Hotel Restaurant l’Eau Vive in Vresse-sur-Semois

Accommodaties, België, Europa

Eau Vive Hotel Restaurant, Vresse-sur-Semois

Net iets buiten het centrum van Vresse-sur-Semois ligt Hotel Restaurant l’Eau Vive. Aan de achterkant grenst het aan het kabbelende water van Rau Ruaumoulin, een zijriviertje van de Semois. Hier vind je niet alleen heerlijke kamers, maar ook knusse chalets én je kunt er fantastisch eten!

Hotel Restaurant l'Eau Vive comfort kamer Vresse sur Semois
Eau Vive Ardennen Vresse standaard kamer uitzicht natuur

Hotelkamers

Vanuit de standaardkamers kijk je uit over de bomen, aan de achterkant liggen de comfort kamers met uitzicht over het kabbelende water. Wedden dat je heerlijk slaapt met het geluid van de rivier op achtergrond? ’s Ochtends schuif je aan voor het ontbijtbuffet. En heb je een arrangement geboekt dan wacht je ’s avonds een drie- of viergangen keuzemenu, maar je kunt ook à la carte dineren.

Bekijk hier de hotelkamers

Chalet Hotel Restaurant l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois

Hotel Restaurant l'Eau Vive Chalet Hotel Restaurant l'Eau Vive chalet Irene

Chalets

De houten chalets liggen ook pal aan de rivier. Je kunt er slapen met vier, of zelfs met vijf personen. In dat geval geldt: maximaal twee volwassenen en drie kinderen. Beneden is een tweepersoonsbed en boven vind je nog eens drie eenpersoonsbedden. Natuurlijk is er een badkamer met douche en toilet aanwezig. In de zomer is het hier heerlijk koel onder de bomen. En zit je op het overdekte terras dan zie je het water aan je voorbij stromen.

Bekijk hier de chalets

Hotel Restaurant l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois menukaart Hotel Restaurant l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois asperge risotto

Hotel Restaurant l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois bieten carpaccio

Hotel Restaurant l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois aspergesoep

Hotel Restaurant l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois groente steak

Bourgondisch restaurant

Het restaurant bij het hotel is een bezoek op zich waard. Je kunt hier namelijk verrukkelijk eten. Wordt er in de omgeving vaak alleen maar een samengesteld menu geserveerd, hier heb je de keuze: óf een menu (bestaande uit 2, 3 of 4 gangen) óf losse gerechten. Uiteraard worden daar bijpassende wijnen bij geschonken. Ook fijn: op de menukaart staan tal van vegetarische gerechten. Iets dat je in de Ardennen zelden tegenkomt. Zo had ik onder andere een heerlijke bietencarpaccio en een aspergerisotto. Om je vingers bij af te likken, maar je kon me wel (twee avonden achter elkaar) naar m’n kamer rollen.

Check de menukaart

Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois haard

Voor ieder wat wil(d)s

In het najaar kun je hier trouwens goed proeven van wild. Dan staat er onder andere een stoofpotje van wild zwijn op het menu en vaak iets van ree. Speciaal voor de liefhebbers wordt er een wildarrangement samengesteld. Proeven van al dat lekkers zonder te overnachten? Ook dat kan. Je hoeft namelijk niet per se een hotelgast te zijn om hier te kunnen dineren. Dus fiets je bijvoorbeeld door de Belgische Ardennen en heb je plots een hongerklop? Schuif dan lekker aan. Maar ook als je gewoon zin hebt in een goede maaltijd ben je er van harte welkom! O, en op kille avonden kun je in de lounge met een drankje genieten bij het knisperende haardvuur.

Meer tips voor de Belgische ArdennenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay en Pexels.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *