Arches National Park

Travel, Verenigde Staten

arches national park nenehschoice

Immense rode rotsbogen die zijn uitgesleten door wind en water. Arches National Park vlak bij het plaatsje Moab in Utah bestaat uit een vreemdsoortig landschap. Het is een van de weinige Amerikaanse parken waar geen shuttlebussen rijden. En jeetje, wat voel je je klein als je onder zo’n boog staat! 

Verhit Arches

De temperaturen bij Arches National Park stijgen razendsnel. Dook de afgelopen nachten in Bryce National Park de temperatuur nog onder nul, hier komt ie niet onder de 27 graden. Overdag tikt de thermometer een graadje of 39 aan en de komende week zal deze nog verder oplopen tot 44 graden.

Arches Double Arch

Vroeg op pad

De meeste bogen in Arches National Park bereik je door even te lopen en te klimmen. Vanwege de hitte besluiten we om de volgende ochtend al vroeg op pad te gaan. Op dit tijdstip kun je je camper ook nog kwijt op de parkeerplaatsen. Arches is namelijk een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. Jammer, want dat zorgt voor veel autodrukte en ‘horizonvervuiling’.

Double Arch & Delicate Arch

We nemen een kijkje bij Balancing Rock en klauteren omhoog naar de Double Arch (van dichtbij zijn ze reusachtig!). We genieten van het adembenemende uitzicht bij de North Window. Delicate Arch aanschouwen we van een afstandje. Vanwege de hoge temperatuur zien we de trip van 2,6 km naar de top van de Arch niet zitten. Dus besluiten we om de Delicate Arch vanaf het Viewpoint beneden te bekijken. Misschien niet even spectaculair, maar nog steeds prachtig en indrukwekkend! Arches National Park is er eentje om niet snel te vergeten.

Arches National Park als filmlocatie

Wist je dat Arches National Park als filmlocatie diende voor de film Indiana Jones and the Last Crusade? Hoewel het lijkt alsof de openingsscene is gedraaid in Monument Valley, koos Steven Spielberg er juist voor om zijn film niet ‘on the holy ground’ van John Ford te schieten. Je ziet onder andere de Double Arch voorbij komen.

Meer lezen?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


3 comments on “Arches National Park

  1. […] ze onder andere de Colorado River in Castle Valley en Fisher Valley, iets ten zuidoosten van Arches. Ook in Monument Valley, iets verderop, werd gefilmd. Voor wie de serie Westworld nog niet zag: het […]

  2. […] rode rotsbogen uitgesleten door wind en water. Het landschap van Arches National Park bestaat uit vele rode bogen en het is een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. En […]

  3. […] 2/3 gevuld zijn met tal van biertjes en energiedrankjes in fluoriserende kleuren. Onderweg naar Arches vinden we zowaar een winkeltje in het plaatsje Hanksville, in the middle of nowhere, waar ze verse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *