Arches National Park in Utah: tips en bezienswaardigheden

Verenigde Staten

Arches National park, Utah, USA

Immense rode rotsbogen die zijn uitgesleten door wind en water. Arches National Park vlak bij het plaatsje Moab in de Amerikaanse staat Utah bestaat uit een vreemdsoortig landschap. Het is een van de weinige nationale parken waar geen shuttlebussen rijden. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden in Arches. 

Arches NP, entrance, Amerika

Over Arches

Arches ligt in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Utah en behoort tot Utah’s Mighty 5. Het nationale park heeft maar één ingang vlak bij de plaats Moab. Via de 29 kilometer lange parkweg rijd je langs de mooiste uitkijkpunten.

Hoe duur is een bezoek?

Wil je Arches bezoeken dan ben je zo’n $30 kwijt per auto. Ga je tijdens je roadtrip meer parken bezoeken dan kan het voordeliger zijn om een America the Beautiful pas aan te schaffen. Deze kost $80 en is een jaar lang geldig. Bekijk hier de exacte tarieven.

Beste reistijd Arches

Arches is het hele jaar door toegankelijk. Tussen maart en oktober is het er het drukst. In de wintermaanden is het rustiger en kan er sneeuw liggen, terwijl de temperatuur in de zomermaanden al snel op kunnen lopen tot boven de 40 graden. De beste tijd om Arches National Park te bezoeken is dan ook in het voorjaar of de herfst. Dan is het qua temperatuur ook het aangenaamst. Al trekt de natuur zich daar niet per se iets van. Tijdens mijn bezoek aan Arches begin juni tikt de temperatuur de 44 graden aan.

Hoe lang nodig in Arches?

Omdat de meeste bezienswaardigheden direct langs de Parkweg liggen, heb je aan één dag in Arches National Park voldoende.

Bezoek eerst het Visitor Center

Voordat je het nationale park inrijdt, loont het de moeite even bij het Visitor Center langs te gaan. Omdat de temperaturen in de zomer snel stijgen kun je het beste vroeg in de ochtend op pad gaan of aan het eind van de middag. Op dit tijdstip kun je je camper ook beter kwijt op de parkeerplaatsen. Arches is namelijk een van de weinige nationale parken waar geen shuttlebussen rijden. Wij starten ons bezoek bij het Visitor Center, maar omdat het zo vroeg is, is deze nog niet geopend. Wel bemachtigen we hier een plattegrond en een folder met alle bezienswaardigheden.

Arches NP balanced rock, Amerika

Balanced Rock

De meeste bogen in Arches National Park bereik je door even te lopen en te klimmen. Als eerste nemen we een kijkje bij Balanced Rock dat je bereikt via de Balanced Rock Trail, een korte wandeling van 500 meter. Deze vreemdsoortige rotsformatie lijkt op een statief met daarop balancerend een rotsblok van zo’n 3 miljoen kilo. Het is lastig voor te stellen dat dit alles door de weerselementen is ontstaan.

Arches NP, Utah, Double Arch

Arches National Park, Double Arch

Double Arch

Daarna is het tijd om de Double Arch te bekijken. Vanaf de parkeerplaats brengt een korte wandeling van ongeveer 800 meter je eenvoudig naar deze enorme rotsbogen. Van dichtbij zijn de bogen nog veel imposanter! De Double Arch was trouwens ook een filmlocatie voor ‘Indiana Jones and the Last Crusade’.

Arches National park, north window, Utah, USA
North Window

Windows District

Het Windows District is een van de populairste plekken in het park. Vooral rond zonsopkomst en vroeg in de ochtend steken de oranje rotsen scherp af tegen de blauwe lucht. Loop je de Windows Trail (1,6 km) dan kom je langs de spectaculaire North Window, South Window en Turret Arch. Het uitzicht bij de North Window is ronduit adembenemend! Ook vind je vlakbij de oude hut van John Wesley Wolfe die hier tussen 1888 en 1910 woonde met zijn gezin. Hier vandaan start ook de Delicate Arch Trail (5 km).

Arches National Park, Delicate Arch, Utah
Delicate Arch

Delicate Arch

Omdat we het vanwege de hitte (het is inmiddels meer dan 40 graden) niet zien zitten om naar de top van de Delicate Arch te klimmen (5 km), besluiten we om deze grootste bezienswaardigheid van Arches vanaf het Viewpoint beneden te bewonderen. Misschien niet zo spectaculair, maar nog steeds prachtig en indrukwekkend!

Arches NP, Delicate Arch, Utah, Amerika
Delicate Arch Viewpoint

Devils Garden

De weg door Arches stopt bij Devils Garden. Vanaf hier kun je een aantal wandelroutes lopen, zoals die naar de Landscape Arch (2,6 km), een van de langste bogen ter wereld. Echte doorzetters gaan voor de Devils Garden Primitive Loop (11,5 km) die start bij Devils Garden Campground. De route voert je langs zowel de Landscape Arch als de Double O Arch. De Landscape Arch is met een breedte van 88 meter en een hoogte van 32 meter, de grootste van het park. Omdat deze redelijk aan het begin van de route ligt, kun je ook tot hier lopen en dan omkeren. Loop je verder dan kom je bij de Double O Arch die bestaat uit twee ovale bogen.

Arches National Park als filmlocatie

Wist je dat Arches National Park als filmlocatie diende voor de film Indiana Jones and the Last Crusade? Hoewel het lijkt alsof de openingsscène is gedraaid in Monument Valley, koos Steven Spielberg er juist voor om zijn film niet ‘on the holy ground‘ van John Ford te schieten. Je ziet onder andere de Double Arch in de film voorbij komen.

Overnachten in Arches National Park

Als je echt ín het park wilt slapen, kan dat op Devils Garden Campground. Je kunt hier zowel met een tent als met een camper terecht. Reis je tussen maart en november? Dan kun je zes maanden van tevoren een plek reserveren. Net als op zoveel campings in Amerika zijn campings in nationale parken reuze populair en snel volgeboekt.

Slapen in Moab

Moab is niet ver rijden van de ingang van Arches National Park. Het is een gezellig plaatsje, boordevol eettentjes en hotels. Ik overnachtte op een camping iets buiten Moab: Archview RV Resort & Campground. Maar je kunt natuurlijk ook een hotelletje in Moab boeken, zoals:

  • Bowen Motel: eenvoudig motel mét buitenzwembad
  • Moab Spring Ranch: kleinschalig park met lodges en een vleugje westerngevoel
  • Red Cliffs Lodge: net als in de film: mét paarden, een wijnhuis en zwembad met uitzicht op de rode rotsen

Ook een rondreis maken door Zuidwest-Amerika?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

Arches National Park, Utah, USA Arches National Park, Utah, Amerika Arches National Park, Utah, USA

Meer lezen?

Of bestel een van de reisgidsenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *