Eataly in Torino (Turijn) in Italië

Eten, Europa, Italië

Eataly, Torino, Italië
Eataly is hét restaurant en de food market in Torino (Turijn) waar je terecht kunt voor de onvervalste cucina Italiana. Het restaurant ligt in de wijk Lingotto, een buitenwijk van de Italiaanse stad Turijn, de hoofdstad van Piemonte.

Eataly, Torino, Italië

NH Torino Congres in de oude FIAT fabriek

Voor tv-opnames van De Avondetappe slapen we met de kids in het NH Torino Congress. Dit hotel is gevestigd in de voormalige autofabriek van Fiat en is ontworpen door architect Renzo Piano. Niet alleen ligt het op prachtige, historische locatie, het is ook bijzonder stijlvol ingericht. Op zoek naar een hapje en drankje stuiten we op het verderop gelegen Eataly.

Boek hier: je overnachting in NH Torino Congress

Eataly, Lingotto, Torino, Italië

Italiaans slowfood

Coca cola kun je hier in Eataly in Torino niet krijgen. Wel vind je hier een overdekte markt met schappen boordevol Italiaans slowfood. Zo vind je hier biologische wijnen, rijen pasta’s, sauzen en risotto’s, maar ook veel verse groenten en fruit. Dé plek dus om flink wat Italiaanse producten in te slaan. Maar ook een fijne plek om even op het terras iets te eten.

Eataly| Via Nizza, 230 | 10126 Torino, Italië | tel 011 19506801 | Meer info

Eataly, Turijn, Italië Eataly Lingotto Turiijn, Italië

Meer inspiratie voor leuke restaurants

Handige reisgidsen Turijn & Piemonte
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *