Yosemite National Park

Travel


Spetterende watervallen, massieve granieten rotsen en pijnbomen die tot aan de hemel reiken. Yosemite, wat is het heerlijk om je terug te zien! Dit is wat je moet zien in Yosemite National Park.

Eerste ritje met de camper

Het eerste ritje van San Francisco naar Yosemite National Park in onze ‘monster’ camper zit ik met klotsende oksel en klamme handen achter het stuur. Met het idee: dan hebben we dat vast gehad, manoevreer ik het gevaarte door het drukke verkeer van San Francisco (altijd een fijne plek om voor het eerst in een camper te rijden). Ik houd even geen rekening met het feit dat zo’n rv natuurlijk ook heel hoog is en als ik langs de eerste de beste bomenrij rijdt en het gebonk van takken tegen de zijkant hoor, roep ik van schrik uit: “O jee, ik heb nú al iemand doodgereden!”. Voor de rest valt het eigenlijk best mee, de camper rijdt als een grote personenwagen; het parkeren en indraaien op kampeerplekken daargelaten. Want o, wat zijn we trots als we de camper achteruit(!) op de kampeerplek van Yosemite Pines RV Park vlak buiten Yosemite National Park weten te manouvreren. Deze eerste rit hebben we alvast overleefd.

Waterballet

Als we de volgende ochtend wakker worden pakken donkere, zware wolken zich samen boven onze camping in Groveland bij Yosemite National Park. Even later komt het de regen met bakken uit de hemel, waarmee ons dagje Yosemite Valley letterlijk in het water dreigt te vallen.

Shuttlebussen Yosemite Valley

Gelukkig klaart het rond half 9 iets op en besluiten we de shuttlebus van 9.15 uur te nemen richting Yosemite Valley. Onze campingburen hadden ons al geadviseerd om vooral NIET met de camper Yosemite National Park in te rijden. Parkeren schijnt beneden een crime te zijn en met onze enorme rv van ruim 9 meter willen we onszelf die stress besparen. Dus kiezen we voor de shuttlebus van YARTS die pal voor de camping stopt. In het hoogseizoen rijdt de shuttlebus op drie tijdstippen naar Yosemite Valley en aan het eind van de middag weer retour, ook op drie verschillende tijden. Ideaal, want de bus brengt je in een anderhalf uur naar hartje Yosemite Valley voor slechts $15,- p.p. terwijl in Yosemite Valley zelf overal gratis shuttlebussen rijden. Exacte tijden en prijzen vind je op de site van YARTS.

Vernal Fall Yosemite nenehschoice

Mist Trail

Na een snelle blik op de kaart besluiten we in Yosemite Valley eerst de Mist Trail te lopen die je via de Vernal Fall Footbridge naar de voet van de Vernal Fall brengt. Naar boven klauterend zien we steeds meer mensen gehuld in regenjassen en poncho’s. Alsof we met z’n allen een soort Niagara Falls moeten trotseren. Ik kan me dat van m’n vorige bezoek, zo’n 20 jaar geleden, toch echt niet herinneren?! Er blijkt de laatste tijd zoveel regen te zijn gevallen dat de waterval enorm is. Het water van de Vernal Fall stort zich met razend geweld naar beneden en zorgt voor een wolk van fijne (ijskoude) regendruppeltjes. De natte rotsblokken zijn spekglad, dus goede schoenen met profiel zijn hier een must.

Lower Yosemite Falls

Nat maar voldaan keren we terug naar Yosemite Village waar we wat verse groenten en fruit inslaan (eindelijk!) om daarna onze weg te vervolgen naar de Lower Yosemite Falls en ons te vergapen aan de prachtige pijnbomen die hier staan. We zitten gewoon wat op een bankje, genieten van de natuur en aardige mensen die een gesprekje met ons aanknopen. Laat in de middag rijden we met de shuttlebus weer richting de camping in Groveland. Jeej, wat een heerlijke en onverwacht zonnige dag in prachtig Yosemite National Park!

Yosemite nenehschoice

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Yosemite National Park

  1. […] We ploffen neer voor een drankje bij Jack’s Beer bij de Fisherman’s Wharf. Uiteindelijk besluiten we om er ook meteen te eten. Dat is vooral te danken aan de singer songwriter die in de hoek op z’n gitaar staat te tokkelen. Hoewel de drankjes er prima zijn en de live muziek geweldig, is het eten er jammer genoeg niet zo’n aanrader. Bij de bushalte om de hoek stopt de F Line die ons weer naar ons hotel brengt. Nog een nachtje slapen en dan rijden we naar prachtig Yosemite! […]

  2. […] het rijden in zo’n enorm gevaarte. Al is dat pas na een dag of drie. De rit voert naar glorieus Yosemite, daar waar granieten rotsen en spetterende watervallen wachten. We kamperen op Yosemite Pines RV […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *