3 mooie wandelingen in Bryce Canyon National Park

Verenigde Staten

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park staat op mijn lijstje van de mooiste nationale parken in Amerika. Ik was er al twee keer, maar dit bijzondere natuurpark blijft boeien! Het beste verken je de hoefijzervormige kloof waarin oranje hoodoos als soldaten de wacht houden door erin af te dalen via een van de wandelroutes. Dit zijn 3 mooie wandelingen in Bryce Canyon National Park. Bryce Canyon kaart, Utah, Amerika
Bryce canyon, Navajo Loop Trail

1. Navajo Loop Trail

Gemiddeld, 2.2 km roundtrip

Het is een van de populairste wandelingen in Bryce Canyon: de Navajo Loop Trail. Officieel start de route bij Sunrise Point en eindigt deze bij Sunset Point, maar wij lopen hem tegen de klok in. Wij beginnen onze route dus bij Sunset Point waar we zigzaggend in de diepte verdwijnen. Op deze manier dalen we af aan via de steilste helling en klauteren we bij het minder steile Sunrise Point weer omhoog. Het eerste stuk naar beneden is adembenemend: steile, rode rotswanden flankeren het pad aan weerszijden. En omdat het nog vroeg in de ochtend is, is er nog vrijwel niemand op pad.
Je kunt ervoor kiezen om de Navajo Loop Trail via de smalle slot canyon Wall Street of via Thors Hammer te lopen. Buiten het hoogseizoen is Wall Street vaak afgesloten vanwege ijsvorming en kans op afbrokkelend gesteente. Wil je alleen de Navajo Loop Trail lopen dan kun je via Wall Street terug (indien geopend, anders loop je via dezelfde weg terug), maar je kunt ook kiezen om je wandelroute te combineren met de Queen’s Garden Trail.

Bryce Canyon National Park Queens Garden Trail

Bryce Canyon Queens Garden Trail, Utah

2. Queen’s Garden Trail

Eenvoudig, 2,9 km roundtrip

Pas als je afdaalt tussen de rotsen krijg je een goed beeld van de indrukwekkende hoodoos en de grootte van het kleurige amfitheater. Daarvoor combineer je Navajo Loop Trail met de Queen’s Garden Trail. De wandeling voert je langs pijnbomen en prachtige hoodoos. Van dichtbij zijn ze nog indrukwekkender. Het pad eindigt in Queens Garden, daar waar de hoodoo Queen Victoria statig op haar tuin neerkijkt.
Wil je nog langer genieten in de canyon? Dan kun je aansluitend de Peek-A-Boo Trail lopen. De 8,8 km lange, pittige wandelroute brengt je helemaal naar de bodem van het amfitheater.

Bryce Canyon Utah Amerika Irene

Bryce Canyon National Park, Amerika

3. Rim Trail

Eenvoudig, 9,6 km one way

Langs de rand van hoefijzervormige Bryce Canyon loopt de Rim Trail, een van de mooie routes in Bryce Canyon. De hele wandelroute beslaat zo’n 9,6 km in totaal, maar het deel tussen Sunrise Point en Sunset Point is slechts 800 meter. Omdat route vlak en geasfalteerd is, is deze eenvoudige wandeling ook toegankelijk voor een rolstoel of kinderwagen. Wil je meerdere uitzichtpunten langs de Rim Trail bezoeken? Er rijdt een gratis shuttlebus die stopt bij de belangrijkste punten langs de kloof.

Bryce Canyon National Park, Utah, Amerika

Vlucht en verblijf Bryce Canyon en V.S.

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

In Bryce Canyon vind je een aantal prima hotels en appartementen. Wij maakten een rondreis en parkeerden onze camper op Ruby’s Inn Campground, waar je ook een hotelkamer of view lodge kunt boeken. De shuttlebus stopt hier voor de deur zodat je van daaruit heel makkelijk Bryce Canyon kunt verkennen. Ook Bryce Pioneer Village is een aanrader, maar het ligt iets buiten het park. Bekijk hier alle andere accommodaties in de buurt van Bryce Canyon National Park.

Monument Valley Utah Arizona Amerika

Capitol Reef National Park rv

Meer lezen over een rondreis Amerika?

Dit artikel bewaren? Pin het dan!

3 mooie wandelingen in Bryce Canyon NP, Amerika  3 mooie wandelingen in Bryce Canyon NP, Amerika

Of bestel een van de reisgidsenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *