Rondreis Marokko met kinderen

Marokko, Rondreis, Travel

Rondreis Marokko met kinderen, Tinfou Dunes zonsopkomst
Marokko met je eindeloze zandvlakten, desolate woestijnen, de hectiek van Marrakech, je gele zandduinen en je verrukkelijke eten… Tijdens mijn rondreis door Marokko verloor ik voorgoed mijn hart aan dit magische land. Zo zag mijn rondreis Marokko met kinderen er uit.

Marrakesh kruidensoukh Marokko

Overrompelend Marrakech

Slangenbezweerders, bedelaars, souks vol kleurige spullen, de wirwar aan straatjes waarin ik verdwaal. Marrakech, je bent overrompelend bijzonder. Dit is Marokko ten voeten uit. Een stad die je dus zeker niet over mag slaan.

Ouarzazate, Marokko, kasbah Taourirt

Ouarzazate

Hollywood in de woestijn. Dat is Ouarzazate. De naam van deze stad zingt al in m’n hoofd rond sinds ik een klein kind was, en nu ben ik hier echt. Ouarzazate, Ouarzazate…. Bijzonder en gaaf! Ouarzazate is ook een aanrader als je van films en de filmindustrie houdt.

Fint Oase Marokko

Fint Oase

Kkkkkkooouuuuddd is het die nacht. Na een rit met een 4wd naar de Fint Oase midden in de woestijn, warm ik me aan het kampvuur en eet van de verrukkelijke tajines, plas in een geïmproviseerd toilet, was me met een kannetje water dat boven het vuur verwarmd is. Slapen doe ik onder dekens van kamelenhaar. O, wat een nacht in de Fint Oase. Ook met de kinderen is dit een absolute aanrader!

La Fibule du Draa, Zagora Marokko

Zagora

Hotel La Fibule in Zagora is er eentje uit een sprookje. Met een blauw zwembad en palmbomen. In het restaurant van dit hotel vier ik oudejaarsavond, inclusief foute dansjes en een nog foutere dj. Erger kan bijna niet, maar toch vallen we elkaar klokslag 12 uur in de armen en wensen we iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. Bonne Année!

Tinfou Dunes Marokko, Boy Neneh's Choice

Tinfou Dunes

Op de rug van het schip van de woestijn, een heuse dromedaris, schommel ik wel 3 uur rond door het mulle zand. De zonsopkomst bij de Tinfou Dunes is betoverend. Die nacht is de meest bijzondere van de hele rondreis. Hier lees je waarom.

Aït Ben Haddou, Marokko

Aït Ben Haddou

Over Aït Ben Haddou raak ik niet uitgepraat. Ik ben onder de indruk van deze prachtige kasbah, dit rode fort. Niet alleen vanwege haar schoonheid, maar ook de oerkracht die de stad uitstraalt. Bovendien weet ik dat in Aït Ben Haddou bijzonder mooie shots zijn gedraaid voor veel films  en tv-series zoals Babel, Gladiator en scènes van Game of Thrones. Ben je ook zo’n filmliefhebber? Dan mag Aït Ben Haddou zeker niet op je lijstje ontbreken!

Marrakesh, Marokko

Marrakech Return

Vreemd, eenmaal terug in Marrakech lijkt de gekkigheid van de stad minder overweldigend dan de eerste keer. Ik laat me meevoeren in de flow van de hectiek en geniet er daardoor veel meer van. Wat komt dat komt en anders niet…

Rondreis Marokko met kinderen

Rondreis Marokko met kinderen

Mijn rondreis Marokko zag er als volgt uit:

Amsterdam – Marrakech
Marrakech
Marrakech – Ouarzazate – Fint Oase met 4WD (yeah!)
Fint Oase – Zagora
Zagora – tocht met de dromedaris in de Tinfou woestijn
Tinfou Woestijn – Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou – Marrakech
Marrakech – Amsterdam

Wil je ook een rondreis door Marokko maken? Ik boekte deze rondreis samen met m’n kids bij Djoser. Tijdens deze onvergetelijke ervaring maakten ze vrienden voor het leven!

Vervoer en verblijf Marokko

Verschillende reisorganisaties bieden een pakketreis of rondreis aan naar Marokko:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken in Marokko. Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Casablanca of Rabat. Transavia vliegt op meerdere bestemmingen in Marokko, waaronder naar Marrakech.

In Marrakech, Ouarzazate en Zagora vind je een aantal prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Wij sliepen in:

Rondreis Marokko met kinderen

Ben je op zoek naar meer reisinspiratie?


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Rondreis Marokko met kinderen

  1. Ook onze eerste route door Marokko. Stoer dat je dit met je kids hebt ondernomen. Wij zijn van de winter voor de tweede keer naar Marokko geweest, nu voor het eerst met de kinderen. Ze vonden t fantastisch. Is ook gewoon echt een gaaf land!

    • Ja, het is zeker een gaaf land! En vooral voor kinderen zoveel indrukken en zo’n heel andere cultuur relatief dicht bij huis. Wij zijn verkocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *