Osteria del F.I.A.T., Torino

Eten, Europa, Italië

Osteria del FIAT, Torino, Italië

Toegegeven: zo aan de buitenkant lijkt Osteria del F.I.A.T. in Torino niet zo heel bijzonder. Maar eenmaal binnen in dit knusse restaurant in Turijn voel ik meteen de Italiaanse liefde voor eten en la familia

Osteria del FIAT, Torino, Italië

Knipoog naar FIAT

What’s in a name? Osteria del F.I.A.T. mag dan niet klinken als de naam van een restaurant, het heeft wel een betekenis. F.I.A.T. is namelijk een afkorting van Fate Infretta A Tavola. De letters vormen bovendien een flinke knipoog naar de FIAT auto-industrie die ooit Torino groot maakte.

FIAT-relikwieën

Achterin het restaurant kun je wat meer afgezonderd plaatsnemen aan lange tafels. Ook de plaatselijke bevolking komt graag in het restaurant, zo merk ik al snel. De tafeltjes zijn gedekt met een fris groen/wit geblokt tafelkleedje en aan de muur hangt een bonte verzameling Fiat-relikwieën. Laat je hier in de Italiaanse sferen verleiden tot de overheerlijke anti-pasti of een van de ovenschotels. Natuurlijk moet je er ook een fijne wijn uit de streek bij proeven.

Om de hoek van FIAT museum en Eataly

Het restaurant ligt op loopafstand van zowel Eataly als het FIAT Auto Museum. Een leuke combinatie voor een dagje uit in Turijn, de hoofdstad van Piemonte in Noord-Italië. Wij waren slechts twee dagen in Turijn voor werk, maar een stedentrip Turijn kan ik je zeker aanraden!

Overnachten: wij sliepen met de kinderen in Hotel NH Lingotto Congress

Osteria del FIAT, Torino, Italië

Osteria del F.I.A.T.

Osteria del F.I.AT. | Via Biglieri 2 | TORINO | Tel 011 6962651 | Meer info

restaurant osteria del FIAT Turijn, Italie Osteria del FIAT, Turijn

Meer inspiratie voor leuke restaurants

Handige reisgidsen Turijn & Piemonte
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *