Arches National Park in Utah: tips en 5 bezienswaardigheden

Verenigde Staten, Noord-Amerika

Arches National park, Utah, USA

Ben je op zoek naar tips wat te doen in Arches National Park? Arches ligt vlak bij het plaatsje Moab in de Amerikaanse staat Utah en bestaat uit een vreemdsoortig landschap: immense rode rotsbogen die zijn uitgesleten door wind en water.  Het is een van de weinige nationale parken waar geen shuttlebussen rijden. Ontdek alle tips en bezienswaardigheden voor je bezoek aan Arches. 

Arches NP, entrance, Amerika

Over Arches National Park

Arches ligt in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Utah en behoort tot Utah’s Mighty 5. Het nationale park heeft maar één ingang vlak bij de plaats Moab. Via de 29 kilometer lange parkweg rijd je langs de mooiste uitkijkpunten. Lees hier alle tips voor je bezoek aan Arches.

Lees ook: de 20 mooiste nationale parken van Amerika
En: de ideale route voor een roadtrip van 2 weken door West-Amerika

Hoe duur is een bezoek?

Wil je Arches bezoeken dan ben je zo’n $30 kwijt per auto. Ga je tijdens je roadtrip meer parken bezoeken dan kan het voordeliger zijn om een America the Beautiful pas aan te schaffen. Deze kost $80 en is een jaar lang geldig. Bekijk hier de exacte tarieven.

Arches National Park reserveren in 2024

Om drukte in Arches National Park in de zomermaanden te spreiden moet je jouw bezoek aan vooraf online reserveren.

Wanneer reserveren voor Arches National Park?

Als je het park van 1 april t/m 31 oktober 2024 tussen 07.00 en 16.00 uur wilt bezoeken heb je een reservering nodig. Deze kun je drie maanden van tevoren aanvragen. Dit gaat op basis van ‘first-come, first-served’. Hoe eerder je reserveert, hoe meer kans dus. Het timed entry ticket geldt voor het voertuig. Degene die de reservering heeft gemaakt, moet wel in het voertuig zitten en een ID met pasfoto kunnen laten zien.

Reserveren niet gelukt?

Is je reservering niet gelukt? Niet getreurd, want op de dag zelf is altijd ook een beperkt aantal tickets beschikbaar. Verder heb je ook GEEN TICKET NODIG als je voor 07.00 uur of na 16.00 uur het park in gaat of als je gereserveerd hebt op de camping in het park (Devil’s Campground) of al een permit hebt voor de Fiery Furnace Hike. Wil je meer informatie over het reserveren van een ticket? Kijk dan op deze pagina.

Beste reistijd Arches

Arches is het hele jaar door toegankelijk. Tussen maart en oktober is het er het drukst. In de wintermaanden is het rustiger en kan er sneeuw liggen, terwijl de temperatuur in de zomermaanden al snel op kunnen lopen tot boven de 40 graden. De beste tijd om Arches National Park te bezoeken is dan ook in het voorjaar of de herfst. Dan is het qua temperatuur ook het aangenaamst. Al trekt de natuur zich daar niet per se iets van. Tijdens mijn bezoek aan Arches begin juni tikt de temperatuur de 44 graden aan.

Hoe lang nodig in Arches?

Omdat de meeste bezienswaardigheden direct langs de Parkweg liggen, heb je aan één dag in Arches National Park voldoende.

Bezienswaardigheden Arches National Park

Tip voor je bezoek aan Arches: ga even langs het Visitor Center voordat je het park inrijdt. Je kunt er een plattegrond en een folder met tips en bezienswaardigheden voor Arches National Park krijgen. Omdat de temperaturen in de zomer snel stijgen kun je het beste vroeg in de ochtend op pad gaan of aan het eind van de middag. Dan kun je je camper ook beter kwijt op de parkeerplaatsen. Arches is namelijk een van de weinige nationale parken waar geen shuttlebussen rijden.

Arches NP balanced rock, Amerika

1. Balanced Rock

De meeste bogen in Arches National Park bereik je door even te lopen en te klimmen. Als eerste nemen we een kijkje bij Balanced Rock dat je bereikt via de Balanced Rock Trail, een korte wandeling van 500 meter. Deze vreemdsoortige rotsformatie lijkt op een statief met daarop balancerend een rotsblok van zo’n 3 miljoen kilo. Het is lastig voor te stellen dat dit alles door de weerselementen is ontstaan.

Arches NP, Utah, Double Arch

Arches National Park, Double Arch

2. Double Arch

Vanaf de parkeerplaats brengt een korte wandeling van ongeveer 800 meter je eenvoudig naar de enorme rotsbogen van Double Arch. Van dichtbij zijn de bogen nog veel imposanter! De Double Arch was trouwens ook een filmlocatie voor ‘Indiana Jones and the Last Crusade’.

Arches National park, north window, Utah, USA

Bezienswaardigheden Arches: North Window

3. Windows District

Het Windows District is een van de populairste plekken in het park. Tip: vooral rond zonsopkomst en vroeg in de ochtend steken de oranje rotsen scherp af tegen de blauwe lucht. Als je de Windows Trail (1,6 km) volgt dan kom je langs de spectaculaire North Window, South Window en Turret Arch. Vooral het uitzicht bij de North Window is adembenemend! Vlakbij vimd je ook de oude hut van John Wesley Wolfe die hier tussen 1888 en 1910 met zijn gezin woonde. Hier vandaan start ook de Delicate Arch Trail (5 km).

Arches National Park, Delicate Arch, Utah

Bezienswaardigheden Arches National Park: Delicate Arch

4. Delicate Arch

Omdat we het vanwege de hitte (het is inmiddels meer dan 40 graden) niet zien zitten om naar de top van de Delicate Arch te klimmen (5 km), besluiten we om deze grootste bezienswaardigheid van Arches vanaf het Viewpoint beneden te bewonderen. Misschien niet zo spectaculair, maar nog steeds prachtig en indrukwekkend!

Arches NP, Delicate Arch, Utah, Amerika

Arches National Park: Delicate Arch Viewpoint

5. Devils Garden

De weg door Arches stopt bij Devils Garden. Vanaf hier kun je een aantal wandelroutes lopen, zoals die naar de Landscape Arch (2,6 km), een van de langste bogen ter wereld. Echte doorzetters gaan voor de Devils Garden Primitive Loop (11,5 km) die start bij Devils Garden Campground. De route voert je langs zowel de Landscape Arch als de Double O Arch. De Landscape Arch is met een breedte van 88 meter en een hoogte van 32 meter, de grootste van het park. Omdat deze redelijk aan het begin van de route ligt, kun je ook tot hier lopen en dan omkeren. Loop je verder dan kom je bij de Double O Arch die bestaat uit twee ovale bogen.

Arches National Park als filmlocatie

Wist je dat Arches National Park als filmlocatie diende voor de film Indiana Jones and the Last Crusade? Hoewel het lijkt alsof de openingsscène is gedraaid in Monument Valley, koos Steven Spielberg er juist voor om zijn film niet ‘on the holy ground‘ van John Ford te schieten. Je ziet onder andere de Double Arch voorbij komen in de film.

Lees ook: de mooiste filmlocaties in Utah
En: in een westernlandschap in Monument Valley  
Plus: de mooiste Game of Thrones filmlocaties die je kunt bezoeken

Overnachten in Arches National Park

Als je echt ín het park wilt slapen, kan dat op Devils Garden Campground. Je kunt hier zowel met een tent als met een camper terecht. Reis je tussen maart en november? Dan kun je zes maanden van tevoren een plek reserveren. Net als op zoveel campings in Amerika zijn campings in nationale parken reuze populair en snel volgeboekt.

Slapen in de omgeving van Arches National Park

Moab is niet ver rijden van de ingang van Arches National Park. Het is een gezellig plaatsje, boordevol eettentjes en hotels. Ik overnachtte op een camping iets buiten Moab: Archview RV Resort & Campground. Maar je kunt natuurlijk ook een hotel in Moab boeken, zoals:

  • Bowen Motel: eenvoudig motel mét buitenzwembad
  • Moab Springs Ranch: kleinschalig park met lodges en een vleugje westerngevoel
  • Red Cliffs Lodge: net als in de film: mét paarden, een wijnhuis en zwembad met uitzicht op de rode rotsen

Ook een rondreis maken door Zuidwest-Amerika?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

Tips Arches National Park bewaren

Tips wat te doen in Arches National Park, Utah, USA Tips wat te doen in Arches National Park, Utah, Amerika tips en bezienswaardigheden Arches National Park, Utah, USA

Meer reisinspiratie Amerika

Handige reisgidsen AmerikaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *