Filmlocaties in Utah

Movies, Travel

Monument Valley John Wayne's Point
Als fervent filmfanaat kan ik magische plekken in Amerika die dienst deden als achtergronddecor voor series en films natuurlijk niet overslaan. Dus neem ik tijdens m’n roadtrip door Amerika een kijkje bij geliefde filmlocaties in Utah.

Filmlocatie Mission Impossible

Dead Horse Point State Park is zo’n filmlocatie die ik voor m’n roadtrip Amerika op m’n lijstje had gezet. Dit is de plek waar de openingsscene van Mission Impossible 2 werd geschoten. Je weet wel, de spectaculaire scene waarin Tom Cruise alias Ethan Hunt de loodrechte rode rotswand beklimt. Een stunt die Tom Cruise eigenhandig deed overigens: zonder stuntmannen, geen doubles en zonder touwen en zekeringen. Alleen voor wie beschikt over stalen zenuwen: zelfs regisseur John Woo durfde tijdens het filmen van deze scene niet te kijken, bang als ie was dat er iets fout zou gaan.

Filmlocatie Westworld

In de omgeving werden ook scenes gedraaid van de populaire tv-serie Westworld. Panoramische shots werden geschoten in Dead Horse Point State Park, in de omgeving van Moab. Voor de fantastische outdoorshots van Westworld gebruikten ze onder andere de Colorado River in Castle Valley en Fisher Valley, iets ten zuidoosten van Arches. Ook in Monument Valley, iets verderop, werd gefilmd. Voor wie de serie Westworld nog niet zag: het is een van m’n favorieten van het afgelopen jaar. Briljant gemaakt én met een glansrol voor Anthony Hopkins. Need I say more?!

Filmlocatie westernfilms en Back to the Future

Jaren geleden verloor ik m’n hart aan het prachtige Monument Valley dat deels in Utah en deels in Arizona ligt. Daar waar de immense rode ‘buttes’ uit het vlakke Amerikaanse landschap verrijzen. Dit gebied, het land van de Navajo-indianen, blijft tot de verbeelding spreken. Geen wonder dat het als achtergronddecor werd gebruikt voor tal van films en tv-series. Net als ik werd regisseur John Ford al veel eerder verliefd op Monument Valley en nam er in 1939 zijn bekende film ‘Stagecoach’ op. De film met acteur John Wayne zou de eerste van een hele reeks worden: Ford draaide er nog 9 andere westernfilms. Klassiekers als ‘How the West was won’ en ‘Easy Rider’ met Dennis Hopper werden hier gefilmd, maar Monument Valley was ook het toneel voor de jaren 80 hit ‘Back to the Future’ met Michael J. Fox, ‘Indiana Jones and the Last Crusade‘ en het recentere ‘The Lone Ranger’ (2013) met Johnny Depp.

Meer filmlocaties?

Wil je behalve filmlocaties in Utah nog meer filmlocaties ontdekken? Dan vind je deze blogs misschien ook interessant.

Monument Valley

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Filmlocaties in Utah

  1. […] Welke films er werden gedraaid in Monument Valley? Je leest het in m’n blog filmlocaties in Utah […]

  2. […] De mooiste filmlocaties in Utah […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *