunt geraakt bij het achteruit inparkeren. Bij ons gaat het gelukkig iets soepeler: zonder de bomen aan weerszijden te raken en met strakke aanwijzingen van m’n collega parkeer ik onze camper zowaar prachtig achteruit in op geluksplek nummer 13. What’s in a name?

Waanzinnig Capitol Reef

We hebben een waanzinnig uitzicht op de rode rotsen van Capitol Reef vanaf de mooiste plek van de hele campground. Dat beaamt ook de eigenaar als ik even later bij de receptie de beroemde muffins bestel: “You’ve got the best spot on the whooooole campground!” Die versgebakken muffins verorberen we de volgende bij het ontbijt én de lunch. Jummie!

Fruita

Away we go. Heel vroeg in de ochtend, terwijl er nog vrijwel niemand onderweg is, wagen wij ons aan de Scenic Drive door Capitol Reef. We komen langs Fruita, daar waar fruitbomen en de verfrissende Fremont River wachten. Verder toeren we weer… door het verlaten landschap van Utah, waar nergens een fles wijn te bekennen is, maar waar de koelingen voor 2/3 gevuld zijn met tal van biertjes en energiedrankjes in fluoriserende kleuren. We vinden zowaar een winkeltje in Hanksville in the middle of nowhere waar ze verse groente en fruit (hoera!) verkopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *