Death Valley National Park in Californië: tips en bezienswaardigheden

Verenigde Staten, Noord-Amerika

Death Valley National Park tips en bezienswaardigheden - Dante's View, Amerika
Vanaf Lake Isabella rijden we over oneindige kronkelende wegen die in het niets lijken te verdwijnen in een magisch woestijnlandschap vol Joshua Trees en glooiende goudgele heuvels. Dan zien we voor ons Death Valley opdoemen. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden in Death Valley National Park.

Death Valley extreme heat

Over Death Valley

Death Valley ligt in de Mojave Desert in de Amerikaanse staat Californië op de grens met Nevada. Hoewel de naam anders doet vermoeden is er nog heel wat leven te vinden in dit woestijngebied. Je vindt er niet alleen uitgestrekte zoutvlaktes, maar ook bijzondere rotsformaties en canyons. Het is een van de mooiste nationale parken van Amerika en mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door West-Amerika!

Lees ook: zo mooi is Yosemite National Park
En: de 20 mooiste nationale parken van Amerika
Inspiratie: de ideale route voor een roadtrip van 2 weken door West-Amerika

Hoe duur is een bezoek?

Wil je Death Valley bezoeken dan ben je zo’n $30 kwijt per auto. Ga je tijdens je roadtrip meer parken bezoeken dan kan het voordeliger zijn om een America the Beautiful pas aan te schaffen. Deze kost $80 en is een jaar lang geldig. Bekijk hier de exacte tarieven.

Death Valley beste reistijd

De beste reistijd voor Death Valley is van april t/m oktober. In de zomermaanden kan het kwik hier oplopen tot boven de 50 graden. De beste tijd om Death Valley National Park te bezoeken is dan ook in het voorjaar of de herfst. Dan is het qua temperatuur ook het aangenaamst. Rijd je met een camper? Dan staat de verhuurder meestal niet toe dat je in de zomer door Death Valley rijdt. Laat je vooraf dus goed informeren.

Water, benzine en zonnebrandcrème

Omdat Death Valley woestijngebied is, is er onderweg weinig verkrijgbaar. Dus ga je naar Death Valley neem dan voldoende water en eten mee en smeer je goed in tegen de zon. In de zomer wordt afgeraden om lange wandelingen te maken en om zoveel mogelijk in de auto te blijven zitten. Check dus ook goed of je voldoende benzine bij je hebt. Er zijn maar een paar plekken waar je kunt tanken: in Stovepipe Wells, Furnace Creek en Panamint Springs.

Hoe lang nodig in Death Valley?

Aan één of twee dagen in Death Valley heb je voldoende.

Death Valley, Mesquite Flat Sand Dunes, Amerika dust storm

Bezienswaardigheden Death Valley National Park

Er staat een straffe wind en we moeten onze camper met beide handen bedwingen tegen de windvlagen. Dan zien we plots beneden ons de witte vlakte van Death Valley liggen. We volgen de 178 East en slaan vervolgens af naar de 190 East. Voor nu is ons doel het Visitor Center in Furnace Creek, hartje Death Valley National Park. Hier in het Visitor Center kun je inspiratie opdoen voor de leukste bezienswaardigheden en tips in Death Valley.

1. Mesquite Flat Sand Dunes

Onze eerste stop is Mesquite Flat Sand Dunes. Als we uitstappen worden we zo ongeveer gezandstraald en we zien geen hand voor ogen. Eenmaal in Furnace Creek aangekomen is het zo mogelijk nog erger. Ze verwachten ‘heavy dust storms’ en een zinderende hitte de komende dagen in Death Valley, zo lezen we op het bordje. Dat merken we, want als we later proberen de weg naar Beatty te vervolgen is de stevige wind inmiddels toegenomen tot stormachtig.

Badwater Basin Death Valley National Park, Amerika

2. Badwater Basin

Een van de meest bijzondere plekken en bezienswaardigheden in Death Valley is Badwater Basin. Met 86 meter onder zeespiegel is Badwater Basin namelijk het laagste punt in de Verenigde Staten. Je kunt wandelen over de knisperende witte zoutvlakte, al wordt dat in de zomermaanden afgeraden vanwege de hoge temperaturen. Heeft het geregend dan ontstaan er stinkende waterpoeltjes: bad water dus.

Zabriskie Point Death Valley National Park, Amerika

3. Zabriskie Point

Dit is ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde plekjes in Death Valley. Je vindt het op zo’n 8 km rijden vanaf Furnace Creek. Parkeer de auto en loop een klein stukje omhoog om te genieten van het uitzicht dat je hier hebt over de badlands. Vooral rond zonsopkomst en zonsondergang is het bij Zabriskie Point betoverend mooi!

Artist Drive Death Valley carter-baran-dFlaO3vtMao-unsplash 2

4. Artist’s Drive

Als je al die kleuren op de heuvels ziet, weet je meteen waaraan Artist’s Drive in Death Valley National Park haar naam dankt! De route door het landschap is al even adembenemend. Dat je hier maar 25 km per uur mag rijden, is dus absoluut geen straf. Stop onderweg ook bij de mooiste uitkijkpunten, zoals bij Artist’s Palette bijvoorbeeld.

Dante's View Death Valley, Amerika

5. Dante’s View

Via de 5 km lange en bochtige Dante’s View Road kom je bij Dante’s View. Vanaf een hoogte van 1.600 meter kijk je uit over Death Valley en de zoutvlaktes van Badwater Basin. Ook zie je het hoogste punt van het park liggen: de 3.368 meter hoge Telescope Peak.

Death Valley, USA, eitje bakken Bassie en Adriaan

 

Bassie & Adriaan eitje bakken in Death Valley

Onder lichte druk van zoonlief ‘moet’ ik uiteraard in de stijl van Bassie & Adriaan een eitje bakken in Death Valley. Op de motorkap dus. Het ei-experiment mislukt gruwelijk, want de zwaartekracht en de harde wind zijn sterker dan de zon. Het ei glijdt in z’n geheel langzaam richting grond en laat een glibberig spoor achter op de koplamp en bumper (zie foto hierboven). We moeten er smakelijk om lachen. Ik verdenk Bassie er van dat hij eerst een spiegelei in een koekenpan heeft gebakken en dat op de motorkap heeft gedrapeerd. Of in ieder geval het productieteam, want ik denk dat Bassie zelf helemaal geen eitjes kan bakken. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb het in ieder geval geprobeerd.

Death Valley, Beatty RV Park, camper

Beatty Camper RV Park bij Death Valley

Met de handen stevig rond het stuur geklemd vanwege de windvlagen en gebakken ei op de koplamp tuffen we naar Beatty, nét buiten Death Valley National Park. Hier wacht ons de Beatty Camper RV Park met wel… 1 andere camper.

Ik meld me bij de receptie: “Hi, I suppose I can park where ever I want, right?”, waarop de pukdalige jongen achter het computerscherm me verdwaasd aankijkt: “No, I’ve got a whole schedule I’ve got to stick with. There’s like a strategy to it, so I’ll take you to your parking spot. On what name did you make your reservation?” Als ik m’n naam noem, worden we zorgvuldig naar plaats 9 van het verlaten terrein geloodst… Als we de volgende ochtend wakker worden staan we nog steeds in ons eentje op een verlaten kampeerterrein.

Lees ook: we vervolgen onze reis naar Zion National Park

Kamperen in of rond Death Valley

In Death Valley zijn niet veel overnachtingsmogelijkheden. Je vindt er een aantal campings zoals Sunset Campground en Stovepipe Wells Campground waar je op basis van first-come, first-serve terechtkunt. Alleen op Furnace Creek Camground kun je reserveren. Lees meer over de campings in Death Valley. Wij sliepen iets buiten het park op Beatty Camper RV Park. We hadden in ieder geval de ruimte ;)

Death Valley hotel tips

Slaap je liever in een hotel? Er zijn een paar hotels in het park:

Ook een rondreis maken door Zuidwest-Amerika?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

Tips Death Valley National Park bewaren

Tips en bezienswaardigheden Death Valley National Park, Amerika Tips en bezienswaardigheden Death Valley National Park, Amerika

Meer reisinspiratie Amerika

Handige reisgidsen Amerika
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *