Accommodatie tips op Karpathos: 5 favoriete plekjes

Griekenland, Europa, Travel

Accommodatie tips op Karpathos - Captain Elias Studios 2, Finiki

Karpathos is een Grieks eiland dat behoort tot de Dodekanesos. Het ligt precies tussen Kreta en Rhodos in. En omdat het nog niet wordt overspoeld door massa’s toeristen, is het op Karpathos nog heerlijk rustig. Hier vind je nog dat echte Griekse leven. In deze blog geef ik je 5 accommodatie tips op Karpathos.

Accommodatie tips op Karpathos - Pigadia Bay Karpathos-Stad

Een van mijn favoriete accommodaties op Karpathos: Pigadia Bay in Karpathos-Stad

Accommodatie tips op Karpathos

Wil je een vakantie Karpathos boeken, maar heb je geen idee waar je wilt verblijven? Ik was een paar keer op het eiland. Beide keren in Pigadia of Karpathos-Stad. Maar ik heb wel het hele eiland verkend. Dit zijn de leukste plekjes om te verblijven op het Griekse eiland: mijn accommodatie tips Karpathos!

Lees ook: 5 redenen om Karpathos te bezoeken
En: de leukste dorpjes op Karpathos
Plus: lekkerste restaurants in Pigadia

Accommodatie tips Karpathos - Pigadia Bay

Accommodatie tips op Karpathos: Appartementen Pigadia Bay

Pigadia Bay Karpathos Stad slaapkamer

Pigadia Bay Karpathos view

Appartementen Pigadia Bay, Pigadia

Samen met mijn kinderen boekte ik appartementen Pigadia Bay bij Sunweb, maar je kunt de appartementen ook boeken via booking.com. Jaren geleden sliep ik ook al eens bij Pigadia Bay. Mijn dochter was toen net 2 jaar oud, maar ik had er zulke goede herinneringen aan! Dus boekte ik het nog een keertje, deze keer met mijn inmiddels 20-jarige dochter en 18-jarige zoon. De ligging is perfect: midden in het gezellige centrum en vlak bij knusse eettentjes. Vanaf het balkon zie je de ferries aanmeren en vanaf Pigadia Bay sta je ook in 5 minuten op het strand Paralia Pigadia. Hier lees je meer over Appartementen Pigadia Bay.

Appartement Pigadia Bay bij Sunweb >>
Pigadia Bay via Booking.com >>

Accommodatie tips op Karpathos - Anassa Suites Amoopi zwembad

Accommodatie tips op Karpathos: Appartementen Anassa Suites in Amoopi – foto’s Sunweb

Anassa Suites Amoopi Karpathos appartement

Appartementen Anassa Suites, Amoopi

Ben je op zoek naar accommodatie tips op Karpathos dan mag Anassa Suites niet ontbreken! Deze appartementen liggen in het dorpje Amoopi (of Amopi) dat je al ziet liggen als je vanaf de luchthaven richting Pigadia rijdt. Letterlijk betekent Amoopi zoiets als ‘zandgat’, omdat het hier minder hard waait dan op de rest van Karpathos. Anassa Suites heeft een Nederlandse eigenaresse, de appartementen zijn stijlvol ingericht en geven je een echt strandgevoel. In Amoopi vind je gezellige restaurants en er loopt een wandelpad langs de kust. Via het pad kun je helemaal naar Pigadia wandelen en omgekeerd.

Bekijk Anassa Suites bij Sunweb >>

Olympos Karpathos Hotel The Olive Tree
Fijne plek om te overnachten in Olympos: Hotel The Olive Tree

Hotel The Olive Tree, Olympos

Als je op Karpathos bent, is een bezoek aan het afgelegen bergdorpje Olympos een aanrader! Lange tijd was het alleen bereikbaar via ezelsweggetjes of over zee. Daarom vind je in Olympos nog steeds veel oude tradities en klederdracht bijvoorbeeld. Als je Olympos echt wilt ervaren, is het leuk om er een nachtje te slapen. Zodra de dagjesmensen weg zijn, ervaar je hoe het leven vroeger geweest moet zijn: afgezonderd en op zichzelf aangewezen. Aan het begin van Olympos maakte ik foto’s van een kleurig huis. Toen ik thuiskwam bleek dit Hotel The Olive Tree te zijn. Vandaar dat dit hotel absoluut in dit rijtje accommodatie tips Karpathos thuishoort.

Hotel The Olive Tree >>

Accommodatie tips Karpahtos - Meltemi in Pigadia

Accommodatie tips op Karpathos: appartementen Meltemi in Pigadia – foto Sunweb

Appartementen Meltemi, Pigadia

Nog zo’n fijne accommodatie in Pigadia zijn Appartementen Meltemi. Heel even heb ik overwogen om daar met mijn kinderen vakantie te vieren. Het is fantastisch ingericht, het heeft een zwembad en het zandstrand ligt op een paar meter afstand. Ik vind vooral de voorkant van het kleinschalige appartementencomplex uitnodigend met dat wit, aquablauw en een olijfboom voor de deur. Vanaf Meltemi wandel je in ongeveer 10 minuten naar het centrum van Pigadia met fijne restaurants.

Boek Meltemi via Sunweb >>

Captain Elias Studios 2, Finiki

Accommodaties op Karpathos: Captain Elias Studios 2 in Finiki – Foto booking.com

Captain Elias Studios 2, Finiki

Voor een gemoedelijke, Griekse sfeer moet je in het vissersdorpje Finiki zijn. Een haventje en een straat, dat is Finiki in een notendop. Je komt hier dus echt voor het Griekse leven, de rust én voor de beste visrestaurants van heel Karpathos. Die vind je namelijk rond de haven van Finiki waar je iedere dag verse vis krijgt voorgeschoteld.

Dit blauwe huis kun je bijna niet over het hoofd zien. Captain Elias Studios 2 is een van mijn beste accommodatie tips op Karpathos. Je wandelt in een paar minuten naar het Finiki-strand waar je de zon in zee kunt zien zakken. In dit appartement voor 2 personen is 1 slaapkamer, een kitchenette en een balkon met uitzicht op zee. Wat wil je nog meer?

Boek Captain Elias Studios >>

Accommodaties Karpathos bewaren

accommodatie tips op karpathos, Griekenland accommodatie tips karpathos, Griekenland

Meer tips voor een vakantie Karpathos

Handig voor je vakantie in Griekenland

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay, Pexels en Unsplash.

Header foto booking.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *