Stoupa, Griekenland

Travel

Augustus stond (opnieuw) in het teken van Griekenland. Na vorig jaar hebben we de smaak te pakken. Al was het alleen maar om het eten: de verrukkelijk souvlakia, kleftiko, tzatziki en daarbij een lokale Griekse wijn.

We smullen van al dat heerlijks, net als we genieten van het enorme zandstrand dat om de hoek van ons kleinschalige appartement ligt en waar 2 zonnebedden + parasol nog verhuurd worden voor het onwaarschijnlijke bedrag van 5 euro per dag (!). Probeer dat maar eens in Italië of de Cote d’Azur. Stoupa op de Peloponnesos heeft alles wat we zoeken: het is kleinschalig, authentiek en er is voldoende te beleven (en te eten!). Griekenland blijft de ideale bestemming voor cultuur, liefhebbers van goed eten en met een kleine portemonnee.

Middeleeuws Monemvasia

Ik heb maar een weekje vakantie, dus we besluiten het vooral langzaamaan te doen tijdens onze vakantie. Dat mag ook wel, want met temperaturen die de 40 graden aantikken kun je niet anders dan alles in de laagste versnelling doen. Geen haast dus. Heerlijk!
Behalve iedere dag dobberen in de azuurblauwe zee en al snorkelend de meest betoverende vissen voorbij zien komen, maken we ook een geweldige excursie naar het ‘Gibraltar van de Peloponnesos’ Monemvasia. Het oude stadje is hoog op de flanken van een kale rots gebouwd. Een oude kerk torent hoog boven het stadje uit… Het is even een klim, maar het fantastisch uitzicht over de stad en de zee is hier magnifiek!

Wielrennen in de bergen

Naast die zinderende zon en zee is er ook tijd voor wat actie. Zoonlief is als fervent wielrenner wel te porren voor een fietstochtje en weet dochter en mij ook over te halen. ‘Je moet wel wat condititie hebben’, zo deelt onze hostess ons mee. Wist ik veel dat we ook meteen bergen moesten bedwingen?! Tijdens de enerverende fietstocht bergop (met een stijgingspercentage van gemiddeld 7% en een zoon die dit uiteraard op z’n sloffen doet) bezoeken we een piepklein kerkje dat verscholen ligt tussen de olijfbomen op een verlaten heuvel.
Als we daar hijgend bijkomen van de klim komt er een kudde schapen met klinkelende belletjes langs lopen. Verder fietsen we weer via een hobbelig ‘of the road’ pad naar een prachtige inham met uitzicht op het helderblauwe water en een grot. Hoewel de de temperatuur ook vandaag weer tot boven de 40 graden stijgt hebben we daar weinig last van. Dat komt omdat de weg grotendeels in de schaduw van de berg ligt en omdat we heel vroeg in de ochtend vertrekken.
We besluiten onze tocht met een duik in de verfrissende zeewater en genieten van een typisch Griekse lunch met vis, olijven, tzatziki en geroosterde groenten. Een heerlijk afsluiting van een fietstochtje waarbij ik toch het gevoel heb dat ik mezelf heb overtroffen. Jamas! stoupa-appartment-lakonia Appartement Lakonia was ons tijdelijke huis op de Peloponnesos. Aan dit uitzicht kan ik wel wennen! BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewarenBewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren


One comment on “Stoupa, Griekenland

  1. […] maanden geleden al heb geschreven, had ik het door al die warrige omstandigheden nog niet gepost. Hier lees je alles over mijn weekje in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *