5 mooiste havens Middellandse Zee

Griekenland, Italië, Spanje, Travel, Turkije

Dubrovnik, <a href=
Treinstations, vliegvelden en havens. Ik houd van knooppunten: plekken waar mensen samenkomen om weer verder te reizen. Daar waar verwachtingen en dromen over onbekende bestemmingen in de lucht hangen. Sommige havens in de Middellandse Zee zijn fantastisch gelegen of vertellen een verhaal. Dit zijn de vijf mooiste havens in de Middellandse Zee.

Santorini

SantoriniNiet voor niets past Santorini perfect op het lijstje van de mooiste haven rond de Middellandse Zee! Als je Santorini vanaf de glinsterende zee nadert, rijzen imposante rotswanden loodrecht op uit het water. Onder je niets dan de donkerblauwe diepte van een onderzeese krater en boven je de wit gepleisterde huisjes met blauwe koepeldaken. Dit is het mythische eiland Santorini. Ooit was het één groot vulkanisch eiland dat na vulkaanuitbarstingen grotendeels onder water verdween. Er wordt gefluisterd dat diep op de zeebodem het verdronken land van Atlantis rust.

Venetië

Venetië Neneh's Choice

Venetië, de betoverende kleurrijke stad waar romantiek de boventoon voert. Waar gondels door de kanalen glijden langs imposante palazzi, kerken en pittoreske steegjes. Plof neer op één van de terrasjes  van het Piazza San Marco. Dit is het kloppende hart van Venetië, waar je het typisch Italiaanse leven aan je voorbij ziet komen.

Dubrovnik

DubrovnikForten, pittoreske straatjes en eeuwenoude stadsmuren. Dubrovnik wordt één van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd! Dit vestingstadje herleven oude tijden diende als filmlocatie voor de serie Games of Thrones. Daarvoor werd de stad omgedoopt tot King’s Landing én het was het achtergronddecor voor de oude havenstad Qarth. Dat alles maakt een bezoek aan Dubrovnik meer dan de moeite waard!

Istanbul

Istanbul, Turkije

Kleurrijke bazaars, koffiehuizen, moskeeën en levendige straatjes. In de Turkse wereldstad Istanbul komen twee continenten samen. Europa en Azië worden gescheiden door de rivier de Bosporus. Op de ene oever ligt het bruisende westen met het Taksimplein en het hippe uitgaansleven. Aan de andere kant maak je kennis met het authentieke oosten. Iedere wijk van het voormalige Constantinopel heeft zijn eigen sfeer en charme. Istanbul past dus perfect in het rijtje mooiste havens in de Middellandse Zee!

Barcelona

BarcelonaHet wervelende Barcelona is de stad van kunstenaars zoals Miró. Overal in de stad zie je ook het werk van Gaudí. Hij bouwde onder andere La Sagrada Familia en het Guell Park. Kom je in de zomer? Dan kun je hier genieten van de stad én strand. Aanrader is een verrukkelijke lunch in één van de restaurants bij Port Vell. Slenter daarna door de kronkelige straatjes van Barri Gótic. In de middag eet je natuurlijk pintxos in één van de tapasbarretjes. Ben je voor het eerst in Barcelona? Dan moet je ook even flaneren over Las Ramblas. Wist je dat Woody Allen Barcelona gebruikte als achtergronddecor voor zijn film Vicky Cristina Barcelona?

Meer lezen?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *