5 mooiste havens Middellandse Zee

Griekenland, Italië, Spanje, Travel, Turkije

Dubrovnik, <a href=
Treinstations, vliegvelden en havens. Ik houd van knooppunten, plekken waar mensen aankomen om soms weer verder te reizen. Daar waar verwachtingen en dromen over onbekende bestemmingen in de lucht hangen. Sommige havens in de Middellandse Zee zijn fantastisch gelegen of vertellen een verhaal. Dit zijn mijn vijf favoriete havens in de Middellandse Zee op een rijtje.

Santorini

SantoriniAls je Santorini vanaf de glinsterende zee nadert, rijzen imposante rotswanden loodrecht op uit het water. Onder je niets dan de donkerblauwe diepte van een onderzeese krater en boven je de wit gepleisterde huisjes met blauwe koepeldaken. Dit is het mythische eiland Santorini. Ooit was het één groot vulkanisch eiland dat na vulkaanuitbarstingen grotendeels onder water verdween. Er wordt gefluisterd dat diep op de zeebodem het verdronken land van Atlantis rust.

Venetië

VenetiëVenetië, de betoverende kleurrijke stad waar romantiek de boventoon voert. Waar gondels door de kanalen glijden langs imposante palazzi, kerken en pittoreske steegjes. Plof neer op één van de terrasjes  van het Piazza San Marco. Dit is het kloppende hart van Venetië, waar je het typisch Italiaanse leven aan je voorbij ziet komen.

Dubrovnik

DubrovnikForten, pittoreske straatjes en eeuwenoude stadsmuren. Dubrovnik wordt terecht één van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd. In dit vestingstadje herleven oude tijden. Geen wonder dus dat Dubrovnik filmlocatie was voor Games of Thrones. Voor de serie werd het niet alleen omgedoopt tot King’s Landing maar het diende ook als achtergronddecor voor de oude havenstad Qarth.

Istanbul

Istanbul skyline

Kleurrijke bazaars, koffiehuizen, moskeeën en levendige straatjes. In de Turkse wereldstad Istanbul komen twee continenten samen. Europa en sprookjesachtig Azië worden gescheiden door de rivier de Bosporus. Aan de ene kant vind je het bruisende westen met het Taksimplein en het hippe uitgaansleven, aan de andere kant kun je het authentieke oosten ontdekken. Iedere wijk van het voormalige Constantinopel heeft zijn eigen sfeer en charme.

Barcelona

BarcelonaHet wervelende Barcelona is de stad van kunstenaars Miró en Gaudí die onder andere La Sagrada Familia en het Guell Park schiep. In de zomer kun je genieten van de stad en afkoelen op één van stranden. Schuif voor een verrukkelijke lunch aan in één van de restaurants bij Port Vell. Slenter door de kronkelige straatjes van Barri Gótic, eet pintxos in één van de tapasbarretjes en flaneer over Las Ramblas. Wist je dat Woody Allen Barcelona gebruikte als achtergronddecor voor zijn film Vicky Cristina Barcelona?

Meer lezen?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


3 comments on “5 mooiste havens Middellandse Zee

  1. […] Wil jij eens ervaren hoe het is om te cruisen? Check dan eens de site van Cruise Travel, waar je heel voordelige cruises vindt in bijvoorbeeld de Middellandse Zee. […]

  2. […] je dat Barcelona ook een fantastische cruise haven is in de Middellandse […]

  3. […] Dit zijn m’n 5 favoriete havens in de Middellandse Zee […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *