Favoriete restaurants in Barcelona: 7x lekker eten!

Eten, Europa, Spanje, Travel

Restaurants in Barcelona - Cal Pinxto Port Vell
Ik kom graag in Barcelona. Je vindt er kunst, cultuur, strand én je kunt er verrukkelijk eten. Barcelona is de bruisende hoofdstad van Catalonië en een van de beste culinaire steden van Spanje. In traditionele tapasbars of chiquere eetgelegenheden kun je genieten van tapas, paella, verse vis, sangría en patatas bravas. Ik heb mijn 7 favoriete hotspots op een rijtje gezet: dit zijn de lekkerste restaurants in Barcelona die je absoluut moet bezoeken.

Restaurants in Barcelona - Cal Pinxo Spanje Irene

Lunchen bij Cal Pinxo, een van de lekkerste restaurants in Barcelona

1. Restaurant Cal Pinxo

In de oude haven van Barcelona, Port Vell, vind je restaurant Cal Pinxo, een van mijn favoriete restaurants in Barcelona. Je kunt hier verrukkelijk lunchen. Hier staan alleen maar traditionele Catalaanse visgerechten en mediterrane schotels op het menu. Zoals gamba’s, inktvis en huisgemaakte krabkroketjes, maar natuurlijk ook paella. Op iets koelere of winderige dagen zit je hier heerlijk beschut. Bij je eten drink je natuurlijk een glas Torres wijn dat in de heuvels rond Barcelona wordt geproduceerd.

Lees ook: typisch Spaanse gerechten die je niet mag missen
En: tips voor je stedentrip Barcelona

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Los Caracoles (@lcaracoles)

2. Los Caracoles

Los Caracoles is een van de oudste restaurants in Barcelona. Het is dan ook populair bij zowel locals als toeristen. Een van de favoriete schotels hier is kip die buiten aan het spit draait. Het pand bestaat uit meerdere zalen waardoor je het gevoel hebt dat je door een doolhof dwaalt. Als je binnenkomt in Los Caracoles, wandel je eerst door de keuken, waar ze nog op hout koken.

7 Portes Barcelona in Spanje

3. Restaurant 7 Portes

Voor de traditionele Catalaanse keuken schuif je aan in Restaurant 7 Portes dat al sinds 1836 bestaat. Hier kun je proeven van cannelones Catalaanse stijl, Catalaanse esqueixade: een voorgerecht van gezouten kabeljauw, maar natuurlijk kun je hier ook ‘gewoon’ tapas eten. Bekende en minder bekende mensen aten al bij Restaurant 7 Portes, zoals Pedro Almodovar, Yoko Ono en Antonio Banderas. Als je hier wilt eten, kun je het beste een plekje reserveren.

Bilbao Berria Barcelona

Een van mijn favoriete restaurants in Barcelona: tapas eten in Bilbao Berria

4. Bilbao Berria

Bij Bilbao Berria loop je binnen voor pinchos of pintxos. Deze tapas op een prikkertje zijn ware kunstwerkjes. Op een broodje vind je lekkere combinaties met geitenkaas, chorizo of olijven die bij elkaar worden gehouden met een cocktailprikker. Aan de hand daarvan wordt ook de prijs bepaald: hoe langer het prikkertje, hoe duurder je pincho. Van oorsprong komt Bilbao Berria trouwens uit Bilbao in het Spaanse Baskenland. Wat mij betreft een van de lekkerste restaurants in Barcelona! Bilbao Berria vind je op twee locaties in Barcelona, waaronder in het centrum op Plaça Nova 3.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bar Cañete (@bar_canete)

5. Bar Cañete

Bij Bar Cañete eet je luxe tapas, maar ze hebben ook grotere gerechten. Dit is zo’n gezellig plekje waar je veel te lang blijft hangen en standaard veel te veel bestelt. Op de kaart staat paella van het huis, Spaanse ham, verse vis en verrukkelijke lokale kazen. Je kunt er zowel aan de bar eten als aan een lange tafel aanschuiven of op de bank neerploffen.

Els_Quatre_Gats-Barcelona exterieur

Favoriete restaurants in Barcelona: Els Quatre Gats

Els_Quatre_Gats_Barcelona

6. Een van de beroemdste restaurants in Barcelona: Els Quatre Gats

Verscholen in een zijstraatje vind je een van de beroemdste restaurants in Barcelona. In Els Quatre Gats of 4Gats treed je in de voetsporen van bekende kunstenaars en artiesten als Picasso en Gaudí. Op de menukaart staan Spaanse en Catalaanse gerechten. Ze serveren er traditionele cannelloni 4Gats en het Catalaanse dessert Picasso’s cigaló. Dit was een filmlocatie van Vicky Cristina Barcelona en ook de literaire wandeltour ‘De Schaduw van de Wind’ brengt je langs 4Gats.

Ticket: wandeltour ‘De Schaduw van de Wind’

Mercat de la Boqueria - Las Ramblas - lekkerste restaurants in Barcelona

7. Eettip in Barcelona: Mercat de la Boqueria

Al is dit zo ongeveer het meest toeristische plekje in Barcelona, toch mag Mercat de la Boqueria niet ontbreken in dit rijtje restaurants in Barcelona. In deze foodmarket halverwege Las Ramblas vind je talloze kraampjes vol fruit, verse vis, verrukkelijke tapas en lekkere kazen. Koop hier iets lekkers om mee te nemen naar een park of het strand.

Tips overnachten in Barcelona

Zin in een stedentrip Barcelona? Ik heb op verschillende plekken in Barcelona in een hotel of appartement geslapen. Met de kinderen, met mijn toenmalige partner, maar ook in mijn eentje. 

Zoek stedentrip Barcelona

Bekijk alle accommodaties in Barcelona

Transavia vliegtickets Barcelona

Favoriete restaurants in Barcelona onthouden

7 beste restaurants in Barcelona restaurants in Barcelona

Meer tips voor je stedentrip Barcelona

Handige reisgidsen Barcelona




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *