Gluren over de rand van de Grand Canyon

Travel, Verenigde Staten

Grand Canyon NP nenehschoiceIk sta aan de rand van een immense kloof. Ver beneden glinstert het water van de Colorado River. Ik voel me nietig en slaak een zucht. Dit is het dan: de Grand Canyon in al haar glorie.

Scherpe randjes

Eerder vandaag zag alles er iets minder rooskleurig uit. Ik word om 6 uur gewekt door de zon die door het raampje van de camper schijnt. Het wordt heet vandaag, heel heet. Snel pak ik m’n tas in en maak de hook-ups los. Iets dat steeds sneller gaat naarmate de reis vordert. Vandaag rijden we naar de laatste camping van onze roadtrip: Mather Campground in Grand Canyon National Park. We zijn blij dat we deze roadtrip zonder kleerscheuren hebben uitgereden, maar we blijken iets te vroeg te juichen. Bij het inparkeren op de te krappe kampeerplek verliezen we een poot van de luifel. Ik bespaar jullie de details, maar zoiets is echt geen grap. Na tig telefoontjes en een heel behulpzame man van de garage kunnen we onze tocht toch nog voortzetten.

Grand Canyon Rim Trail nenehschoice

G van Grand Canyon

En dus staan we even later zomaar over de rand van de Grand Canyon te turen. Het klinkt misschien cliché, maar een roadtrip door Zuidwest-Amerika is niet compleet zonder de Grand Canyon met eigen ogen gezien te hebben. Ik word verrast door de grootsheid van deze immense kloof die door de Colorado River is gevormd. Het is makkelijk om je door het park te manouvreren. Er rijden gratis shuttlebussen af en aan tussen maart en november. We stappen uit bij verschillende uitzichtpunten zoals Hopi Point, Pima Point en Powell Point, genieten van de magnifieke viewpoints en lopen een flink stuk van de Rim Trail. We vullen onze waterflessen met bronwater op bij Hermit’s Rest, de laatste stop van de rode route.

Mather Campground

Als we weer terugkeren bij Mather Campground dringt de schoonheid van deze camping pas goed tot me door. Hier kun je alleen ‘droog’ kamperen, wat betekent dat er geen hook-ups zijn. Dat heeft zo z’n charmes. We bevinden ons middenin de natuur, staan met de camper tussen de bomen en zien op een steenworp afstand een enorm hert langs wandelen. Dit is het leefgebied van meer wildlife waaronder de bobcat (rode lynx). Gelukkig komen we die niet tegen. ’s Nachts is het hier aardedonker. We zien geen hand voor ogen, maar horen wel de roep en het geritsel van de nachtdieren. Ik wist niet dat het zo donker kon zijn. Welterusten!

Meer lezen?

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *