Rusland Reisgids

Europa, Rusland

Rode Plein, Moskou, Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld. Je vindt er uitgestrekte toendra’s, desolate steppen en de bergtoppen van de Kaukasus. Fascinerend zijn ook protserige steden als de hoofdstad Moskou, daar waar Lenin’s Mausoleum staat en waar dure auto’s, luxe warenhuizen, trendy bars en louche nachtclubs het straatbeeld bepalen. En dan is er het culturele hart van Rusland: St. Petersburg. Deze stad heeft een roerige geschiedenis van revoluties en tsaren en bijzondere plekken als de Hermitage en Peterhof waar je je kunt vergapen aan rijkdom en kunst. Lees mijn tips en bezienswaardigheden in Rusland. 

Algemene informatie

REISTIJD: Afhankelijk van je bestemming vlieg je in 7u45min naar Moskou en naar St. Petersburg in zo’n 9 uur.
VALUTA: Russische Roebel
TIJDSVERSCHIL: Rusland telt maar liefst 11 tijdzones, in de zomertijd in het in Moskou en in St. Petersburg 1 uur later dan in Nederland, in de wintertijd is het er 2 uur later.
HOOFDSTAD: Moskou
LIGGING: Rusland grenst in het zuiden aan China, Mongolië en Kazachstan, in het westen grenst het onder andere aan Oekraïne, Wit-Rusland, Estland, Letland en Litouwen
INWONERS: 144 miljoen
VISUM: Voor Rusland heb je een visum nodig. Deze moet je voorafgaand aan je reis bij de ambassade aanvragen en kost  € 104,95

MIJN ARTIKELEN OVER RUSLAND

Pakketreizen Rusland

Normaal gesproken bieden verschillende reisorganisaties een reis of stedentrip aan naar St. Petersburg en Moskou, maar door de oorlog zijn deze gecancelled. Hotels boek je normaal gesproken eenvoudig via booking.com.

  • ANWB Reizen (stedentrip St Petersburg)
  • TUI (cruises langs o.a. de Baltische Staten & Oostzee)
  • SRC Reizen (rondreizen Rusland)

Kaukasus Rusland

Vliegtickets

Losse vliegtickets naar Moskou vind je onder andere bij Tix.nl.

Bagage voor je vakantie

Zoek je nog een geschikte handbagage trolley of een backpack voor je rondreis? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw vakantie!

RUSLAND

Tips en inspiratie voor reizen naar RuslandTips en bezienswaardigheden St Petersburg, Rusland

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *