Rondreis Marokko met kinderen

Marokko, Rondreis, Travel

Rondreis Marokko met kinderen tinfou-dunes-marokko
Marokko met je eindeloze zandvlakten, desolate woestijnen, de hectiek van Marrakech, je gele zandduinen en je verrukkelijke eten… Tijdens mijn rondreis door Marokko verloor ik voorgoed mijn hart aan dit magische land. Zo zag mijn rondreis Marokko met kinderen er uit.

soukh-marrakech

Overrompelend Marrakech

Slangenbezweerders, bedelaars, souks vol kleurige spullen, de wirwar aan straatjes waarin ik verdwaal. Marrakech, je bent overrompelend bijzonder. Dit is Marokko ten voeten uit. Een stad die je dus zeker niet over mag slaan.

kasbah-taourirt-ouarzazate

Ouarzazate

Hollywood in de woestijn. Dat is Ouarzazate. De naam van deze stad zingt al in m’n hoofd rond sinds ik een klein kind was, en nu ben ik hier echt. Ouarzazate, Ouarzazate…. Bijzonder en gaaf! Ouarzazate is ook een aanrader als je van films en de filmindustrie houdt.

fint-oase-marokko

Fint Oase

Kkkkkkooouuuuddd is het die nacht. Na een rit met een 4wd naar de Fint Oase midden in de woestijn, warm ik me aan het kampvuur en eet van de verrukkelijke tajines, plas in een geïmproviseerd toilet, was me met een kannetje water dat boven het vuur verwarmd is. Slapen doe ik onder dekens van kamelenhaar. O, wat een nacht in de Fint Oase. Ook met de kinderen is dit een absolute aanrader!

Rondreis Marokko met kinderen hotel-la-fibule-du-draa-zagora

Zagora

Hotel La Fibule in Zagora is er eentje uit een sprookje. Met een blauw zwembad en palmbomen. In het restaurant van dit hotel vier ik oudejaarsavond, inclusief foute dansjes en een nog foutere dj. Erger kan bijna niet, maar toch vallen we elkaar klokslag 12 uur in de armen en wensen we iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. Bonne Année!

tinfou-dunes-marokko

Tinfou Dunes

Op de rug van het schip van de woestijn, een heuse dromedaris, schommel ik wel 3 uur rond door het mulle zand. De zonsopkomst bij de Tinfou Dunes is betoverend. Die nacht is de meest bijzondere van de hele rondreis. Hier lees je waarom.

Ait-ben-haddou-marokko

Aït Ben Haddou

Over Aït Ben Haddou raak ik niet uitgepraat. Ik ben onder de indruk van deze prachtige kasbah, dit rode fort. Niet alleen vanwege haar schoonheid, maar ook de oerkracht die de stad uitstraalt. Bovendien weet ik dat in Aït Ben Haddou bijzonder mooie shots zijn gedraaid voor veel films  en tv-series zoals Babel, Gladiator en scènes van Game of Thrones. Ben je ook zo’n filmliefhebber? Dan mag Aït Ben Haddou zeker niet op je lijstje ontbreken!

Rondreis Marokko met kinderen Marrakech_Marokko

Marrakech Return

Vreemd, eenmaal terug in Marrakech lijkt de gekkigheid van de stad minder overweldigend dan de eerste keer. Ik laat me meevoeren in de flow van de hectiek en geniet er daardoor veel meer van. Wat komt dat komt en anders niet…

Rondreis Marokko met kinderen

Rondreis Marokko met kinderen

Mijn rondreis Marokko zag er als volgt uit:

Amsterdam – Marrakech
Marrakech
Marrakech – Ouarzazate – Fint Oase met 4WD (yeah!)
Fint Oase – Zagora
Zagora – tocht met de dromedaris in de Tinfou woestijn
Tinfou Woestijn – Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou – Marrakech
Marrakech – Amsterdam

Wil je ook een rondreis door Marokko maken? Ik boekte deze rondreis samen met m’n kids bij Djoser. Tijdens deze onvergetelijke ervaring maakten ze vrienden voor het leven!

Ben je op zoek naar meer reisinspiratie?

Rondreis Marokko met kinderen


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Rondreis Marokko met kinderen

  1. yvonnevdlaan schreef:

    Ook onze eerste route door Marokko. Stoer dat je dit met je kids hebt ondernomen. Wij zijn van de winter voor de tweede keer naar Marokko geweest, nu voor het eerst met de kinderen. Ze vonden t fantastisch. Is ook gewoon echt een gaaf land!

    • Neneh schreef:

      Ja, het is zeker een gaaf land! En vooral voor kinderen zoveel indrukken en zo’n heel andere cultuur relatief dicht bij huis. Wij zijn verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *