Zion National Park

Travel, Verenigde Staten


Zion is liefde op het eerste (vooruit: tweede) gezicht. Ik was hier al eerder, maar het weerzien is intens. Ik kan me de pracht van Zion National Park gek genoeg amper herinneren. Al die kleuren rood die scherp afsteken tegen de groentinten in het dal.

Volleerde kampeerders

Dankzij het fantastische plan om ‘even’ verse boodschappen te halen bij een Walmart langs de ring van Las Vegas, arriveren we met wat vertraging om 17.00 uur op Zion Canyon Campground. Maar – als geoefende roadtrippers – staat de camper wel in 5 minuten op z’n plek inclusief alle hook-ups. We hebben een waanzinnige plek vlak langs de rivier en met uitzicht op de rode rotsen. Bijkomend voordeel van deze camping: we kunnen lopend(!) naar de ingang van het park. Het is namelijk maar 0,8 mijl, zo’n 11 minuten, lopen vanaf de camping. Bovendien gaan er ook gratis shuttlebussen vanaf de camping naar de ingang van het park. Vervolgens stap je bij het Visitor Center over op een andere gratis shuttlebus die je verder het autoloze park in brengt.

Fotogeniek

Wow, hoe mooi is Zion! Omdat het al wat later is, is er vrijwel niemand meer in heel Zion National Park te bekennen. We hebben ruim de tijd, want het park is tot 22.00 uur geopend. Een ander bijkomend pluspunt: het zachte avondlicht is perfect om de prachtigste plaatjes te schieten. We hebben de River Walk Trail bijna voor onszelf, op wat squirrels na. Deze route loopt over in de Narrows, een trail waarbij je over de rivierbodem (soms tot aan je knieën) door een steeds smaller wordende kloof loopt.

Zion Canyon Campground

Als we weer terugkomen op de camping, blijkt maar weer wat een super kampeerplek we hebben. Behalve het fantastische uitzicht op de massieve rode rotsen is het er ’s avonds aardedonker en flonkeren er miljoenen sterren hoog boven ons aan de hemel. Dit… m’n hele leven. Zucht.

Zion National Park Emerald Pools Trail nenehschoice

Emerald Pools Trail

De volgende ochtend hebben we opnieuw een rit voor de boeg, maar we besluiten nog snel even een trail te ‘doen’. Het is beduidend drukker dan de avond ervoor en we moeten 20 minuten wachten bij de shuttlebus. Wegens gebrek aan tijd doen we de Emerald Pools Trail, een eenvoudige en korte wandeling. De omgeving is prachtig! We lopen tot de Lower Emerald Pool waar duizenden druppeltjes naar beneden sijpelen langs de rotswanden en via de waterval. De zon tovert het water in alle kleuren van de regenboog.

Rood asfalt

De highway roept weer. Dus checken we uit en zoeven we over het rode asfalt richting Bryce Canyon National Park. We kijken onze ogen uit: na iedere bocht wacht een nieuwe kleurenpracht en soms lijkt het of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Omdat we gezien de breedte van de camper niet eenvoudig door de tunnel in Zion passen, moeten we $15 betalen zodat het tegenverkeer door speciale ‘tunnel rangers’ wordt tegengehouden en wij door het midden van de tunnel kunnen rijden. Deze weg is werkelijk adembenemend en ik werp een laatste blik op de rode rotsformaties van het mooie Zion.

Meer lezen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


3 comments on “Zion National Park

  1. […] Je raadt het al, als we de volgende ochtend wakker worden staan we nog steeds in ons eentje op een verlaten kampeerterrein. Wel stonden er de hele nacht balkende ezels in het veld naast het kampeerterrein waarvan het jonkie is ontsnapt en ons vrolijk aan staat te kijken vanaf het dumpstation. We pakken onze spullen in en vervolgen onze reis naar Zion National Park. […]

  2. […] Canyon National Park is even kleurrijk als Zion, maar toch weer heel anders. Hier houden bleekoranje hoodoos als vreemdsoortig versteende soldaten […]

  3. […] De rit naar Zion duurt een tikkie langer dan gedacht, omdat we verzinnen om ‘even’ boodschappen te doen langs de rondweg van Vegas. Maar Zion wat ben je mooi! Al die kleuren rood die scherp afsteken tegen het groen. Ik ben verkocht! Weten wat je in Zion kunt zien en doen? Dat lees je hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *