Roadtrip Zuidwest-Amerika: 18-daagse reisroute

Noord-Amerika, Rondreis, Verenigde Staten


Roadtrip USA

Meeslepend Amerika, met je rode rotsen, spetterende watervallen, oneindige wegen en fonkelende sterrenhemel. Na ruim twintig jaar laat ik me opnieuw overrompelen door het land van groot, groter, grootst. Krijg ik nog steeds de kriebels van het land van de onbegrensde mogelijkheden, daar waar de belofte van the American Dream in de lucht hangt? Roadtrip door Zuidwest-Amerika: mijn 18-daagse reisroute!

 

Roadtrip Amerika, camper USA juni 2017

Bassie en Adriaan rondje - route door Zuidwest-Amerika

Reisroute: het ultieme Bassie en Adriaan rondje

Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco ga ik op zoek naar magische plekken zoals indrukwekkend Yosemite, heet Death Valley en filmdecor Monument Valley om via de Grand Canyon (Thelma & Louise!) te eindigen in crazy city Las Vegas. Deze 18-daagse rondreis door Amerika noem ik vaak het ‘Bassie en Adriaan rondje’. Samen met een collega ga ik voor het eerst in m’n leven roadtrippen in een enorme camper van 30ft = ruim 9 meter. Hieronder wat feiten en de route van m’n 2,5 week durende roadtrip door Amerika. Ook dit Bassie en Adriaan rondje rijden? Check dan deze route bij Tioga Tours.

Death Valley, Beatty, camper

Roadtrip Zuidwest-Amerika: de feiten

  • Aantal gereden kilometers: ± 3200 kilometer
  • Aantal dagen: 18 (17 nachten) oftewel 2,5 week
  • Staten: California, Nevada, Utah, Arizona
  • Vlucht: KLM/Delta Airlines. Heen rechtstreeks AMS-SFO, retour via NYC
  • Vervoer: RoadBear RV, family camper 30ft (= ruim 9 meter) 
  • Let op: voor de VS heb je een ESTA ($14) nodig. Die vraag je vooraf hier aan

San Francisco Golden Gate Bridge

1. San Francisco | 2 nachten

San Francisco voelt als thuis en is een perfecte uitvalsbasis om je roadtrip door Amerika te beginnen. Wat is het heerlijk om hier weer te zijn! Twee nachten zijn eigenlijk te kort om de stad volop te kunnen beleven, maar door goed te plannen zien we heel veel in sneltreinvaart. Van de Golden Gate Bridge en Alcatraz tot hippiewijk Haight-Ashbury, van cable car tot de Fisherman’s Wharf en de Painted Ladies.

Lees meer: tips San Francisco in 2 dagen

Roadtrip Amerika Yosemite Half Dome

2. Yosemite National Park | 2 nachten

Met zweet in m’n handen en klotsende oksels stap ik in San Francisco voor het eerst achter het stuur van onze monster vehicle. Ik hoor je denken: er zijn betere plekken voor zo’n eerste rit. Maar eerlijk is eerlijk, het went, het rijden in zo’n enorm gevaarte. Al is dat pas na een dag of drie. De rit voert naar glorieus Yosemite, daar waar granieten rotsen en spetterende watervallen wachten. We kamperen op Yosemite Pines RV Park, iets buiten Yosemite, maar mét shuttlebusverbinding.

Lees meer: wat te doen in Yosemite National Park

3. Lake Isabella | 1 nacht

Klimmend over steile bergwegen en glooiende hellingen omgeven door velden vol gele wuivende halmen en groene wijngaarden zoeven wij over het asfalt van Yosemite richting Lake Isabella. De Sante Fe trein dendert voorbij. Het is zaterdag en de zon schijnt uitbundig, de lucht is blauw en wij hebben een slordige 5 uur voor de boeg. We voelen ons warempel al een beetje thuis in ons nieuwe huis. Als we op het gemoedelijke en kleinschalige KOA Lake Isabella arriveren, hebben we tot onze vreugde het allerlaatste plekje. Lang leve vooraf reserveren! Hoewel dat inparkeren (zelfs al is het een pull through parkeerplek) toch een beetje een ding blijft met onze 30 feet monstertruck.

Death Valley
Death Valley extreme heat

4. Death Valley National Park | 1 nacht

Als we de zinderend witte zoutvlakte van Death Valley zien opdoemen, zien we door het opstuivende zand de weg niet meer. Heel even denken we dat het mist is. Niets blijkt minder waar. Zodra we uitstappen bij de Mesquite Flat Sand Dunes worden we gezandstraald. In de storm doe ik een poging om het Bassie en Adriaan eitje te bakken op de motorkap. Dat lukt niet helemaal. Als in: een ei dat zich glibberend een weg baant en via de motorkap en voorlamp richting grond glijdt. We overnachten op het immer pittoreske (not!) Beatty RV Park.

Lees ook: wat te zien in Death Valley National Park

Zion National Park, Amerika

5. Zion National Park | 1 nacht

De rit naar Zion National Park duurt een tikkie langer dan gedacht, omdat we verzinnen om ‘even’ boodschappen te doen langs de rondweg van Las Vegas. Maar Zion wat ben je mooi! Al die kleuren rood die scherp afsteken tegen het groen. Ik ben verkocht! En had ik al gezegd dat we wederom een topplek hebben op Zion Canyon Campground?!

Lees ook: mijn tips voor Zion National Park

Bryce Canyon National Park

6. Bryce Canyon National Park | 2 nachten

We zoeven over het rode asfalt van Zion naar Bryce Canyon National Park. Na iedere bocht wacht opnieuw een adembenemend uitzicht. Soms lijkt het of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Bryce Canyon is een bijzonder landschap met haar vreemde hoodoos die als soldaten over de oranje kloof waken.

Lees ook: bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park
En: 3 mooie wandelingen in Bryce Canyon National Park

Capitol Reef National Park

7. Capitol Reef National Park | 1 nacht

“You’ve got the best spot on the whooooole campground!” zegt de eigenaar van de camping 1000 Lakes RV Park als ik bij de receptie de beroemde muffins bestel. Yep, dat vind ik nu ook. Want wat een waanzinnig uitzicht hebben we op de rode rotsen van Capitol Reef! Het mooiste uitzicht is niet weggelegd voor bijgelovigen, want we mogen onze camper neerzetten op kampeerplek nummer 13.

Lees ook: meer over Capitol Reef National Park
En: ontdek Utah’s Mighty Five

Arches National park

8. Arches National Park | 2 nachten

Immense rode rotsbogen uitgesleten door wind en water. Het landschap van Arches National Park bestaat uit vele rode bogen en het is een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. En jeetje, wat voel je je klein als je onder zo’n boog staat!

Lees ook: dit wil je niet missen in Arches National Park

Monument_Valley_zonsopkomst_Neneh's_Choice

9. Monument Valley | 1 nacht

Nooit heb ik een overweldigender zonsondergang én zonsopkomst gezien dan op deze magische plek. Misschien was het ook wel de heilige rode Navajo-grond waarop we stonden. Een Amerikaanser plaatje dan dit vind je bijna niet.

Lees ook: zo gaaf is Monument Valley
En: de gaafste filmlocaties in Utah

Antelope Canyon, Page, Amerika

10. Page | 1 nacht

Wow! Er is geen plek zo fotogeniek als de Antelope Canyon. Vanuit Page rijden we naar de Upper Antelope Canyon. Zo mooi is het hier! Als we de volgende dag Page uitrijden op weg naar de Grand Canyon sta ik nog net op tijd op de rem om het weggetje naar de ‘Horseshoe Bend’ in te slaan. Je zou het zo missen.

Lees ook: zo fotogeniek is de Antelope Canyon

Rondreis West-Amerika, Grand Canyon

11. Grand Canyon National Park | 1 nacht

Zo cliché, maar tijdens een roadtrip Amerika móet je over de rand van de Grand Canyon hebben getuurd. Al kunnen we er iets minder van genieten omdat we bij het inparkeren op de té krappe kampeerplek een poot van de luifel verliezen. Oeps! Na tig telefoontjes en een heel behulpzame man van de garage kunnen we gelukkig onze tocht alsnog voortzetten. De Grand Canyon zelf is nog grootser dan gedacht. Een must als je een rondreis door Zuidwest-Amerika maakt!

Lees ook: must do in Grand Canyon National Park

Las Vegas, Nevada, Amerika

12. Las Vegas | 2 nachten

Flonkerend, schreeuwerig en verrassend. Zo laat zich zinderend crazy Vegas het beste omschrijven. Ik ben overrompeld door de gekte, de mensen en het overheersende gevoel van ‘the sky is the limit’. De hitte van het asfalt grijpt me naar m’n onderbenen zodra ik de camper uitstap bij Circus Circus. Man, wat is het hier heet! Vanuit Vegas de heetste vliegen we via New York weer terug naar Amsterdam.

Lees ook: beleef crazy Las Vegas zelf

Roadtrip Zuidwest-Amerika: 18-daagse reisroute bewaren

Roadtrip West-Amerika Roadtrip Zuidwest-Amerika

Meer leesvoer Zuidwest-Amerika

Inspiratie: het Bassie en Adriaan Rondje

Wil je ook in de stemming komen voor een rondreis Amerika à la Bassie en Adriaan? Dan zijn de dvd’s van Bassie en Adriaan een aanrader! Voor mij waren met name die van Bassie en Adriaan op reis door Amerika een inspiratiebron:


Handige reisgidsen AmerikaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *