Monument Valley

Travel

Monument Valley sunset nenehschoice
In een eindeloze en desolate woestijn verrijzen plots de rode zandsteenformaties en tafelbergen. Dit is het grondgebied van de Navajo, het land van de indianen waar je het gevoel hebt dat je in een westernfilm terecht bent gekomen.

Films in Monument Valley

De rode ‘buttes’ die zomaar in het vlakke landschap verrijzen is een feest der herkenning. Niet alleen omdat ik jaren geleden al m’n hart verloor aan dit prachtig rode landschap, maar ook omdat het als achtergronddecor werd gebruikt voor tal van films en tv-series. Ook regisseur John Ford werd verliefd op Monument Valley en nam er in 1939 zijn bekende film ‘Stagecoach’ op. De film met acteur John Wayne zou de eerste van een hele reeks worden: Ford draaide er nog 9 andere westernfilms. Klassiekers als ‘How the west was won’ en ‘Easy Rider’ met Dennis Hopper werden hier gefilmd, maar Monument Valley was ook het toneel voor de jaren 80 hit ‘Back to the Future’ met Michael J. Fox, het recentere ‘Lone Ranger’ (2013) met Johnny Depp en de serie ‘Westworld’.

monument valley nenehschoice

Navajo

Dit is het gebied van de Navajo-indianen waar je de kracht van de natuur overal voelt. Omdat je met je auto niet off the beaten track mag rijden, maken we een jeeptour met een Navajo-indiaan die ons tal van interessante verhalen vertelt over de geschiedenis van de bewoners van dit magische landschap en hun gebruiken. Overigens maakt Monument Valley, in tegenstelling tot andere nationale parken, geen deel uit van het National Parks Pass en moet je bij binnenkomst $20 entreekosten betalen.

Monument Valley nenehschoice

The View Campground

We parkeren onze camper op een fantastische plek: The View Campground. Nooit heb ik een overweldigender zonsondergang én zonsopkomst gezien dan op deze magische plek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *