Zion National Park, Utah

Travel, Verenigde Staten

Zion National Park, Amerika
Zion National Park is liefde op het eerste (vooruit: tweede) gezicht. Ik was hier al eerder, maar het weerzien is intens. Al die kleuren rood die scherp afsteken tegen de groentinten in het dal. Smalle riviertjes en hoge rotswanden maken Zion tot een paradijs voor natuurliefhebbers.

Zion National Park Entrance

Volleerde kampeerders

Dankzij het fantastische plan om ‘even’ verse boodschappen te halen bij een Walmart langs de ring van Las Vegas, arriveren we met wat vertraging om 17.00 uur op Zion Canyon Campground. Maar – als geoefende roadtrippers – staat de camper wel in 5 minuten op z’n plek inclusief alle hook-ups.

Zion Canyon Scenic Drive, Utah

Zion Canyon Scenic Drive

Bijkomend voordeel van deze camping: we kunnen lopend(!) naar de ingang van het park. Het is namelijk maar 0,8 mijl, zo’n 11 minuten, lopen vanaf de camping. Bovendien gaan er in de zomermaanden gratis shuttlebussen vanaf de camping naar de ingang van het park. Vervolgens stap je bij het Visitor Center over op een andere gratis shuttlebus die je verder het autoloze park in brengt over de Zion Canyon Scenic Drive. Deze route over rood asfalt brengt je dwars door het park en stopt bij de startpunten van de verschillende trails die je verder het park in brengen, zoals The Grotto, Weeping Rock en de Emerald Pools Trail. Letterlijk hoogtepunt is de hike naar Angels Landing.

Zion Canyon, Utah

Zion Canyon

Het water van de Virgin River heeft een kloof van 24 kilometer lang en 800 meter diep uitgesleten in de rotsen: Zion Canyon. Dit paradijsje is het leefgebied van allerlei vogels en zoogdieren.

Zion National Park, Amerika

River Walk Trail

Wow, hoe mooi is Zion! Omdat het al wat later is, is er vrijwel niemand meer in heel Zion National Park te bekennen. We hebben ruim de tijd, want het park is tot 22.00 uur geopend. Een ander bijkomend pluspunt: het zachte avondlicht is perfect om de prachtigste plaatjes te schieten. In het park vind je diverse wandelroutes, waaronder die naar The Grotto, The Weeping Rock en Angels Landing. Omdat het al wat later in de avond is, doen wij de eenvoudige en korte River Walk Trail. Die hebben bijna voor onszelf, op wat squirrels na.

Zion National Park, Amerika

Zion National Park, The Narrows

The Narrows

De River Walk Trail loopt over in de Narrows, een wandelroute waarbij je over de rivierbodem (soms tot aan je knieën) door een steeds smaller wordende kloof loopt. Met aan weerszijden meer dan 600 meter hoge rotswanden. Omdat de bodem rotsachtig en glibberig is, doe je er goed aan om stevige wandelschoenen aan te trekken en een wandelstok mee te nemen. Check wel vooraf of de route begaanbaar is. Soms wordt de canyon overspoeld door plotseling opkomend water, zogenaamde flash floods.

Zion National Park, Angels Landing

Angels Landing

Dit is er eentje voor op je bucketlist! Je moet in ieder geval geen last hebben van hoogtevrees als je de trail naar Angels Landing wilt trotseren. Tijdens deze 8,7 km lange wandelroute klauter je over gladde rotsen en smalle paadjes naar boven. Soms moet je je via ijzeren kettingen omhoog werken, met diepe afgronden naast je. Maar eenmaal boven wacht je een spectaculair uitzicht over Zion Canyon. Trek voor deze tocht wel een dagje uit. Ga het liefst vroeg op pad en neem genoeg water mee.

Emerald Pools Trail

De volgende ochtend hebben we opnieuw een rit voor de boeg, maar we besluiten nog snel even een trail te ‘doen’. Het is beduidend drukker dan de avond ervoor en we moeten 20 minuten wachten bij de shuttlebus. Wegens gebrek aan tijd (achteraf hadden we hier dolgraag een nachtje langer willen blijven) doen we de Emerald Pools Trail, een eenvoudige en korte wandeling. En wat een prachtige omgeving! We lopen tot de Lower Emerald Pool waar duizenden druppeltjes naar beneden sijpelen langs de rotswanden en via de waterval. De zon tovert het water in alle kleuren van de regenboog. Is het geen plaatje?

Zion National Park site E22

Zion Canyon Campground

We hebben een super gave kampeerplek gereserveerd op Zion Canyon Campground. Zoek je ook een leuke plek om te overnachten? Dan is deze camping absoluut een aanrader. Niet alleen de camping zelf, maar ook de plek waar we staan is fantastisch (voor de liefhebbers: site E22 is de plek waar wij stonden). Vlak langs de rivier en met uitzicht op de massieve rode rotsen. ’s Avonds is het er aardedonker en flonkeren er miljoenen sterren hoog boven je aan de hemel. Kortom: een plek waar ik graag nog eens terugkom!

Tunnels van Zion naar Bryce

Maar… de highway roept weer. We checken uit en zoeven even later in onze camper over het rode asfalt richting Bryce Canyon National Park. Na iedere bocht wacht een nieuwe kleurenpracht en soms lijkt het of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Omdat we gezien de breedte van de camper niet eenvoudig door de tunnel in Zion passen, moeten we $15 betalen zodat het tegemoetkomend verkeer door speciale ‘tunnel rangers’ wordt tegengehouden en wij door het midden van de tunnel kunnen rijden. Deze weg is werkelijk adembenemend en ik werp een laatste blik op de rode rotsformaties van het mooie Zion.

Meer lezen?

Zion National Park Amerika

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *