Death Valley National Park, Californië

Travel, Verenigde Staten

Death Valley
Oneindige kronkelende wegen die in het niets lijken te verdwijnen in een magisch woestijnlandschap vol Joshua Trees en glooiende goudgele heuvels. We zijn zojuist vertrokken vanuit Lake Isabella en zijn onderweg naar onze volgende bestemming: Death Valley.

Death Valley extreme heat

Zandstorm

Er staat een straffe wind en we moeten onze camper met beide handen bedwingen tegen de windvlagen die dan weer van links, dan weer van rechts tegen zijn flanken beuken. Dan zien we plots beneden ons de witte vlakte van Death Valley liggen. Hier waait de wind stevig en soms is de weg door het vele zand dat over de weg waait niet meer te zien. We volgen de 178 East en slaan vervolgens af naar de 190 East. Voor nu is ons doel het visitor center in Furnace Creek, hartje Death Valley National Park.

Death Valley, Mesquite Flat Sand Dunes, Amerika dust storm

Gezandstraald

We stoppen even bij Mesquite Flat Sand Dunes. Als we uitstappen worden we zo ongeveer gezandstraald en we zien geen hand voor ogen. Eenmaal in Furnace Creek aangekomen is het zo mogelijk nog erger. Ze verwachten ‘heavy dust storms’ en een zinderende hitte de komende dagen in Death Valley, zo lezen we op het bordje. Dat merken we, want als we later proberen de weg naar Beatty te vervolgen is de stevige wind inmiddels toegenomen tot stormachtig.

Death Valley, USA, eitje bakken Bassie en Adriaan

Bassie & Adriaan eitje

Onder lichte druk van zoonlief ‘moet’ ik uiteraard een eitje bakken in Death Valley op z’n Bassie & Adriaans. Op de motorkap dus (sorry Road Bear). Het ei-experiment mislukt gruwelijk, want de zwaartekracht en de harde wind zijn sterker dan de zon. Het ei glijdt in z’n geheel langzaam richting grond en laat een glibberig spoor achter op de koplamp en bumper (zie foto hierboven). We moeten er smakelijk om lachen. Ik verdenk Bassie er van dat hij eerst een spiegelei in een koekenpan heeft gebakken en dat op de motorkap heeft gedrapeerd. Of in ieder geval het productieteam, want ik denk dat Bassie zelf helemaal geen eitjes kan bakken. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb het in ieder geval geprobeerd.

Death Valley, Beatty RV Park, camper

Gereserveerd

Met de handen stevig rond het stuur geklemd vanwege de harde windvlagen en gebakken ei op de koplamp tuffen we vrolijk naar Beatty, nét buiten Death Valley National Park. Hier wacht ons de Beatty Camper RV Park met wel… 1 andere camper. Ik meld me bij de receptie: “Hi, I suppose I can park where ever I want, right?”, waarop de pukdalige jongen achter het computerscherm me verdwaasd aankijkt: “No, I’ve got a whole schedule I’ve got to stick with. There’s like a strategy to it, so I’ll take you to your parking spot. On what name did you make your reservation?” Als ik m’n naam noem, worden we zorgvuldig naar plaats 9 van het verlaten terrein geloodst… Ik denk dat de foto voor zich spreekt.

Ezels

Je raadt het al, als we de volgende ochtend wakker worden staan we nog steeds in ons eentje op een verlaten kampeerterrein. Wel stonden er de hele nacht balkende ezels in het veld naast het kampeerterrein waarvan het jonkie is ontsnapt en ons vrolijk aan staat te kijken vanaf het dump station. We pakken onze spullen in en vervolgen onze reis naar Zion National Park.

Meer lezen?

Of bestel een van de reisgidsen 

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *