Rondreis India

India, Rondreis, Travel

films met een Indiase touch

Het chaotische verkeer, de kleurrijke sari’s, religieuze rituelen, serene tempels, de geurige kruiden en de verrukkelijke tandoori’s, curry’s, het typisch Indiase drankje lassi en ‘garlic naan’. India, je hebt voorgoed m’n hart gestolen!

Ranthambore NP India tijger

Tijger

Twee weken duurt m’n rondreis door India. Die reis begint in hoofdstad Delhi, via de roze stad Jaipur reizen we naar het Ranthambore National Park. Tijdens een safari door het park kruist een tijger ons pad op slechts twee meter voor onze jeep!

Taj Mahal Agra India Irene

Taj Mahal

De rondreis door India gaat verder naar Agra waar één van de zeven wereldwonderen wacht: de Taj Mahal.

India Varanasi ghats

Varanasi

Met de nachttrein vervolg ik m’n tocht door India. Na een wat hobbelige nacht word ik de  volgende ochtend wakker in Varanasi aan de heilige rivier de Ganges. Daar waar de doden verbrand worden op brandstapels, waar overal op straat afval en uitwerpselen liggen. Koeien, geiten, stieren, zwijnen en honden slenteren rond op straat. Een stad boordevol  indrukwekkende rituelen.

Nachttrein Varanasi Delhi India

Delhi

Verder gaat de reis, opnieuw met de nachttrein die me na 5(!) uur vertraging terug brengt naar New Delhi. Leek New Delhi twee weken daarvoor nog een hectische stad, de tweede keer voelt Delhi bijna als een verademing. Dat komt vooral doordat ik de afgelopen weken  nóg chaotischer taferelen heb gezien in bijvoorbeeld  Varanasi.

Rondreis India

India kaart rondreis Noord India

Mijn 15-daagse rondreis door het kleurrijke noorden van India zag er als volgt uit:

Wil je ook een rondreis maken door India? Dan is deze 15-daagse rondreis die ik boekte bij Djoser Reizen een aanrader!

Ben je op zoek naar meer reisinspiratie?

Rondreis Noord India

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *