Grand Canyon National Park, Arizona

Travel, Verenigde Staten

Grand Canyon National Park, Amerika, Rim Trail
Ik sta aan de rand van een immense kloof. Ver beneden glinstert het water van de Colorado River. Ik voel me nietig en slaak een zucht. Dit is het dan: Grand Canyon National Park in al haar glorie.

Grand Canyon National Park, Amerika

Ongelukje met de camper

Eerder vandaag zag alles er iets minder rooskleurig uit. Ik word om 6 uur gewekt door de zon die door het raampje van de camper schijnt. Het wordt heet vandaag, heel heet. Snel pak ik m’n tas in en maak de hook-ups los. Iets dat steeds sneller gaat naarmate de reis vordert. Vandaag rijden we naar de laatste camping van onze roadtrip: Mather Campground in Grand Canyon National Park. We zijn blij dat we deze roadtrip zonder kleerscheuren hebben uitgereden, maar we blijken iets te vroeg te juichen. Bij het inparkeren op de te krappe kampeerplek verliezen we een poot van de luifel. Ik bespaar jullie de details, maar zoiets is echt geen grap. Na tig telefoontjes en een heel behulpzame man van de garage (en veel ducttape) kunnen we onze tocht toch nog voortzetten.

Grand Canyon National Park, Rim Trail, Amerika

G van Grand Canyon

En dus staan we een paar uur later over de rand van de Grand Canyon te turen. Het klinkt misschien cliché, maar een roadtrip door Zuidwest-Amerika is niet compleet zonder de Grand Canyon met eigen ogen te hebben gezien. Ik word verrast door de grootsheid van deze immense kloof die door de Colorado River is gevormd (zelfs al is het de tweede keer dat ik hier sta). Het is makkelijk om je door het park te manouvreren.

Grand Canyon National Park, Amerika, Irene

Uitzichtpunten langs The Rim Trail

Gratis shuttlebussen rijden af en aan tussen maart en november. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen: Village Route (blauw), de Kaibab Rim Route (oranje), Hermit Road (rode route) en de Tusayan (paarse route). Een overzicht van alle de routes van de shuttles vind je hier. Wij nemen de rode route en stappen uit bij verschillende uitzichtpunten zoals Hopi Point, Pima Point en Powell Point. Het is genieten bij de magnifieke view points en we lopen een flink stuk van de Rim Trail. Je kunt er ook voor kiezen delen daarvan te lopen en bij het volgende punt weer op de shuttlebus te stappen. Bij Hermit’s Rest, de laatste stop van de rode route, vullen we onze waterflessen met bronwater.

Mather Campground

Als we weer terugkeren bij Mather Campground dringt de schoonheid van deze camping pas goed tot me door. Hier kun je alleen ‘droog’ kamperen, wat betekent dat er geen hook-ups zijn. Dat heeft zo z’n charmes. We bevinden ons middenin de natuur, staan met de camper tussen de bomen en zien op een steenworp afstand een enorm hert langs wandelen. Dit is het leefgebied van meer wildlife waaronder de bobcat (rode lynx). Gelukkig komen we die niet tegen. ’s Nachts is het hier aardedonker. We zien geen hand voor ogen, maar horen wel de roep en het geritsel van de nachtdieren. Ik wist niet dat het zo donker kon zijn. Welterusten!

Grand Canyon Rim Trail

Meer lezen?

Grand Canyon, Arizona, Amerika

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *