Roadtrip Amerika

Rondreis, Travel, Verenigde Staten

Roadtrip USA
Meeslepend Amerika, met je rode rotsen, spetterende watervallen, oneindige wegen en fonkelende sterrenhemel. Na ruim twintig jaar laat ik me opnieuw overrompelen door het land van groot, groter groots. Krijg ik nog steeds de kriebels van het land van de onbegrensde mogelijkheden, daar waar de belofte van the American Dream in de lucht hangt? Alles over mijn roadtrip Amerika!

 

Roadtrip Amerika, camper USA juni 2017

Bassie en Adriaan route

Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco ga ik op zoek naar magische plekken zoals indrukwekkend Yosemite, heet Death Valley en filmdecor Monument Valley om via de Grand Canyon (Thelma & Louise!) te eindigen in crazy city Las Vegas. Het rondje dat ik ook wel eens gekscherend de ‘Bassie en Adriaan route’ noem. Samen met een collega ga ik voor het eerst in m’n leven roadtrippen in een enorme (30ft = ruim 9 meter lange) camper. Hieronder wat feiten en de route van m’n 2,5 week durende roadtrip door Amerika.

Death Valley, Beatty, camper

Feitjes

  • Aantal gereden kilometers: ± 3200 kilometer
  • Aantal dagen: 18 (17 nachten)
  • Staten: California, Nevada, Utah, Arizona
  • Vlucht: KLM/Delta Airlines. Heen rechtstreeks AMS-SFO, retour via NYC
  • Vervoer: RoadBear RV, family camper 30ft (= ruim 9 meter) 
  • Let op: voor de VS heb je een ESTA ($14) nodig. Die vraag je vooraf hier aan

San Francisco Golden Gate Bridge

San Francisco

(2 nachten)

San Francisco voelt als thuis en is een perfecte uitvalsbasis om je roadtrip door Amerika te beginnen. Wat is het heerlijk om hier weer te zijn! Twee nachten zijn eigenlijk te kort om de stad volop te kunnen beleven, maar door goed te plannen zien we heel veel in sneltreinvaart. Van de Golden Gate Bridge en Alcatraz tot hippiewijk Haight-Ashbury, van cable car tot de Fisherman’s Wharf en de Painted Ladies.

Roadtrip Amerika Yosemite Half Dome

Yosemite National Park

(2 nachten)

Met zweet in m’n handen en klotsende oksels stap ik in San Francisco voor het eerst achter het stuur van onze monster vehicle. Ik hoor je denken: er zijn betere plekken voor zo’n eerste rit. Maar eerlijk is eerlijk, het went, het rijden in zo’n enorm gevaarte. Al is dat pas na een dag of drie. De rit voert naar glorieus Yosemite, daar waar granieten rotsen en spetterende watervallen wachten. We kamperen op Yosemite Pines RV Park, iets buiten Yosemite, maar mét shuttlebusverbinding.

Lake Isabella

(1 nacht)

Klimmend over steile bergwegen en glooiende hellingen omgeven door velden vol gele wuivende halmen en groene wijngaarden zoeven wij over het asfalt van Yosemite richting Lake Isabella. De Sante Fe trein dendert voorbij. Het is zaterdag en de zon schijnt uitbundig, de lucht is blauw en wij hebben een slordige 5 uur voor de boeg. We voelen ons warempel al een beetje thuis in ons nieuwe huis. Als we op het gemoedelijke en kleinschalige KOA Lake Isabella arriveren, hebben we tot onze vreugde het allerlaatste plekje. Lang leve vooraf reserveren! Hoewel dat inparkeren (zelfs al is het een pull through parkeerplek) toch een beetje een ding blijft met onze 30 feet monstertruck.

Death Valley
Death Valley extreme heat

Death Valley National Park

(1 nacht)

Als we de zinderend witte zoutvlakte van Death Valley zien opdoemen, zien we door het opstuivende zand de weg niet meer. Heel even denken we dat het mist is. Niets blijkt minder waar. Zodra we uitstappen bij de Mesquite Flat Sand Dunes worden we gezandstraald. In de storm doe ik een poging om het Bassie en Adriaan eitje te bakken op de motorkap. Dat lukt niet helemaal. Denk: een ei dat zich glibberend een weg baant en via de motorkap en voorlamp richting grond glijdt. We overnachten op het immer pittoreske (not!) Beatty RV Park.

Zion National Park, Amerika

Zion National Park

(1 nacht)

De rit naar Zion National Park duurt een tikkie langer dan gedacht, omdat we verzinnen om ‘even’ boodschappen te doen langs de rondweg van Las Vegas. Maar Zion wat ben je mooi! Al die kleuren rood die scherp afsteken tegen het groen. Ik ben verkocht! En had ik al gezegd dat we wederom een topplek hebben op Zion Canyon Campground?!

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

(2 nachten)
We zoeven over het rode asfalt van Zion naar Bryce Canyon National Park. Na iedere bocht wacht een adembenemend uitzicht. Soms lijkt het of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Bryce Canyon is een bijzonder landschap met haar vreemde hoodoos die als soldaten over de oranje kloof waken. Dit is wat ik er zag en deed.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

(1 nacht)

“You’ve got the best spot on the whooooole campground!” zegt de eigenaar van de camping 1000 Lakes RV Park als ik bij de receptie de beroemde muffins bestel. Yep, dat vind ik nu ook. Want wat een waanzinnig uitzicht hebben we op de rode rotsen van Capitol Reef! Het mooiste uitzicht is niet weggelegd voor bijgelovigen, want het is nummer 13.

Arches National park

Arches National Park

(2 nachten)

Immense rode rotsbogen uitgesleten door wind en water. Het landschap van Arches National Park bestaat uit vele rode bogen en het is een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. En jeetje, wat voel je je klein als je onder zo’n boog staat!

Monument_Valley_zonsopkomst_Neneh's_Choice

Monument Valley

(1 nacht)

Nooit heb ik een overweldigender zonsondergang én zonsopkomst gezien dan op deze magische plek. Misschien was het ook wel de heilige rode Navajo-grond waarop we stonden.

Antelope Canyon, Page, Amerika

Page

(1 nacht)

Wow! Geen plek zo fotogeniek als de Antelope Canyon. Vanuit Page rijden we naar de Upper Antelope Canyon. Zo mooi is het hier! Als we de volgende dag Page uitrijden op weg naar de Grand Canyon sta ik nog net op tijd op de rem om het weggetje naar de ‘Horseshoe Bend’ in te slaan. Je zou het zo missen.

Rondreis West-Amerika, Grand Canyon

Grand Canyon National Park

(1 nacht)
Zo cliché, maar tijdens een roadtrip Amerika móet je over de rand van de Grand Canyon hebben getuurd. Al kunnen we er iets minder van genieten omdat we bij het inparkeren op de té krappe kampeerplek een poot van de luifel verliezen. Oeps! Na tig telefoontjes en een heel behulpzame man van de garage kunnen we onze tocht alsnog voortzetten. De Grand Canyon zelf is nog grootser dan gedacht!

Las Vegas, Nevada, Amerika

Las Vegas

(2 nachten)

Flonkerend, schreeuwerig en verrassend. Zo laat zich zinderend crazy Vegas het beste omschrijven. Ik ben overrompeld door de gekte, de mensen en het overheersende gevoel van ‘the sky is the limit’. De hitte van het asfalt grijpt me naar m’n onderbenen zodra ik de camper uitstap bij Circus Circus. Man, wat is het hier heet! Vanuit Vegas de heetste vliegen we via New York weer terug naar Amsterdam.

Roadtrip West-Amerika

Bassie en Adriaan Route

Wil je ook alvast in de stemming komen voor deze Bassie en Adriaan-route? Voor mij waren de dvd’s van Bassie en Adriaan een grote inspiratiebron. Vooral die van Bassie en Adriaan op reis door Amerika:

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *