Arches National Park, Utah

Travel, Verenigde Staten

Arches National park, Utah, USA

Immense rode rotsbogen die zijn uitgesleten door wind en water. Arches National Park vlak bij het plaatsje Moab in Utah bestaat uit een vreemdsoortig landschap. Het is een van de weinige Amerikaanse parken waar geen shuttlebussen rijden. En jeetje, wat voel je je klein als je onder zo’n boog staat! 

Arches NP, entrance, Amerika

Visitor Center

De temperaturen bij Arches National Park stijgen razendsnel. Overdag tikt de thermometer een graadje of 39 aan en de komende week loopt dat op tot 44 graden. Vanwege de hitte besluiten we om vroeg op pad te gaan. Op dit tijdstip kun je je camper ook nog kwijt op de parkeerplaatsen. Arches is namelijk een van de weinige nationale parken waar geen shuttlebussen rijden. We starten ons bezoek aan bij het Visitor Center, maar omdat het zo vroeg is, is deze nog niet geopend. Wel staan ze bij de ingang al wat folders en plattegronden uit te delen.

Arches NP balanced rock, Amerika

Balanced Rock

De meeste bogen in Arches National Park bereik je door even te lopen en te klimmen. Als eerste nemen we een kijkje bij Balanced Rock dat je bereikt via de Balanced Rock Trail, een korte wandeling van 500 meter. Deze vreemdsoortige rotsformatie lijkt op een statief met daarop balancerend een rotsblok van zo’n 3 miljoen kilo. Het is lastig voor te stellen dat dit alles door de weerselementen is ontstaan.

Arches NP, Utah, Double Arch

Arches National Park, Double Arch

Double Arch

Daarna is het tijd om de Double Arch te bekijken. Vanaf de parkeerplaats brengt een korte wandeling van ongeveer 800 meter je eenvoudig naar deze enorme rotsbogen. Van dichtbij zijn de bogen nog veel imposanter! De Double Arch was trouwens ook een filmlocatie voor ‘Indiana Jones and the Last Crusade’.

Arches National park, north window, Utah, USA

North Window

Windows District

Het Windows District is een van de populairste plekken in het park. Vooral rond zonsopkomst en vroeg in de ochtend steken de oranje rotsen scherp af tegen de blauwe lucht. Loop je de Windows Trail (1,6 km) dan kom je langs de spectaculaire North Window, South Window en Turret Arch. Het uitzicht bij de North Window is ronduit adembenemend! Ook vind je vlakbij de oude hut van John Wesley Wolfe die hier tussen 1888 en 1910 woonde met zijn gezin. Hier vandaan start ook de Delicate Arch Trail (5 km).

Arches National Park, Delicate Arch, Utah

Delicate Arch

Delicate Arch

Maar omdat we het vanwege de hitte niet zien zitten om naar de top van de Delicate Arch te klimmen (5 km), besluiten we om deze grootste bezienswaardigheid van Arches vanaf het Viewpoint beneden te bewonderen. Misschien niet zo spectaculair, maar nog steeds prachtig en indrukwekkend!

Arches NP, Delicate Arch, Utah, Amerika

Delicate Arch Viewpoint

Devils Garden

De weg door Arches stopt bij Devils Garden. Vanaf hier kun je een aantal wandelroutes lopen, zoals die naar de Landscape Arch (2,6 km), een van de langste bogen ter wereld. Echte doorzetters gaan voor de Devils Garden Primitive Loop (11,5 km) die start bij Devils Garden Campground. De route voert je langs zowel de Landscape Arch als de Double O Arch. De Landscape Arch is met een breedte van 88 meter en een hoogte van 32 meter, de grootste van het park. Omdat deze redelijk aan het begin van de route ligt, kun je ook tot hier lopen en dan omkeren. Loop je verder dan kom je bij de Double O Arch die bestaat uit twee ovale bogen.

Arches National Park als filmlocatie

Wist je dat Arches National Park als filmlocatie diende voor de film Indiana Jones and the Last Crusade? Hoewel het lijkt alsof de openingsscène is gedraaid in Monument Valley, koos Steven Spielberg er juist voor om zijn film niet ‘on the holy ground‘ van John Ford te schieten. Je ziet onder andere de Double Arch in de film voorbij komen.

Meer lezen?

Arches National Park, Utah, Amerika

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *