11x leuke Airbnb boshuisjes op de Veluwe

Nederland, Travel

11x leukste Airbnb boshuisjes op de Veluwe

Overnachten in een boshuisje middenin de natuur. Van een sprookjesachtig onderkomen voor creatievelingen tot een droomhuisje (met geschiedenis) in de bossen rond Arnhem. Ik ging op zoek naar de leukste boshuisjes in Nederland. Middenin de natuur of op loopafstand van het bos. In deze blog deel ik mijn gevonden Airbnb boshuisjes op de Veluwe.

Fairytale House Hattemerbroek

#1 Fairtytale House – Hattemerbroek

4 personen

Dit sprookjesachtige Fairytale House ligt op de grens van Overijssel en Gelderland midden tussen de fruitbomen bij Hattemerbroek. Behalve heel veel kleur vind je in dit huis voornamelijk gerecyclede materialen én het doet dienst als live-in kunsttentoonstellingen. De ideale plek voor creatieve geesten dus! In no-time sta je op de Wezepse Heide tussen de wilde, grazende koeien of fiets je naar hanzestad Zwolle. Aanrader!

Boshuisje voor twee Epe

#2 Knus boshuisje voor twee – Epe

2 personen

Dit romantische en knusse boshuisje voor twee ligt heel privé midden in een grote tuin en aan een zandpad in Epe. Binnen 5 minuutjes sta je midden in de natuur. Als je heel stil bent zie je misschien een ree voorbij komen. Je hoeft je hier niet te vervelen, want dichtbij vind je pittoreske plaatsjes als Hattem en Elburg. Ontspannen doe je bij de Veluwse Bron.

Romantisch boshuisje Emst

#3 Romantisch boshuisje – Emst

4 personen

In dit karakteristieke en romantische boshuisje in Emst kom je helemaal tot rust. De knusse inrichting, geblokte gordijntjes en een bed dat je met een ladder moet beklimmen: alsof het huisje rechtstreekts uit een sprookje komt. Het boshuisje is vrijstaand en wordt omringd door bossen. Wat is er nu fijner dan hier even op te laden?

Boshuisje met rieten dak Vierhouten

#4 Boshuisje met rieten dak  – Vierhouten

4 personen

Ooit deed dit boshuisje met rieten dak dienst als schaapskooi, tegenwoordig is het omgetoverd tot een mooie vakantiewoning. Het knusse huisje biedt plaats aan vier personen en heeft een klein keukentje met een 2-pits kookplaat.

Treehouse Studio Vierhouten
Treehouse Studio binnen Vierhouten

#5 Treehouse Studio – Vierhouten

2 personen

Het is pas gerestaureerd, deze Treehouse Studio op het natuurterrein van landgoed Dennenholt, en hoe! Van achter de grote ramen heb je een fantastisch uitzicht op het bos. Wie weet zie je een wild zwijn of een ree tussen de bomen, want dit is ook hún leefgebied. Vanaf het huisje loop je zo het bos in. Een steile trap brengt je naar de vide waar je bed zich bevindt. Uiteraard is het boshuisje van alle gemakken voorzien. Dankzij de centrale verwarming én een haard zit je er ook in de winter warmpjes bij!

Vakantiehuis Wildhoef Vierhouten

#6 Boshuis Wildhoef – Vierhouten

5 personen

Vakantiehuis Wildhoef ligt op landgoed Dennenholt. Je wandelt zo richting het idyllische dorp Vierhouten voor een hapje of drankje of loopt rechtstreeks de bossen in. Het luxe huis wordt omringd door bomen. De inrichting is een tikkeltje Engels en de keuken is van alle gemakken voorzien. De centrale verwarming en een houtkachel zorgen ervoor dat dit huisje ook heerlijk is in de wintermaanden!

Cozy and romantic forest house Putten

#7 Cozy and romantic Forest House – Putten

4 personen

Midden in de bossen van Putten ligt dit romantische en gezellige boshuisje. Het huisje beschikt over een tweepersoons slaapkamer. In het tuinhuisje is slaapplek voor nog eens twee personen.

Maya's Hideaway Lieren

#8 Maja’s Hideaway – Lieren

2 personen

Diep weggestopt in de sprookjesachtige bossen ligt Maja’s Hideaway. Jaap ontwierp en bouwde dit toevluchtsoord samen met z’n oudste zoon Maarten, vandaar de naam Ma-Ja. Waar mogelijk hergebruikten ze materialen. Je kunt niet anders dan naar buiten blijven staren. Zo kan het zijn dat je zomaar een hert voorbij ziet lopen terwijl je gewoon op de bank zit. Dit is de perfecte plek om tot rust te komen en te mediteren. Logisch dus dat er meditatiekussens en een yogamat klaarliggen voor gebruik!

Kirgizische yurt Laag-Soeren

#9 Yurt ‘Living in the round’ – Laag-Soeren

2 personen

Hoe bijzonder en gaaf is het om te slapen in deze Kirgizische Yurt! De Yurt staat op een kleine camping en is van alle gemakken voorzien. In de zomermaanden kun je gebruik maken van een klamboe om de muggen te weren, in de winter houdt de houtkachel je warm. Plassen doe je op een droogcomposttoilet (maar je kunt ook gebruik maken van het sanitair op de camping).

Het Pollenhuis Otterlo

#10 Het Pollenhuis – Otterlo

4 personen

Dit is het leukste plekje voor een gezin met kinderen. Lekker stoeien in de tuin, er op uit trekken met de bolderkar of genieten van een vuurtje in de houtkachel (binnen én buiten) of op de fiets de omgeving verkennen. Het kan allemaal bij het Pollenhuis in Otterlo.

Airbnb boshuisjes op de Veluwe: Houten droomhuis voor twee Arnhem

#11 Houten droomhuis – Arnhem

2 personen

Tussen hoge bomen, weidse velden en onder de eindeloze Melkweg ligt dit houten boshuisje voor twee. Op loopafstand van Park de Hoge Veluwe kun je rond het huisje zomaar dassen en vossen rond zien scharrelen. Het huis ligt op voormalig militair terrein. Dit gebied kent namelijk een veelbewogen geschiedenis. Daarover lees je meer in de boeken en ander leesvoer dat eigenaar Hans voor je heeft achtergelaten. Niet voor mensen met een allergie trouwens: je moet het huis delen met twee katten.

Meer Airbnb boshuisjes

Behalve de leukste Airbnb boshuisjes op de Veluwe vond ik ook gave boshuisjes in de provincies Friesland, Drenthe en Overijssel en prachtige boshuisjes in Noord-Brabant & Limburg.

Meer bijzondere overnachtingsplekken

11x leuke Airbnb boshuisjes op de Veluwe

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik afbeeldingen van Airbnb of rechtenvrije afbeeldingen van Pixabay of Unsplash.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *