3 mooie wandelingen in Bryce Canyon National Park

Verenigde Staten, Noord-Amerika, Wandelen

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park staat op mijn lijstje van de mooiste nationale parken in Amerika. Bovendien is het een heerlijke plek om te wandelen. Er zijn dan ook een aantal mooie wandelroutes in het park uitgestippeld die ik je kan aanraden. Ontdek 3 mooie wandelingen in Bryce Canyon National Park.

Bryce Canyon Utah Amerika Irene

Wandelen in Bryce Canyon: de Navajo Loop Trail en de Queens Garden Trail

Bryce Canyon in Utah

Bryce is ongetwijfeld één van mijn favoriete nationale parken in West-Amerika. Het behoort dan ook tot Utah’s Mighty Five: de mooiste parken van Utah. Niet alleen kun je hier genieten van spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen, je kunt er ook heel goed hiken. Dit zijn mijn tips voor 3 mooie wandelingen in Bryce Canyon National Park.

Lees ook: alle tips en bezienswaardigheden in Bryce Canyon
En: de 20 mooiste nationale parken van Amerika
Plus: de ultieme reisroute van 2 weken door West-Amerika

Bryce Canyon Utah Amerika, Irene

Ik wandelde over de Navajo Loop Trail en de Queens Garden Trail in Bryce Canyon

3 mooie wandelingen in Bryce Canyon

Ik ben al twee keer in Bryce Canyon geweest, maar dit bijzondere natuurpark blijft boeien! Het beste verken je de hoefijzervormige kloof waarin oranje hoodoos als soldaten de wacht houden door een van de wandelroutes te lopen. Deze 3 wandelingen in Bryce Canyon mag je dan ook niet missen.

Bryce Canyon kaart, Utah, Amerika

Alle wandelroutes in Bryce Canyon National Park op de kaart

Bryce canyon, Navajo Loop Trail

Wandelroute in Bryce Canyon: Navajo Loop Trail

1. Navajo Loop Trail

Gemiddeld, 2.2 km roundtrip

Een van de populairste wandelingen in Bryce Canyon is de Navajo Loop Trail. Deze wandelroute is 2,2 km lang. Officieel start de route bij Sunrise Point en eindigt deze bij Sunset Point, maar wij lopen hem tegen de klok in. Dat betekent dat we de kloof afdalen via het steilste gedeelte bij Sunset Point. Via het minder steile Sunrise Point wandelen we weer omhoog. Het eerste stuk naar beneden is adembenemend: steile, rode rotswanden flankeren het pad aan weerszijden. En omdat het nog vroeg in de ochtend is, is er nog vrijwel niemand op pad.

Je kunt ervoor kiezen om de Navajo Loop Trail via de smalle slot canyon Wall Street of via Thors Hammer te lopen. Buiten het hoogseizoen is Wall Street vaak afgesloten vanwege ijsvorming en kans op afbrokkelend gesteente. Wil je alleen de Navajo Loop Trail lopen dan kun je via Wall Street terug (als deze open is, anders loop je via dezelfde weg terug), maar je kunt je wandelroute ook combineren met de Queen’s Garden Trail.

Bryce Canyon National Park Queens Garden Trail

Mooie wandelingen in Bryce Canyon: Queens Garden Trail

Bryce Canyon Queens Garden Trail, Utah

De Queens Garden Trail in Bryce Canyon

Wandelen in Bryce Canyon National Park: een combi van de Navajo Loop Trail & Queens Garden Trail

2. Queen’s Garden Trail

Eenvoudig, 2,9 km roundtrip

De Queen’s Garden Trail is een makkelijke wandeling van ongeveer een uur. Je start bij Sunrise Point en loopt een lus van zo’n 2,9 km in totaal. De wandeling voert langs pijnbomen en hoodoos. Van dichtbij zijn ze nog indrukwekkender. Het pad eindigt in Queens Garden, waar de hoodoo Queen Victoria statig op haar tuin neerkijkt. Om een goed beeld te krijgen van de hoodoos en de grootte van het kleurige amfitheater kun je het beste de Navajo Loop Trail en de Queen’s Garden Trail met elkaar combineren.

Wil je nog langer genieten in de canyon? Dan kun je aansluitend ook de Peek-A-Boo Trail lopen. Deze 8,8 km lange, pittige wandelroute brengt je helemaal naar de bodem van het amfitheater.

Bryce Canyon National Park, Amerika

De mooiste wandelroutes in Bryce Canyon National Park

3. Rim Trail

Eenvoudig, 9,6 km one way

Langs de rand van hoefijzervormige Bryce Canyon loopt de Rim Trail, een van de mooie wandelroutes in Bryce Canyon. De hele wandelroute beslaat zo’n 9,6 km in totaal, maar het deel tussen Sunrise Point en Sunset Point is slechts 800 meter. Omdat route vlak en geasfalteerd is, is deze eenvoudige wandeling ook toegankelijk voor een rolstoel of kinderwagen. Wil je meerdere uitzichtpunten langs de Rim Trail bezoeken? Er rijdt een gratis shuttlebus die stopt bij de belangrijkste punten langs de kloof. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van de route wandelen en dan weer in de bus stappen.

Bryce Canyon National Park, Utah, Amerika

Het uitzicht tijdens een van de mooie wandelroutes in Bryce Canyon

Reisorganisaties rondreis Amerika

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

  • TUI – zowel fly-drives als een groepsrondreis
  • Djoser – groepsrondreizen met keuze uit hotels of kampeerrondreis
  • Tenzing Travel – individuele rondreizen met de auto

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthavens van Las Vegas, San Francisco en Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen. Vergelijk ticketprijzen Verenigde Staten op Tix.nl.

Waar overnachten in Bryce Canyon of omgeving?

In Bryce Canyon vind je een aantal prima hotels en appartementen. Wij maakten een rondreis en parkeerden onze camper op Ruby’s Inn Campground. Best Western zit er vlak naast en hier kun je ook een hotelkamer of view lodge boeken. De shuttlebus stopt hier voor de deur zodat je van daaruit heel makkelijk Bryce kunt verkennen (en je camper op de camping kunt laten staan). Vanaf de haltes kun je heel makkelijk aan een van deze mooie wandelingen in Bryce Canyon beginnen. Ook Bryce Pioneer Village is een aanrader, maar dat ligt net iets buiten het park.

Boek: Best Western Hotel in Bryce >>
Bekijk: alle accommodaties bij Bryce Canyon NP >>

Monument Valley Utah Arizona Amerika

Capitol Reef National Park rv

Meer tips voor een rondreis Amerika

Wandelroutes in Bryce Canyon bewaren

3 mooie wandelingen in Bryce Canyon NP, Amerika  3 mooie wandelingen in Bryce Canyon NP, Amerika

Reisgidsen voor je rondreis Amerika


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *