Rondreis Marokko

Marokko, Travel

tinfou-dunes-marokko
Marokko met je eindeloze zandvlakten, desolate woestijnen, de hectiek van Marrakech, je gele zandduinen en je verrukkelijke eten… Tijdens mijn rondreis Marokko verloor ik voorgoed mijn hart aan dit magische land!

soukh-marrakech

Overrompelend Marrakech

Slangenbezweerders, bedelaars, souks vol kleurige spullen, de wirwar aan straatjes waarin ik verdwaal. Marrakech, je bent overrompelend bijzonder.

kasbah-taourirt-ouarzazate

Ouarzazate

Hollywood in de woestijn. Dat is Ouarzazate. De naam van deze stad zingt al in m’n hoofd rond sinds ik een klein kind was, en nu ben ik hier echt. Ouarzazate, Ouarzazate…. Bijzonder en gaaf!

fint-oase-marokko

Fint Oase

Kkkkkkooouuuuddd is het die nacht. Na een rit met een 4wd naar de Fint Oase midden in de woestijn, warm ik me aan het kampvuur en eet van de verrukkelijke tajines, plas in een geïmproviseerd toilet, was me met een kannetje water dat boven het vuur verwarmd is. Slapen doe ik onder kamelenharen dekens. O wat een nacht in de Fint Oase.

hotel-la-fibule-du-draa-zagora

Zagora

Hotel La Fibule in Zagora is er eentje uit een sprookje. Met een blauw zwembad en palmbomen. In het restaurant van dit hotel vier ik oudejaarsavond, inclusief foute dansjes en een nog foutere dj. Erger kan bijna niet, maar toch vallen we elkaar klokslag 12 uur in de armen en wensen we iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. Bonne Année!

tinfou-dunes-marokko

Tinfou Dunes

Op de rug van het schip van de woestijn, een heuse dromedaris, schommel ik wel 3 uur rond door het mulle zand. De zonsopkomst bij de Tinfou Dunes is betoverend. Die nacht is de meest bijzondere van de hele vakantie. Hier lees je waarom.

Ait-ben-haddou-marokko

Aït Ben Haddou

Over Aït Ben Haddou raak ik niet uitgepraat. Ik ben onder de indruk van deze prachtige kasbah, dit rode fort. Niet alleen vanwege haar schoonheid, maar ook de oerkracht die de stad uitstraalt. Bovendien weet ik dat in Aït Ben Haddou bijzonder mooie shots zijn gedraaid voor heel veel films  en tv-series zoals Babel en scenes van Game of Thrones.

Marrakech_Marokko

Marrakech Return

Vreemd, eenmaal terug in Marrakech lijkt de gekkigheid van de stad minder overweldigend dan de eerste keer. Ik laat me meevoeren in de flow van de hectiek en geniet er daardoor veel meer van. Wat komt dat komt en anders niet…

Rondreis Marokko

Rondreis Marokko

Mijn rondreis Marokko zag er als volgt uit:

Amsterdam – Marrakech
Marrakech
Marrakech – Ouarzazate – Fint Oase met 4WD (yeah!)
Fint Oase – Zagora
Zagora – tocht met de dromedaris in de Tinfou woestijn
Tinfou Woestijn – Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou – Marrakech
Marrakech – Amsterdam

Deze rondreis door Marokko deed ik mét m’n kids met Djoser. Tijdens deze onvergetelijke ervaring maakten ze vrienden voor het leven!

Meer lezen?


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


13 comments on “Rondreis Marokko

 1. yvonnevdlaan schreef:

  Ook onze eerste route door Marokko. Stoer dat je dit met je kids hebt ondernomen. Wij zijn van de winter voor de tweede keer naar Marokko geweest, nu voor het eerst met de kinderen. Ze vonden t fantastisch. Is ook gewoon echt een gaaf land!

  • Neneh schreef:

   Ja, het is zeker een gaaf land! En vooral voor kinderen zoveel indrukken en zo’n heel andere cultuur relatief dicht bij huis. Wij zijn verkocht!

 2. […] Dus bracht ik met vriendin M een bliksembezoek aan Rio, dompelde ik mezelf onder in de hectiek van kleurrijk India, zette ik (samen met kids) m’n voeten in het uitnodigende zand van Agios Nikitas op Levkas en maakte ik met hen een onvergetelijke rondreis door zinderend Marokko. […]

 3. […] de Nijl. O ja, en een rit met de nachttrein ligt ook in de planning. Vorig jaar maakten we al een rondreis door Marokko met Djoser Family. De geuren, kleuren, zalige maaltijden en het slapen in de woestijn onder […]

 4. […] sterren en de desolaatheid van de woestijn toveren een glimlach rond m’n lippen. Tijdens die rondreis door Marokko sliep ik trouwens op veel meer bijzondere plekken, zoals in een tent midden in de Fint […]

 5. […] Lees alles over mijn rondreis Marokko met de kinderen […]

 6. […] Zo maakten we een onvergetelijke rondreis door Marokko, […]

 7. […] rondreis door Marokko begint in Marrakech. En als je in Marrakech bent, moet je beslist een kijkje nemen in deze […]

 8. […] Lees hier hoe mijn rondreis door Marokko er uit zag […]

 9. […] … en natuurlijk tijdens onze onvergetelijke tour door Marokko […]

 10. […] Wil je ook Hideous Kinky door Marokko reizen? Lees alles over mijn rondreis door magisch Marokko met de kinderen. […]

 11. […] …. sliepen we onder miljoenen sterren in de woestijn van Marokko […]

 12. […] In de Marokkaanse woestijn belandden we in het sprookje van duizend-en-één-nacht. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *