Op vakantie in de herfst: 6 fijne najaarsbestemmingen voor 2023

Afrika, Egypte, Europa, Griekenland, Italië, Malta, Portugal, Spanje, Travel

Koroni Peloponnesos Griekenland strand

Nog even op vakantie naar de zon in de herfst? Op deze najaarsbestemmingen is de temperatuur in de herfst aangenaam. Ideaal als je in de herfstvakantie wilt genieten van de zon en tegelijkertijd iets van de omgeving wilt zien of cultuur wilt snuiven. 6 fijne najaarsbestemmingen die perfect zijn voor een rondreis, stedentrip of vakantie in de herfst. 

Fijne najaarsbestemmingen 2023

Van de Algarve in Portugal en Andalusië in Spanje tot een rondreis door Egypte. De zomers kunnen hier heet zijn en dat maakt deze bestemmingen bij uitstek geschikt voor een vakantie in de herfst. Temperaturen zijn dan aangenamer om iets te ondernemen en om die mooie paleizen in Andalusië te bekijken, cultuur te snuiven op Malta of van de nazomer te genieten in Griekenland. Wil je graag op reis in de herfstvakantie dan zijn dit 6 fijne najaarsbestemmingen in 2023.

Nazomeren in Portugal met Primavera Reizen
In de herfst op vakantie met Sunweb
Low budget herfst vakanties bij Vakantiediscounter

Herfst in Spanje met Primavera Reizen
In het najaar naar Portugal met TUI

kathedraal Malaga, Spanje

1. Andalusië – Spanje

Wil je op vakantie in de herfst, dan is Andalusië in het zuiden van Spanje een perfecte najaarsbestemming. In de zomer kan het hier meer dan 40 graden worden, maar in de herfst is de temperatuur een stuk aangenamer. Andalusië leent zich goed voor een roadtrip, terwijl de steden ook ideaal zijn voor een stedentrip in de herfst. Neem nu het zonnige Málaga aan de Middellandse Zee, waar je kunt genieten van strand, tapas en culturele bezienswaardigheden. Ook prachtig is de Andalusische driehoek: de steden Granada, Sevilla en Córdoba zijn alledrie geschikt voor een stedentrip. Bekendste bezienswaardigheden zijn het Alhambra in Granada en het Alcazar in Sevilla. Andere leuke najaarsbestemmingen in Andalusië zijn Ronda en Nerja aan de Costa del Sol.

Bekijk najaarsvakanties Andalusië bij Eliza was Here

Cairo piramides van Gizeh Sfinx Egypte

2. Egypte

Nog zo’n perfecte najaarsbestemming is Egypte. Terwijl het hier in de zomer heet kan zijn, is de temperatuur in de herfst een stuk aangenamer. Samen met de kinderen maakte ik in de herfstvakantie een rondreis door Egypte. Overdag is het er gemiddeld 25 tot 30 graden: de perfecte temperatuur om te snorkelen in de Rode Zee bijvoorbeeld, maar ook om te dwalen door de indrukwekkende tempels van Karnak en Luxor of om een kijkje te nemen bij de imposante piramides van Gizeh vanuit Caïro.

Lees meer: over onze rondreis door Egypte
Tips: excursies en dagtrips die je kunt maken vanuit Hurghada

Bekijk najaarsvakanties Egypte bij Sunweb

Napels Italië straat

3. Italië

Ga je voor de zon naar Italië in de herfst, dan moet je het wat zuidelijker zoeken. Zoals langs de Amalfikust of Sicilië bijvoorbeeld. Maar ook Rome en Napels zijn fijne najaarsbestemmingen. Dan is het er niet zo heet als in de zomer, maar wel perfect om alle culturele bezienswaardigheden te bekijken of bijvoorbeeld naar Pompeï te reizen vanuit Napels. Op het zuidelijke Italiaanse eiland Sicilië is het in oktober een graad of 21. Fijn als je er graag op uit trekt. Zo zijn de tempels van Agrigento of het Griekse theater in Siracuse een bezoek waard. Daarnaast leent Sicilië zich in de herfst en winter ook goed voor lange wandeltochten in bijvoorbeeld het regionale natuurpark Madonie.

Bekijk najaarsvakanties Italië bij TUI

Albufeira Praia dos Pescadores Portugal

Algarve Portugal lunch

4. Algarve – Portugal

De zuidkust van Portugal is niet alleen populair in de winter, maar het is ook ideaal om er de herfstvakantie met je kids door te brengen. Ik was eens begin maart in Armaçao de Pêra en eind oktober in Albufeira in de Algarve en met een gemiddelde temperatuur tussen 20 en 25 graden was het perfect weer om even op het strand te liggen, maar ook om door gezellige straatjes te dwalen of om op een terrasje te zitten.

Lees ook: wat te doen in Albufeira in de Algarve
En: redenen om Armaçao de Pêra in de Algarve te bezoeken

Bekijk najaarsvakanties Algarve bij Eliza was Here

Waterfront Hotel Sliema, Malta

5. Malta

Het kleine eiland Malta ligt ten zuiden van Italië en vlak voor de kust van Tunesië. Ik ben inmiddels meerdere keren op Malta geweest, zowel in de lente als in het najaar. Ook in de herfst kan het er nog zo’n 25 graden worden. Een aanrader op Malta is de hoofdstad Valletta, maar ook een rit rond het eiland met de hop-on hop-off bus is ideaal. Op die manier kun je in een dag heel veel van het eiland zien. De bus stopt onder andere bij de tempelcomplexen van Hagar Qim en Mnajdra en in het kleurige vissersplaatsje Marxaxlokk. Dat maakt Malta tot een geliefde vakantiebestemming in de herfst.

Lees ook: tips voor een vakantie op Malta
En: 9x wat te doen in Valletta

Bekijk najaarsvakanties Malta bij de Vakantiediscounter

Koroni Peloponnesos Griekenland strand

6. Griekenland

Zowel het Griekse vasteland als de Griekse eilanden en de Peloponnesos zijn heerlijke najaarsbestemmingen en perfect voor een vakantie in de herfst. Zo loopt de temperatuur op het schiereiland de Peloponnesos in september nog op tot 25 graden en kun je hier nog tot in oktober je vakantie boeken. Leuke badplaatsen hier zijn Stoupa en Koroni. Nog zo’n fijne plek die je in de herfst kunt bezoeken is Parga op het Griekse vasteland. Niet alleen vind je hier fijne stranden, wij bezochten vanuit Parga ook de beroemde kloosters van Meteora. Je vliegt in ongeveer 3 uur naar luchthaven Aktion (Preveza), dat is dezelfde luchthaven als voor Lefkas. Ook het Griekse eiland Kreta is een perfecte bestemming voor in de herfst.

Lees ook: de leukste najaarsbestemmingen in Griekenland

Bekijk najaarsvakanties Griekenland bij Sunweb

Herfst: 6 najaarsbestemmingen bewaren

Op vakantie in de herfst: 6 fijne najaarsbestemmingen Op vakantie in de herfst: 6 fijne najaarsbestemmingen najaarsbestemmingen voor een vakantie in de herfst

Meer zonnige bestemmingen in de herfst

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *