Eataly in Torino in Italië: lekker eten in Turijn!

Eten, Europa, Italië

Eataly in Torino, Italië
Eataly in Torino is hét restaurant en food market waar je terecht kunt voor de onvervalste cucina Italiana. Het restaurant ligt in de wijk Lingotto, een buitenwijk van de Italiaanse stad Turijn (of Torino), de hoofdstad van Piemonte.

Eataly in Torino, Italië

Lekker eten inslaan op de food market bij Eataly in Torino

NH Torino Congres in de oude FIAT fabriek

Speciaal voor tv-opnames van De Avondetappe zijn we vanuit Guillestre in Frankrijk naar Turijn gereden. We slapen met de kids in het NH Torino Congress. Dit hotel is gevestigd in de voormalige autofabriek van Fiat in de Italiaanse stad Turijn en is ontworpen door architect Renzo Piano. Niet alleen ligt het op prachtige, historische locatie, het is ook heel stijlvol ingericht. We hebben twee aangrenzende kamers, ideaal als je met een gezin op reis bent! ‘s Middags gaan we op zoek naar een fijne lunchplek en stuiten we op het iets verderop gelegen Eataly in Torino.

Ook overnachten in NH Torino Congress >>

Eataly in Lingotto, Torino, Italië

Bij Eataly in Torino kun je lekkere Italiaanse slow food inslaan

Italiaans slow food bij Eataly in Torino

Coca cola kun je bij Eataly in Torino niet krijgen. Wel vind je hier een overdekte markt met schappen boordevol Italiaans slow food. Zo vind je hier biologische wijnen, rijen pasta’s, sauzen en risotto’s, maar ook veel verse groenten en fruit. Dé plek dus om flink wat Italiaanse producten in te slaan. Maar ook een fijne plek om op het terras iets te eten.

Eataly | Via Nizza, 230 | 10126 Torino, Italië

Eataly in Torino bewaren

Eataly in Torino, Turijn, Italië Eataly in Torino, Turiijn, Italië

Meer inspiratie voor leuke restaurants

Handige reisgidsen Turijn & Piemonte
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *