Vicky Cristina Barcelona: de mooiste filmlocaties

Film, Europa, Spanje

Vicky Cristina Barcelona filmlocaties

Barcelona, de stad van kunstenaars Pedro Almodóvar, Joan Miró en Gaudí. Woody Allen gebruikte de prachtige (kunst)locaties in Barcelona als achtergronddecor voor zijn film ‘Vicky Cristina Barcelona’. Neem het vliegtuig naar Barcelona en bekijk de stad door de ogen van Scarlett Johansson en loop in de voetsporen van Javier Bardem. Dit zijn de mooiste filmlocaties uit ‘Vicky Cristina Barcelona’.

Vicky Cristina Barcelona

Twee vriendinnen, Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) besluiten om vrienden op te zoeken en de zomer door te brengen in Barcelona. Vicky Cristina Barcelona is op locatie opgenomen, dus je krijgt een fantastisch inkijkje in de prachtige bezienswaardigheden van de stad.

Lees ook: stad van passie en kunst Barcelona
En: Palma de Mallorca is een kleinere versie van Barcelona
Plus: goedkope en minder bekende steden in Europa
Lees ook: meer films opgenomen in Barcelona

1. Aeroport del Prat

Barcelona is een stad die barst van de passie en kunst. Dat is meteen duidelijk zodra Vicky en Cristina aankomen op de luchthaven Aeroport del Prat en oog in oog staan met een kunstwerk van Joan Miró.

2. La Sagrada Familia

Natuurlijk mag een filmscène in La Sagrada Familia (0.04:30 min) niet ontbreken. Het is het bekendste bouwwerk van architect Gaudí. Hij startte met de bouw van het ‘heilige der heiligen’ in 1882. Nu, ruim een eeuw later, is de bouw nog steeds niet voltooid en vermoedelijk zal dat nog zeker 20 jaar duren. Wil je met eigen ogen La Sagrada Familia bekijken? De hop-on hop-off bus stopt bij La Sagrada Familia, maar je kunt natuurlijk ook een taxi of metro (blauw lijn 5 of paars lijn 2) nemen.

Entreeticket La Sagrada Familia met audiotour
Skip the line rondleiding La Sagrada Familia met gids
Boek tickets hop-on hop-off bus 

Vicky Cristina Barcelona Casa Mila

3. Casa Milà

Vicky, Cristina en Judy voeren een gesprek terwijl ze over het prachtige gewelfde dak van Casa Milà lopen (0.04:45 min). Casa Milà is ook van de hand van Gaudí. Een bezoekje is meer dan de moeite waard! Wil je het ook bezoeken? Dan vind je het huis aan de Passeig de Gràcia 92.

Toegangstickets Casa Milà

Vicky Cristina Barcelona, Park Guell

4. Park Guell

In alle creaties van Gaudí komen sprookjeswereld en de natuur samen, zoals in Park Guell. De beroemde salamander van Gaudí vind je bij de ingang van het park. Tip: kom vooral op zondagochtend heel vroeg voordat de mensenmassa’s het park bestormen. Middenin Park Guell staat het huis waarin Gaudí zelf nog een tijdje woonde. Park Guell zie je meerdere keren voorbij komen in Vicky Cristina Barcelona: op 0.36:07 en nogmaals op 1.03:16 waar Cristina foto’s neemt van kinderen in het park. Filmlocatie: Park Guell, Carrer d’Olot.

Toegangskaartje Park Guell

Vicky Cristina Barcelona, Las Ramblas

5. Las Ramblas

Verschillende scènes van Vicky Cristina Barcelona zijn opgenomen op Las Ramblas. Cristina maakt hier foto’s van de bloemenstalletjes en later slenteren Vickey en Doug over Las Ramblas en bekijken vogelkooitjes. De beroemde boulevard Las Ramblas begint bij Plaza Catalunya en loopt door tot aan Port Vell waar het standbeeld van Columbus staat. Vergaap je aan de levende standbeelden, straatartiesten, bloemenkraampjes en terrassen. Kijk ook vooral af en toe naar de grond: de stoeptegels in Barcelona zijn kunstwerkjes op zich. Las Ramblas vind je als filmlocatie terug op 1.13:16 en 1.21:25 in de film.

Vicky Cristina Barcelona, Els 4Gats

6. Els 4Gats

Els 4Gats heeft een rijke geschiedenis. Het opende in 1897 haar deuren en was achtereenvolgens een hostel, (nacht)club, een café en restaurant, maar ook de plek waar Picasso zijn eerste expositie hield. Dit is het restaurant waar Vicky en Cristina dineren en waar de excentrieke kunstenaar Juan Antonio (Javier Bardem) hen uitnodigt om mee te gaan voor een spannend weekend in Oviedo. Filmlocatie: Els 4Gats, Carrer Montsió, 3.

Vicky Cristina Barcelona, Can Travi Nou

Vicky Cristina Barcelona filmlocaties: Can Travi Nou

7. Can Travi Nou

Geniet net als in Vicky Cristina Barcelona van de romantische setting van restaurant Can Travi Nou. Het is prachtig gelegen in de heuvels in de buitenwijken van Barcelona. Dit is de filmlocatie van de muziekscene met de Spaanse Flamenco gitaar. Let op: reserveren is een must en neem een taxi, want het ligt niet bepaald op loopafstand. Filmlocatie: Can Travi Nou, Calle Jorge Manrique, s/n.

Vicky Cristina Barcelona, La Marsella

Vicky Cristina Barcelona filmlocaties: La Marsella

8. La Marsella

Nadat Cristina en Juan Antonio door de straten van Barcelona hebben gedwaald, schuiven ze aan in een bar en ontmoet Cristina de excentrieke vrienden van Juan Antonio. Bar La Marsella is een ontmoetingsplek voor kunstenaars, dichters en muzikanten. La Marsella bestaat al sinds 1820 en bevindt zich midden in de rosse buurt van Barcelona. Al generaties lang wordt hier absint geschonken. Vele beroemdheden gingen je al voor, waaronder Ernest Hemingway. De scène vind je terug op ongeveer 0.36:00. Je komt er met de metro (groen, lijn 3, halte Liceu). Filmlocatie: La Marsella, Carrer de Sant Pau, 65.

Vicky Cristina Barcelona, Tibidabo

9. Tibidabo

Het sprookjesachtig aandoende Tibidabo ligt hoog op de heuvel. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over Barcelona. Je kunt een taxi nemen die je bij de ingang afzet, maar in de zomermaanden rijdt ook de hop-on hop-off bus langs Tibidabo. In Vicky Cristina Barcelona vind je Tibidabo terug op 0.41:26. Filmlocatie: Plaza del Tibidabo.

Bestel je tickets voor de hop-on hop-off bus

10. Mercat de la Boqueria

Halverwege de Ramblas ligt Mercat de la Boqueria: de grootste overdekte markt van de stad. Je vindt hier tal van kleurrijke etenswaren: fruit, olijven in alle soorten, maar ook kreeft, krab en prachtige wijnen. Omdat de inwoners van Barcelona hier zelf ook hun inkopen doen, zijn de prijzen redelijk. Een aanrader dus! Filmlocatie: Las Ramblas, 91.

Meer filmlocaties die je kunt bezoeken

Vicky Cristina Barcelona filmlocaties bewaren

filmlocaties Vicky Cristina Barcelona


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als PixabayPexels en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *