Stedentrip San Francisco: 10 tips wat te doen in 2 dagen

Verenigde Staten, Noord-Amerika, Stedentrip

Stedentrip san francisco golden gate bridge 
Stedentrip San Francisco. Waar de belofte van vrijheid in de lucht hangt en de hippie-cultuur nog altijd hoogtij viert. De stad van de beroemde Golden Gate Bridge, van gevangeniseiland Alcatraz en de cable car die zich krakend en piepend door de steile straten voortbeweegt. So if you’re going to San Francisco, wat mag je dan niet missen? Mijn 10 tips wat te doen tijdens een stedentrip San Francisco in 2 dagen. 

Tips wat te doen stedentrip San Francisco - cable car

Stedentrip San Francisco van 2 dagen

Na een rechtstreekse vlucht naar Amerika met KLM van ruim 10 uur sta ik na lange tijd weer met m’n voeten in deze prachtstad! Deze roadtrip door Amerika doe ik samen met een collega. We besluiten om alles uit onze tweedaagse bliksembezoek te halen. Niet alleen willen we zoveel mogelijk zien, we willen het liefst ook een beetje low budget de stad verkennen. Graag deel ik mijn tips en bezienswaardigheden voor een bezoek van 2 dagen.

Bekijk: onze route bij Tioga Tours
Lees ook: in zo’n 3 uur rijd je naar Yosemite National Park
En: de ideale roadtrip van 2 weken door West-Amerika
Inspiratie: de 20 mooiste nationale parken van Amerika
Plus: 13 low budget tips voor een stedentrip New York

san francisco cable car-

Luchthaven naar downtown SFO met BART

Een van de beste én low budget tips is om vanaf San Francisco International Airport met BART naar het centrum te reizen. Het BART station bevindt zich ín de terminal van de luchthaven en een enkeltje downtown SFO kost je slechts $8,95. De BART is een soort tram die zich dan weer bovengronds, dan weer ondergronds door de krochten van de stad voortbeweegt. In een half uurtje rijden we met de gele lijn naar Powell Station. Van hieruit is het slechts 2 minuten lopen naar ons hotel.

Of boek je (privé) transfer van/naar de luchthaven

san francisco bus

San Francisco in 2 dagen: neem het openbaar vervoer

Stedentrip San Francisco: neem het openbaar vervoer

The Pickwick hotel is een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen en het openbaar vervoer is er goed geregeld. Niet alleen ligt Powell Station (waar de metro & BART stopt) om de hoek, hier bevindt zich ook het turning point van de cable car én vanaf de bushalte aan Market Street rijden bussen af en aan. Zoals de F Line, een soort trolleybus die je voor een schijntje ($2,50 per ritje) naar Fisherman’s Wharf brengt. Een snelle én handige manier om de stad te verkennen is door hop-on hop-off bus te nemen. Deze bus stopt bij de bekendste bezienswaardigheden.

Boek tickets voor de hop-on hop-off bus
Overnachten in The Pickwick hotel

san francisco cable car

1. Ritje in de Cable Car

Een van de beste tips voor je bezoek aan Frisco en een absolute must: een ritje met de cable car. De trots van San Francisco baant zich krakend en piepend een weg door de steile straten. Langs kleurige geverfde houten huisjes, het ‘kronkeligste straatje van de wereld’ Lombard Street, om de tocht bij de zee te eindigen aan de Fisherman’s Wharf. Aanrader!

2. Slenteren over Fisherman’s Wharf

In de verte zie ik het symbool van San Francisco al tussen de wolkenflarden opdoemen: de Golden Gate Bridge! We slenteren over de Fisherman’s Wharf waar het geluid en de geur van zeeleeuwen op de pontons ons tegemoet komen. Jeetje, ik was even vergeten wat voor kermis het hier eigenlijk is! 

3. Proef van de Clam Chowder

We schuiven aan op een van de terrasjes voor dé specialiteit van San Francisco: clam chowder bread bowl. Deze soep met schelpen, prei en bacon wordt geserveerd in een uitgehold zuurdesembrood. Is het toeval dat ik de beroemde clam chowder vorige week nog voorbij zag komen in een kookprogramma (bedankt Anthony Bourdain!). Voor de nieuwsgierigen die hier ook eens van willen proeven: een Clam Chowder recept heb ik ook gevonden. Absolute aanrader!

San Francisco Alcatraz Island

Stedentrip San Francisco in 2 dagen: bezoek Alcatraz

4. Je laten opsluiten op Alcatraz

De volgende dag is het vroeg opstaan om af te varen naar het beruchte gevangeniseiland Alcatraz. Indrukwekkend zijn al die verhalen over (pogingen) van ontsnappingen, over Al Capone en hoe de vieze spaghetti bijna tot een gevangenenopstand leidde. Het meest bizarre is toch wel dat ex-gevangene #1259 oftewel William G. Baker hier doodleuk z’n boek zit te signeren dat gaat over zijn gevangenschap op Alcatraz. Wil je tijdens je stedentrip San Francisco gevangeniseiland Alcatraz bezoeken? Dan doe je er goed aan om vooraf online je tickets te reserveren!

Boek je tickets voor Alcatraz

5. Sightseeing met de hop-on hop-off bus

Ons eerdere plan om de steile heuvels én de Golden Gate Bridge met de fiets te trotseren slaan we heel even over vanwege de harde wind en regen. In plaats daarvan stappen we in de toeristische hop-on hop-off bus. Dit is een snelle én handige manier om tijdens een stedentrip San Francisco de stad in korte tijd te verkennen!

Bestel tickets voor de hop-on hop-off bus

 

San Francisco Golden Gate Bridge in de mist

Stedentrip San Francisco in 2 dagen: bezoek de Golden Gate Bridge

6. Uitwaaien op de Golden Gate Bridge

We hoppen op en af bij alle bezienswaardigheden en maken een winderige en bitterkoude tocht over de rode Golden Gate Bridge. Gelukkig komt ie heel even uit de mistflarden tevoorschijn. Dit plaatje moet je toch even gezien hebben!

Boek je tour langs de Golden Gate Bridge

San Francisco hippie winkeltjes

Stedentrip San Francisco: shoppen in Haight-Ashbury

7. Hippie stijl winkelen in Haight-Ashbury

We toeren dwars door de hippiewijk Haight-Ashbury vol eettentjes, kleurrijke winkeltjes met vintage spullen en langs pastelkleurige Victoriaanse huizen. Slenter door de straatjes van het epicentrum van de Summer of Love van 1967. In deze wijk liggen niet alleen de roots van de hippiecultuur, maar ook veel artiesten als Santana, Janis Joplin en Jimi Hendrix deden hier hun inspiratie op en woonden in deze wijk waar de wiet nog welig tiert.

San Francisco Painted Ladies Alamo Square

Stedentrip San Francisco in 2 dagen: The Painted Ladies

8. Vergapen aan The Painted Ladies

Natuurlijk mag een bezoek aan de Painted Ladies op Alamo Square tijdens een stedentrip San Francisco niet ontbreken. Deze pastelkleurige Victoriaanse huizen vind je aan Steiner Street. Een van die huizen ging door voor het huis van de familie Tanner en rockster Jesse Katsopolis (John Stamos) in de tv-serie Full House in de jaren 80. Had ik al gezegd dat ik John Stamos eens zag tijdens opnames voor de serie?!

Bekijk de Painted Ladies tijdens een tour

Full House: dé San Francisco sitcom uit de jaren 80

9. Wandelen over Lombard Street

Het kronkeligste straatje ter wereld, zo wordt Lombard Street genoemd. Dit is een plekje dat je zeker niet mag missen, al is het alleen maar voor die ene foto. Wist je dat een van de huizen in 1994 het toneel was van de derde episode van de The Real World?! Probeer hier zeker niet met een camper doorheen te rijden, want je komt geheid vast te staan. Wij ‘doen’ Lombard Street lopend: een pittige helling! Hijgend komen we boven aan om vervolgens weer af te dalen richting zee.

10. Drankje drinken bij Jack’s Beer

We ploffen neer voor een drankje bij Jack’s Beer bij de Fisherman’s Wharf. Uiteindelijk besluiten we om er ook meteen te eten. Dat is vooral te danken aan de singer songwriter die in de hoek op z’n gitaar staat te tokkelen. Jammer genoeg is het eten niet zo’n aanrader, maar de live muziek maakt dat meer dan goed! Bij de bushalte om de hoek stopt de F Line die ons weer naar ons hotel brengt. De volgende ochtend eindigt onze stedentrip San Francisco. We pikken we onze camper op om onze roadtrip door Zuidwest-Amerika te beginnen met een rit naar Yosemite National Park!

Hoteltips stedentrip San Francisco

Zelf ben ik al een paar keer in deze heerlijke stad geweest. Deze hotels kan ik je aanraden voor je stedentrip San Francisco:

San Francisco tours en dagtrips

Via GetYourGuide kun je tal van leuke excursies en dagtrips boeken voor je stedentrip San Francisco. Van een toegangsticket voor Alcatraz tot tickets voor de hop-on hop-off bus.

Rondreizen Zuidwest-Amerika

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika, bijvoorbeeld:

Vliegtickets Zuidwest-Amerika

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

Bekijk: vliegtickets KLM naar SFO >>
En: KLM vluchten naar Las Vegas >>

Stedentrip San Francisco in 2 dagen bewaren

10 tips wat te doen stedentrip San Francisco, USA

Meer reisinspiratie Zuidwest-Amerika

Handige reisgidsen Amerika




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *