Hotel l’Eau Vive, Vresse-sur-Semois

Accommodaties, België, Europa

Hotel l'Eau Vive, Belgische Ardennen

Hotel l’Eau Vive ligt net iets buiten het centrum van Vresse-sur-Semois. Aan de achterkant grenst het aan het kabbelende water van Rau Ruaumoulin, een zijriviertje van de Semois. Hier vind je niet alleen heerlijke kamers, maar Hotel l’Eau Vive heeft ook knusse chalets én je kunt er fantastisch eten! Dus ben je op zoek naar een hotel in de Belgische Ardennen? Dan is Hotel l’ Eau Vive een tip.

Hotel l’Eau Vive in Vresse-sur-Semois

Onze mini roadtrip door de Belgische Ardennen start in Durbuy en via Dinant belanden we in het plaatsje Vresse-sur-Semois aan de rivier de Semois. We slapen hier in Hotel l’Eau Vive aan de rand van het plaatsje. Vanuit het hotel wandel je zo naar de oevers van de Semois. Mocht je op zoek zijn naar een leuk slaapadresje in de Belgische Ardennen dan is Hotel Restaurant l’Eau Vive zeker een tip. Helemaal als je een liefhebber bent van rust, natuur en wandelen.

Bekijk: slapen in Hotel l’Eau Vive
Lees ook: de leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen

Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois comfort kamer Belgische Ardennen
Hotel l'Eau Vive Vresse sur Semois hotel standaard kamer uitzicht natuur

Hotelkamers

Vanuit de standaardkamers van Hotel l’Eau Vive in de Belgische Ardennen kijk je uit over de bomen, aan de achterkant liggen de comfort kamers met uitzicht over het kabbelende water. Wedden dat je heerlijk slaapt met het geluid van de rivier op achtergrond? ‘s Ochtends schuif je aan voor het ontbijtbuffet. En heb je een arrangement geboekt dan wacht je ‘s avonds een drie- of viergangen keuzemenu, maar je kunt ook à la carte dineren.

Ook boeken: bekijk kamers Hotel l’Eau Vive

Hotel l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois chalet

Hotel l'Eau Vive Belgische Ardennen chalet Hotel l'Eau Vive chalet Irene, Vresse-sur-Semois, Ardennen, België

Chalets of boshuisjes

De houten chalets liggen pal aan de rivier, tegenover de hotelkamers van Hotel l’Eau Vive. Je kunt er slapen met vier, of zelfs met vijf personen. In dat geval geldt: maximaal twee volwassenen en drie kinderen. Beneden is een tweepersoonsbed en boven vind je nog eens drie eenpersoonsbedden. Natuurlijk is er een badkamer met douche en toilet aanwezig. In de zomer is het hier heerlijk koel onder de bomen. En zit je op het overdekte terras dan zie je het water voortkabbelen.

Boek ook: een chalet of boshuisje bij Hotel l’Eau Vive

Hotel l'Eau Vive Belgische Ardennen Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois restaurant asperge risotto

Hotel l'Eau Vive, Vresse-sur-Semois restaurant bietencarpaccio

Hotel l'Eau Vive restaurant aspergesoep

Hotel l'Eau Vive restaurant groentesteak

Hotel l’Eau Vive met bourgondisch restaurant

Het restaurant bij het hotel is een bezoek op zich waard. Je kunt hier namelijk verrukkelijk eten. Wordt er in de omgeving vaak alleen maar een samengesteld menu geserveerd, hier heb je de keuze: óf een menu (bestaande uit 2, 3 of 4 gangen) óf losse gerechten. Uiteraard worden daar bijpassende wijnen bij geschonken. Ook fijn: op de menukaart staan tal van vegetarische gerechten. Iets dat je in de Ardennen zelden tegenkomt. Zo had ik onder andere een heerlijke bietencarpaccio en een aspergerisotto. Om je vingers bij af te likken, maar je kon me wel (twee avonden achter elkaar) naar m’n kamer rollen.

Lees ook: tips wat te doen in Vresse-sur-Semois
Of boek zelf: een kamer bij Hotel l’Eau Vive

Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois haard

Hotel l’Eau Vive heeft voor ieder wat wil(d)s

In het najaar kun je bij Hotel l’Eau Vive trouwens goed proeven van wild. Dan staat er onder andere een stoofpotje van wild zwijn op het menu en vaak iets van ree. Speciaal voor de liefhebbers wordt er een wildarrangement samengesteld. Proeven van al dat lekkers zonder te overnachten? Ook dat kan. Je hoeft namelijk niet per se een hotelgast te zijn om hier te kunnen dineren. Dus fiets je bijvoorbeeld door de Belgische Ardennen en heb je plots een hongerklop? Schuif dan lekker aan. Maar ook als je gewoon zin hebt in een goede maaltijd ben je er van harte welkom! O, en op kille avonden kun je in de lounge met een drankje genieten bij het knisperende haardvuur.

Aanrader: Balade sur les Rives: wandelroute langs de oevers van de Semois

Hotel l’Eau Vive in Vresse-sur-Semois bewaren

Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois, Belgische Ardennen Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois, Belgische Ardennen Hotel l'Eau Vive Vresse-sur-Semois, Belgische Ardennen

Meer tips voor de Belgische ArdennenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay en Pexels.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *