8 knusse natuurhuisjes in Drenthe

Nederland, Accommodaties, Europa, Travel

Natuurhuisjes in Drenthe: Fins boshuis natuurhuisje Noordenveld

Deze knusse natuurhuisjes in Drenthe zijn perfect voor als je je even terug wilt trekken en de rust op wilt zoeken. Van natuurhuisjes aan het water of een boshuisje omringd door bomen, maar altijd dicht bij de natuur. Dit zijn mijn favoriete huisjes midden in de Drentse natuur.

Natuurhuisjes in Drenthe

Zoals in een natuurhuisje in Ruinen bijvoorbeeld met Nationaal Park Dwingelderveld als je achtertuin. Of dat blauwe Finse boshuis in Norg. En wat dacht je van een natuurhuisje in Odoorn aan een kalm meertje? Ontdek de mooiste huisjes in de natuur. Ver van de drukte en middenin prachtige natuurgebieden. Ik vond deze knusse natuurhuisjes in Drenthe.

Lees ook: wandelroutes in Nationaal Park Dwingelderveld
En: natuurhuisjes in de Belgische Ardennen
Plus: bijzonder overnachten in Scandinavische huisjes in Nederland
Of: slapen in een boshuisje op de Veluwe

Natuurhuisjes in Drenthe - Sheperds hut natuurhuisje Ruinen

1. Shepherd’s hut – natuurhuisje in Ruinen

2 personen

Dit duurzame en ecologische natuurhuisje in Ruinen is van alle gemakken voorzien. Het natuurhuisje in Drenthe heeft twee heerlijke bedden en een kitchenette met één inductiekookplaat. De mooiste plek is toch wel het verhoogde terras waar je uitkijkt over de landerijen. Bovendien heb je Nationaal Park Dwingelderveld als je achtertuin. Wat wil je nog meer? 

Bekijk beschikbaarheid Shepherd’s hut

Natuurhuisjes in Drenthe - Fins boshuis natuurhuisje Noordenveld

Een van de leukste natuurhuisjes in Drenthe: Fins boshuis in Norg

2. Blauw Fins boshuis – vakantiehuisje in Norg

6 personen

Ervaar het Scandinavisch leven, maar dan op het Drentse platteland. Dit blauwe Finse boshuis is een van mijn favoriete huisjes in Drenthe en wordt omringd door bomen. Soms kun je hier rond de schemering een ree spotten. Het natuurhuisje in Norg telt 3 slaapkamers, elk met 2 bedden, dus je kunt er met het hele gezin terecht. En wat zou een Fins boshuis zijn zonder een sauna?! Vanaf het boshuisje ben je ook zo in het plaatsje Norg waar je kunt winkelen en een hapje kunt eten.

Ontdek Fins boshuis in Drenthe

Idyllisch vakantiehuis natuurhuisje Zuidlaardermeer

3. Idyllisch vakantiehuis – natuurhuisje aan het Zuidlaardermeer

4 personen

Dit huisje is een van de leukste natuurhuisjes in Drenthe, want het ligt direct aan het Zuidlaardermeer.  Vanaf je eigen steiger kun je een heerlijke duik in het water nemen, vissen, zeilen of surfen. Neem je eigen boot mee of huur er eentje in de jachthaven. Dit idyllische vakantiehuis in Midlaren is van alle gemakken voorzien en telt 3 slaapkamers. Vanuit de woonkamer kijk je uit over het kabbelende water én je zit midden in het bos. Een idyllischer natuurhuisje in Drenthe vind je niet. Het beste wat twee werelden!

Meer over dit natuurhuisje aan het Zuidlaardermeer

natuurhuisjes in Drenthe: eenvoudige cabin in Odoornerveen

Natuurhuisjes in Drenthe: eenvoudige cabin direct aan het water

4. Eenvoudige cabin aan het water – natuurhuisje in Odoornerveen

2 personen

Dit is een van de natuurhuisjes in Drenthe waar je back to basics gaat. In deze eenvoudige cabin waan je je alleen op de wereld. Dit knusse huisje heeft een groots uitzicht over het water van Hendriksveen. Door de slimme indeling is er in dit natuurhuisje ruimte voor een zithoek, een aanrecht en een tweepersoonsbed. De cabin staat op een landgoed met nog twee andere huisjes Voor een toilet, douche en uitgebreide kookmogelijkheden kun je terecht in gebouw de Eek. Bij de prijs is ook het gebruik van een roeiboot, kano en een vlot inbegrepen. Rond de cabin groeien kruiden die je mag gebruiken, net als verse groenten en fruit uit de moestuin.

Ontdek eenvoudig natuurhuisje in Drenthe

Studio Buiten natuurhuisje Schipborg, natuurhuisjes in Drenthe

5. Studio Buiten – tiny house in Schipborg

2 personen

Midden in Nationaal Park De Drentse Aa ligt deze vrijstaande studio. Vanuit vakantiehuisje Buiten heb je uitzicht op de omringende landerijen. Het is bijna klimaatneutraal en heeft zonnepanelen en een pellet-kachel. Er is een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed en een wasmachine aanwezig. De omgeving ontdekken? In dit natuurhuisje in Drenthe staan ook twee mountainbikes tot je beschikking!

Ontdek dit tiny house in Drenthe

natuurhuisjes in Drenthe, Huisje Vleer natuurhuisje Odoornerveen
Natuurhuisjes in Drenthe, Huisje Vleer natuurhuisje Odoornerveen

6. Huisje Vleer – huisje aan het water in Odoornerveen

2 personen

Een van mijn favoriete natuurhuisjes in Drenthe is dit huisje van stro en leem. Huisje Vleer dankt zijn naam aan de naastgelegen oude vlierboom. Dit Tiny House ligt op een prachtige plek aan het water en is slim ingericht.

Zo is er een grote bank met uitzicht over het water en een kitchenette. Kokkerellen doe je in de buitenkeuken. Je hebt een eigen composttoilet, maar voor een eigen douche en toilet kun je ook terecht in gebouw de Eek. Huisje Vleer staat met nog twee vakantiehuisjes op een landgoed. Handig als je op zoek bent naar meerdere natuurhuisjes in Drenthe die dicht bij elkaar liggen.

Bekijk huisje in Drenthe

Bosvilla in Wateren Drenthe

7. Bosvilla – vakantiebungalow in Wateren

4 personen

Dit heerlijke huis ligt op de grens van het nationaal park Drents-Friese Wold. Je wordt hier omringd door weilanden en groen van het Drentse landschap. Daarom is er altijd wel iets te zien. Van koeien in het voorjaar tot wild als dassen, marters, vossen en reeën. De ruime bosvilla heeft 2 slaapkamers, één slaapkamer met een tweepersoonsbed en nog een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. In de tuin van dit boshuisje in Drenthe staat een picknickbank, heerlijk in de zomermaanden!

Meer over deze vakantiebungalow

Knusse pipowagen natuurhuisje Schipborg

8. Knusse pipowagen – natuurhuisje in Schipborg

2 personen

Dit is een van de leukste natuurhuisjes in Drenthe. Vlak langs het Pieterpad en middenin Nationaal Park de Drentse Aa staat deze knusse pipowagen met een bedstee, eigen douche en toilet. Het terras is een heerlijke plek om je even terug te trekken. Grote kans dat je in de schemering een ree rond ziet scharrelen. Vanuit de wagen loop je ook zo naar het Kniphors & Strubbenbos. Rond dit natuurhuisje in Drenthe vind je talloze fiets- en mountainbikeroutes en ook het Zuidlaardermeer ligt dichtbij. Er is een fiets aanwezig die je kunt gebruiken.

Bekijk pipowagen

Natuurhuisjes in Drenthe bewaren

Natuurhuisjes Drenthe Natuurhuisjes Drenthe 2 Natuurhuisjes Drenthe 3

Meer tips bijzonder overnachten



Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik afbeeldingen van Pixabay en Natuurhuisje.nl.


12 comments on “8 knusse natuurhuisjes in Drenthe

  1. Wat een gave accomodaties zeg. Vooral de huisjes in Ruinen, Noordenveld of Odoornerveen zien er heel gaaf uit. Daar zou ik graag eens een nachtje willen slapen.

  2. Wauw wat een mooie huisjes! Studio Buiten – natuurhuisje in Schipborg gaat op mijn wensenlijstje. Ziet er heel mooi uit!

  3. Het Finse huis vind ik geweldig, maar het kost ook echt wel wat (ik checkte een weekend van vrijdag aankomst en zondag vertrek, maar het bedrag was 800 euro?). Ik ga nog wel even kijken of ik het misschien verkeerd heb ingevuld. Want het ziet er fantastisch uit. En de regio vind ik ook oprecht heel leuk. Goed om te lezen dat het aan de rand van het bos gesitueerd is en je dus veel privacy hebt.

    • Ja, die is inderdaad behoorlijk prijzig. Al hangt het er misschien van af in welke periode je gaat? En ik moet zeggen dat alles dit jaar enorm gestegen is in prijs, ook reizen en vakantiehuisjes.

  4. Wat een leuk overzichtje en wat fijne huisjes! Huisje Vleer spreekt me wel aan, leuk uitzicht op het water en dat vind ik altijd zo rustgevend!

  5. Dat natuurhuisje in Odoornerveen… prachtig joh! Het is dat het voor ons zo dichtbij is, maar anders lijkt mij dat echt ideaal voor een weekendje weg.

  6. Dat huisje met het uitzicht op het water lijkt mij een hele fijne plek om eens helemaal tot rust te komen in zo’n natuurhuisje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *