Cal Pinxo restaurant in Barcelona

Eten, Europa, Spanje

Cal Pinxo Barcelona Spanje Irene

Inktvis, huisgemaakte krab-kroketjes en paella. Bij Cal Pinxo in Port Vell, de oude haven van Barcelona, staan alleen maar traditionele Catalaanse visgerechten en mediterrane schotels op het menu.

Cal Pinxto Port Vell, Barcelona

Restauranttip: Cal Pinxo in Barcelona

Telkens als ik in Barcelona aankom, kan ik niet wachten om in de haven aan te schuiven bij dit fijne restaurant voor een overheerlijke lunch. Op de menukaart staan schotels als paella, gamba’s en typisch traditionele Catalaanse visgerechten. Zelf ben ik dol op de huisgemaakte krab-kroketjes die ze hier serveren. Fijn als voorgerechtje!

Cal Pinxo Torres Barcelona Spanje

Torres wijnen

Als je je laat verleiden tot een lunch of diner hoort daar uiteraard glaasje rioja of Torres wijn bij. Het Spaanse wijnhuis is een familiebedrijf dat wordt gerund door Miguel Torres. De druiven van de Torres wijnen groeien op de flanken van de heuvels rond Barcelona.

Tip: neem thuis alvast een voorproefje van de Torres wijnen

Bij de haven van Port Vell

En dan is er nog de locatie. Het uitzicht over de haven Port Vell en een buitenterras dat voldoende beschutting biedt om ook in het voor- of najaar optimaal van de zon te kunnen genieten, maken een bezoek aan restaurant Cal Pinxo meer dan de moeite waard!

Cal Pinxo, Plaza Pau Vila 1 | Barcelona

Restaurant Cal Pinxo in Barcelona bewaren

"</p

Meer inspiratie voor je stedentrip Barcelona

Handige reisgidsen Barcelona
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *