De 12 mooiste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen

België, Accommodaties, Europa

natuurhuisjes in de Belgische Ardennen - Artistiek natuurhuisje in Tohogne, Ardennen, België

Over de grens in België ligt een prachtig natuurgebied: de Ardennen. En voordat je denkt: is dat niet ontzettend saai? Lees dan even verder. Je vindt hier namelijk lommerrijke bossen, mistige heuvels, grotten en kneuterige dorpjes. Dit is een heerlijke plek om je terug te trekken in een boshuisje, vakantiehuis of chalet midden in de natuur. Ik vond de 12 mooiste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen.

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen - Eenvoudige blokhut Viroinval Belgische Ardennen

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: mijn favorieten

Een tijd geleden maakte ik een serie blogs over de gaafste boshuisjes in Nederland. Maar op verzoek van een lezer ging ik op zoek naar nóg meer boshuisjes en chalets. Maar deze keer zocht ik specifiek naar huisjes in de wildernis van de Ardennen. Hieronder tip ik je graag mijn favoriete natuurhuisjes in de Belgische Ardennen.

Lees ook: de leukste boshuisjes in Limburg en Noord-Brabant
En: knusse natuurhuisjes in Drenthe
Hier wil je slapen: Hotel l’Eau Vive in Vresse-sur-Semois in de Ardennen

Durbuy Ardennen, Wallonië, België

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen zijn heerlijk in de zomer én in de winter

Kerstmarkt kraampjes winter

Over de Belgische Ardennen

De Ardennen is een bosrijk middelgebergte in het zuidoosten van België. Het gebied strekt zich uit van de rivieren de Maas en de Samber in het westen, het Nederlandse Zuid-Limburg in het noorden, de Eifel in het oosten en de Franse Maas in het zuiden. Je vindt er gezellige dorpjes als Bouillon en Durbuy, talloze kastelen en het is de perfecte plek om te kamperen, er met de fiets of te voet op uit te trekken of om af te dalen in de grotten van Remouchamps. En het leuke is: dit gebied is zowel fijn om in de zomer te verkennen als in de winter, wanneer plaatsjes als Durbuy en Dinant worden omgetoverd tot kerstdorpjes.

 

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: dit zijn de leukste!

Deze natuurhuisjes in de Belgische Ardennen kun je allemaal boeken via Natuurhuisje, bij Interhome of Booking.com, waar je de mooiste huisjes in de natuur in binnen- én buitenland vindt. Dit zijn mijn favoriete natuurhuisjes in de Ardennen.

Lees ook: 9 tips wat te doen in Durbuy
En: ontdek wat je kunt doen in Dinant
Plus: wat te doen in Vresse-sur-Semois in de Ardennen
En: de mooiste kastelen in de Ardennen

Eenvoudige blokhut Viroinval Belgische Ardennen

Een van mijn favoriete natuurhuisjes in de Belgische Ardennen is deze blokhut in Oignies-en-Thierache

Eenvoudige blokhut Viroinval Belgische Ardennen 2

Blokhut natuurhuisje Viroinval winter

1. Eenvoudige blokhut in Oignies-en-Thierache

6 personen

Dit was denk ik mijn allereerste kennismaking met dit plekje in België en het is daarom één van m’n favoriete natuurhuisjes in de Belgische Ardennen. De kinderen waren nog klein, we hadden heel weinig budget en we vierden kerst in deze eenvoudige houten blokhut, vlák bij de grens met Frankrijk. We hadden ons eigen mini plug-in kerstboompje meegenomen ;)

Het huisje is eenvoudig ingericht en staat op een kleinschalig park. Er is een open keuken, het heeft 2 slaapkamers (met 2 eenpersoonsbedden en een stapelbed) en er staat nog een bedbank in de kamer. Voor het houten terras staat een picknickbank én er is natuurlijk een barbecue aanwezig. Op het park staan meerdere huisjes te huur, dus als deze vol is, kijk dan vooral hier voor meer natuurhuisjes in de omgeving. Zie jij jezelf hier al zitten?

Bekijk deze eenvoudige blokhut

Houten chalet in Oignies, Ardennen, België

2. Houten chalet in Oignies

5 personen

Nog zo’n typisch houten chalet staat in Oignies op een kleinschalig park. Dit gloednieuwe en luxe huisje beschikt over 3 slaapkamers: 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed, 1 slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en eentje met nog een eenpersoonsbed. In totaal kun je er met z’n vijven slapen. Ook is het van alle gemakken voorzien, dus in de keuken is er een vaatwasser én een badkamer met hydromassage douche. Dankzij de warmtepomp kun je de woning extra zuinig verwarmen. Het is een huisje voor niet-rokers en huisdieren zijn hier niet toegestaan.

Vanaf dit huisje stap je zo de ruige natuur van de Ardennen in! Is dit huisje volgeboekt? In Oignies-en-Thierache vind je meer vergelijkbare huisjes. Net over de grens in Fumay vind je ook een heerlijk binnenzwembad. Het is een van die natuurhuisjes in de Belgische Ardennen die ideaal is voor de kerstvakantie.

Bekijk dit knusse chalet

Authentiek chalet in Bohan, Ardennen, België

3. Authentiek chalet in Bohan

5 personen

Op de beboste flanken van de Semoisvallei, 300 meter van het dorpje Bohan en vlák bij de grens met Frankrijk, ligt dit authentieke chalet. Vanaf dit natuurhuisje in de Belgische Ardennen wandel je zo het bos in, maar ook gezellige restaurantjes liggen om de hoek. De rivier de Semois is een goede plek om te vissen of op te kanoën op warme zomerdagen.

Het chalet zelf heeft twee slaapkamers, elk met een tweepersoonsbed. In de kamer staat nog een slaapbank voor één. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over de glooiende heuvels en er is een zonnige tuin met tuinmeubels en een barbecue. Neem ook vooral een kijkje bij Le Tombeau du Géant bij Botassart, een kromming in de rivier de Semois die wel iets heeft van de Horseshoe Bend in Page, Arizona.

Bekijk dit authentieke natuurhuisje

Westernhuis in Soy, Ardennen, België

4. Western huis in Soy (bij Erezée)

8 personen

Zeg nou zelf: dit chalet lijkt toch weggelopen te zijn uit een western film? Van buiten ziet het er uit als een filmlocatie, van binnen is dit western huis in Soy (bij Erezée) super de luxe. Zo is er een binnenzwembad en een sauna barrel en de keuken heeft uiteraard een vaatwasser, cooker en magnetron. Het natuurhuisje in de Belgische Ardennen is ingericht voor 6 tot 8 personen en één baby. Er zijn in totaal 4 slaapkamers aanwezig. Dit is een perfect natuurhuisje om je met het hele gezin of familie terug te trekken. Bovendien ligt Durbuy op ongeveer een kwartier rijden. Wat mij betreft een van de leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen!

Bekijk natuurhuisje in Western stijl

Vakantiehuis met uitzicht in Septon, Ardennen, België

5. Huis met uitzicht in Septon (bij Durbuy)

6 personen

Dit is ongetwijfeld één van de gaafste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen. Want check dat uitzicht vanaf het terras eens! Dit 6-persoons natuurhuis staat in Septon, op slechts 3 km van Durbuy. Het huis heeft alles wat je nodig hebt: van een goed uitgeruste keuken tot een fijne woonkamer. Er zijn 3 slaapkamers, waarvan twee met een tweepersoonsbed en eentje met een stapelbed.

De dichte bossen in de omgeving zijn niet alleen het leefgebied van roofvogels, zwijnen en lynxen, dit gebied leent zich ook perfect voor een actieve vakantie. Zo kun je rond dit natuurhuisje in de Belgische Ardennen wandelen en raften, maar ook skiën en mountainbiken. Lees hier ook mijn tips voor je bezoek aan Durbuy.

Meer over dit natuurhuisje in de Belgische Ardennen

Slapen in een Bubbel in Fisenne, Ardennen, België

6. Natuurhuisje in Fisenne

2 personen

Romantischer dan dit kan bijna niet. Hoewel het geen klassiek vakantiehuis is, mag het niet ontbreken in dit rijtje natuurhuisjes in de Belgische Ardennen. Hier in dit huisje in de natuur van Fisenne kun je slapen onder de sterren. Dit huisje ligt iets buiten Durbuy aan de bosrand en is geschikt voor 2 personen. In de doorzichtige bubbel midden in de Belgische Ardennen geniet je volop van de natuur om je heen. Dit natuurhuisje kun je alleen boeken van april t/m oktober en er zijn beperkte faciliteiten. Zo is er alleen koud water beschikbaar en er is een chemisch toilet. Maar wat een onvergetelijk ervaring is dit!

Bekijk huisje in Fisenne

L'Heureux Rêve Chalet in Biron, Belgische Ardennen

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: droomhuisje in Biron

7. L’Heureux Rêve in Biron

8 personen

Dit knusse, houten chalet L’Heureux Rêve lijkt nog het meest op een Oostenrijkse blokhut. Van buiten heeft het blauwe luikjes en ook van binnen heeft het veel houten details. Op kille avonden steek je gezellig de pelletkachel aan. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een vaatwasser, oven en magnetron. Vanuit de woonkamer stap je zo op het terras en in de tuin. Dit chalet heeft 4 slaapkamers, elk met een tweepersoonsbed. Vanaf je chalet is het ongeveer een kwartiertje rijden naar zowel Durbuy in het noorden als naar de grotten van Hotton in het zuiden.

Ontdek dit houten chalet

Knus familiehuis in Morville, Ardennen, België

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen voor de hele familie

8. Knus familiehuis in Morville

12 personen

Midden in de bossen en met uitzicht op het riviertje Le Ferron vind je dit grote, maar knusse familiehuis voor 12 personen. Het is smaakvol en warm ingericht en heeft een gezellige zithoek en een gashaard. Er is een lange eettafel zodat je hier kunt tafelen met de hele familie. In totaal zijn er vijf slaapkamers: beneden twee en boven nog eens drie. Buiten zijn vier terrassen, allemaal met uitzicht over het riviertje Le Ferron. Met een sauna voor 6 personen is dit een van de gaafste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen!

Dit is het leefgebied van veel wilde dieren, dus als je goed oplet, zie je misschien een vos, ree of zwijn langs lopen. In de omgeving kun je goed wandelen, rotsklimmen en kajakken. Bovendien rijd je vanuit dit natuurhuisje in de Belgische Ardennen ook zo naar het mooie Dinant, dat op 15 km ligt.

Bekijk natuurhuisje voor de hele familie

De leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: artistiek natuurhuisje in Tohogne, België

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: artistiek huisje in Tohogne

9. Artistiek natuurhuisje in Tohogne (Durbuy)

2 personen

Van buiten lijkt het een traditioneel huisje, van binnen is het verrassend en artistiek ingericht met handgemaakte decoraties van glas en mozaïek. Dit charmante, stenen natuurhuisje ligt op de toppen van de Famenne-Ardenne en mag niet in dit rijtje natuurhuisjes in de Belgische Ardennen ontbreken. Het is  ingericht voor 2 personen en heeft 1 slaapkamer. De woning zelf is ecologisch gebouwd. Buiten is een groene tuin met een vijver, terrassen, biologische moestuin en een boomgaard. Het kleinste stadje ter wereld, Durbuy, ligt op nog geen 5 km.

Ontdek dit artistieke natuurhuisje

De leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: natuurhuisje in Sougné-Remouchamps, België

10. Natuurhuisje in Sougné-Remouchamps

5 personen

In het land van mythen en legenden van de Amblève, hoog tegen een helling aan geplakt ligt dit 5-persoons natuurhuisje in Sougné-Remouchamps. Het heeft 2 slaapkamers en een heerlijk terras met panoramisch uitzicht. Vlakbij bevindt zich de bekende grot van Remouchamps en ook het stadje Sougné is de moeite waard met zijn smalle straatjes. Een perfecte plek voor natuurliefhebbers. Vlakbij vind je ook de beroemde Grotten van Remouchamps.

Bekijk natuurhuisje in de Belgische Ardennen

De leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen: huis met blauwe luikjes in Bièvre

11. Huis met blauwe luikjes in Bièvre bij Bouillon

7 personen

Dit opvallende huis met blauwe luikjes staat in Bièvre op zo’n 20 km ten noorden van Bouillon en vlak bij de Franse grens. Het is een van mijn favoriete natuurhuisjes in de Belgische Ardennen. Van binnen is de bungalow namelijk warm en gezellig ingericht. Er is een volledig ingerichte keuken en er zijn 3 slaapkamers in totaal. Op koude avonden plof je neer voor de knisperende houtkachel en op zwoele zomeravonden kun je barbecuen in de grote tuin.

Boek natuurhuisje in de Belgische Ardennen

De leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen, Romantisch natuurhuisje in Saint-Hubert, Ardennen, België

12. Romantisch chalet in Arville

2 personen

Voor een romantisch weekendje weg zit je in dit chalet in Arville helemaal goed. Niet alleen is er een haardkachel, maar het huisje heeft ook een bubbelbad. Vanaf je terras kijk je uit over een kabbelend watertje. Vlak bij vind je de jachthoofdstad Saint-Hubert waar je goed wild kunt proeven. Bovendien zijn er volop fiets- en wandelpaden in de omgeving. Dit huisje is niet geschikt voor kinderen of baby’s, maar behoort absoluut tot de leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen!

Bekijk dit romantische chalet

Natuurhuisjes in de Belgische Ardennen bewaren

12 leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen 12 leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen

Meer tips bijzonder overnachten



Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik afbeeldingen van Natuurhuisje en Booking.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *