Filmlocaties in Utah

Film, Travel, Verenigde Staten

Filmlocaties Utah
Als fervent filmfanaat kan ik magische plekken in Amerika die dienst deden als achtergronddecor voor series en films natuurlijk niet overslaan. Dus neem ik tijdens m’n roadtrip door Amerika een kijkje bij geliefde filmlocaties in Utah.

Dead Horse Point State Park, Utah, Irene

Filmlocatie Mission Impossible

Dead Horse Point State Park is zo’n filmlocatie die op m’n lijstje staat tijdens m’n roadtrip Amerika. Dit is de plek waar de openingsscène van Mission Impossible 2 werd geschoten. Je weet wel, de spectaculaire scène waarin Tom Cruise (alias Ethan Hunt) de loodrechte rode rotswand beklimt. Zonder stuntmannen, geen doubles en zonder touwen en zekeringen: Tom Cruise nam deze stunt helemaal voor eigen rekening. Alleen voor wie beschikt over stalen zenuwen, want zelfs regisseur John Woo durfde tijdens het filmen van deze scène niet te kijken, bang als ie was dat er iets fout zou gaan.

Filmlocatie Westworld

In de omgeving zijn draaiden ze ook scènes voor de populaire tv-serie Westworld. Panoramische shots werden geschoten in Dead Horse Point State Park, in de omgeving van Moab. Voor de fantastische outdoor shots van Westworld gebruikten ze onder andere de Colorado River in Castle Valley en Fisher Valley, iets ten zuidoosten van Arches. Monument Valley, iets verderop, was ook een filmlocatie voor Westworld. Heb je Westworld nog niet gezien? Het is een van m’n favorieten van de afgelopen jaren. Briljant gemaakt én met een glansrol voor Anthony Hopkins. Een absolute aanrader dus. Need I say more?!

Filmlocatie westernfilms en Back to the Future

Jaren geleden verloor ik m’n hart aan het prachtige Monument Valley dat deels in Utah en deels in Arizona ligt. Daar waar de immense rode ‘buttes’ uit het vlakke Amerikaanse landschap verrijzen. Dit gebied, het land van de Navajo-indianen, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Geen wonder dat het als achtergronddecor werd gebruikt voor tal van films en tv-series. Net als ik werd regisseur John Ford verliefd op Monument Valley en nam er in 1939 zijn bekende film ‘Stagecoach’ op. Deze film met acteur John Wayne was de eerste van een reeks: Ford draaide er nog 9 andere westernfilms. Klassiekers als ‘How the West was won’ en ‘Easy Rider’ met Dennis Hopper filmde hij hier. Daarnaast was Monument Valley  het toneel voor de jaren 80 hit ‘Back to the Future’ met Michael J. Fox en het recentere ‘The Lone Ranger’ (2013) met Johnny Depp.

Filmlocatie Indiana Jones

Hoewel het lijkt alsof het openingsshot van ‘Indiana Jones and the Last Crusade‘ is gedraaid in Monument Valley, wilde Steven Spielberg juist níet filmen “on the holy ground” van John Ford, dus zijn veel scènes van Indiana Jones iets verderop geschoten, met name rond Moab en Arches National Park

Meer filmlocaties?

Wil je behalve filmlocaties in Utah nog meer filmlocaties ontdekken? Dan vind je deze blogs vast ook interessant.

Filmlocaties Utah, VS

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *