Roadtrip Zuidwest-Amerika: de mooiste reisroute van 18 dagen

Verenigde Staten, Noord-Amerika, Rondreis


Roadtrip Zuidwest-Amerika reisroute 18 dagen

Meeslepend Amerika, met je rode rotsen, spetterende watervallen, oneindige wegen en fonkelende sterrenhemel. Na ruim twintig jaar laat ik me opnieuw overrompelen door het land van groot, groter, grootst. In Amerika is voor ieder wat wils: van bruisende steden, prachtige nationale parken en eindeloze wegen om over te roadtrippen. Deze keer ging mijn reis dwars door Californië, Utah, Arizona en Nevada. Zo zag mijn 18-daagse reisroute van mijn roadtrip Zuidwest-Amerika met een camper er uit!

 

Roadtrip Zuidwest-Amerika, camper USA

Roadtrip Zuidwest-Amerika met de auto of camper?

Deze reisroute door West-Amerika kun je zowel met de auto als met de camper rijden. Wil je een auto huren in Amerika dan kan ik je Sunnycars aanraden. Alle verzekeringen zijn hierbij inbegrepen zodat je achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Hoewel ik dit rondje door het zuidwesten van Amerika al vaker heb gedaan, reed ik deze keer voor eerst zelf in een camper. Je kunt in Amerika onder andere een camper huren bij Worldwide Campers. Maar je kunt je route ook uitstippelen en boeken via Tioga Tours. Zij bieden rondreizen door Amerika en Canada op maat. Dat betekent dat ze samen met jou je ideale reisroute door West-Amerika uitstippelen. In overleg boeken ze je retourvlucht, een camper of auto en evt. hotelovernachtingen langs de route. Houd er rekening mee dat een roadtrip Zuidwest-Amerika met een camper iets meer tijd kost dan een rondreis per auto.

Check deze route Zuidwest-Amerika bij Tioga Tours

Roadtrip Zuidwest-Amerika Bassie en Adriaan rondje USA - camper

Reisroute: het Bassie en Adriaan rondje West-Amerika

Mijn 18-daagse reisroute van mijn roadtrip Zuidwest-Amerika ziet er als volgt uit. Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco ga ik op zoek naar magische plekken zoals indrukwekkend Yosemite, heet Death Valley en filmdecor Monument Valley om via de Grand Canyon (Thelma & Louise!) te eindigen in crazy city Las Vegas. Deze 18-daagse rondreis door West-Amerika noem ik vaak het ‘Bassie en Adriaan rondje’. Samen met een collega ga ik voor het eerst in m’n leven roadtrippen in een enorme camper van 30ft = ruim 9 meter. Hieronder wat feiten en de route van m’n 2,5 week durende roadtrip door het zuidwesten van Amerika.

Death Valley, Beatty, camper

Roadtrip Zuidwest-Amerika: de feiten

San Francisco Golden Gate Bridge

1. San Francisco | 2 nachten

San Francisco is een perfecte uitvalsbasis om je roadtrip Zuidwest-Amerika te beginnen. Hoewel twee nachten eigenlijk te kort is om de stad volop te kunnen beleven, zien we veel van de stad door strak te plannen. Van de Golden Gate Bridge en Alcatraz tot hippie-wijk Haight-Ashbury, van cable car tot de Fisherman’s Wharf en de Painted Ladies.

Kamperen: Golden Gate Trailer Park
Hoteltip: The Pickwick hotel
Ontdek: alle hotels in San Francisco

Roadtrip Amerika Yosemite Half Dome

2. Yosemite National Park | 2 nachten

Met zweet in m’n handen en klotsende oksels stap ik in San Francisco voor het eerst achter het stuur van onze monster vehicle. Ik hoor je denken: er zijn betere plekken voor zo’n eerste rit. Maar eerlijk is eerlijk, het went, het rijden in zo’n enorm gevaarte. Al is dat pas na een dag of drie. De rit voert naar glorieus Yosemite National Park, daar waar granieten rotsen en spetterende watervallen wachten. We kamperen op Yosemite Pines RV Park, iets buiten Yosemite, maar mét shuttlebusverbinding.

Kamperen: Yosemite Pines RV Park
Hoteltip: Yosemite Valley Lodge
Bekijk: alle accommodaties bij Yosemite NP

3. Lake Isabella | 1 nacht

Klimmend over steile bergwegen en glooiende hellingen omgeven door velden vol gele wuivende halmen en groene wijngaarden zoeven wij over het asfalt van Yosemite richting Lake Isabella. De Sante Fe trein dendert voorbij. Het is zaterdag en de zon schijnt uitbundig, de lucht is blauw en wij hebben een slordige 5 uur voor de boeg. We voelen ons warempel al een beetje thuis in ons huis op wielen. Als we op het gemoedelijke en kleinschalige KOA Lake Isabella arriveren, hebben we tot onze vreugde het allerlaatste plekje. Lang leve vooraf reserveren! Hoewel dat inparkeren (zelfs al is het een pull through parkeerplek) toch een beetje een ding blijft met onze 30 feet monstertruck.

Kamperen: KOA Lake Isabella
Hoteltip: Panoramic Lake View
Ontdek: meer accommodaties bij Lake Isabella

Death Valley
Death Valley extreme heat

4. Death Valley National Park | 1 nacht

Als we de zinderend witte zoutvlakte van Death Valley National Park zien opdoemen, zien we door het opstuivende zand de weg niet meer. Heel even denken we dat het mist is. Niets blijkt minder waar. Zodra we uitstappen bij de Mesquite Flat Sand Dunes worden we gezandstraald. In de storm doe ik een poging om het Bassie en Adriaan eitje te bakken op de motorkap. Dat lukt niet helemaal. Als in: een ei dat zich glibberend een weg baant en via de motorkap en voorlamp richting grond glijdt. We overnachten op het immer pittoreske (not!) Beatty RV Park.

Kamperen: Beatty RV Park (vooral praktisch)
Hoteltip: The Inn at Death Valley
Bekijk: accommodaties bij Death Valley

Zion National Park, Amerika

5. Zion National Park | 1 nacht

De rit naar Zion National Park duurt een tikkie langer dan gedacht, omdat we verzinnen om ‘even’ boodschappen te doen langs de rondweg van Las Vegas. Maar Zion wat ben je mooi! Al die kleuren rood die scherp afsteken tegen het groen. Ik ben verkocht! En had ik al gezegd dat we wederom een topplek hebben op Zion Canyon Campground?!

Kamperen: Zion Canyon Campground (aanrader!)
Hoteltip: Cable Mountain Lodge
Ontdek: alle accommodaties rond Zion NP

Bryce Canyon National Park

6. Bryce Canyon National Park | 2 nachten

We zoeven over het rode asfalt van Zion naar Bryce Canyon National Park. Na iedere bocht wacht opnieuw een adembenemend uitzicht. Soms lijkt het of de weg tegen de steile rotswanden aan geplakt is. Bryce Canyon is een bijzonder landschap met haar vreemde hoodoos die als soldaten over de oranje kloof waken. Je kunt in Bryce een aantal prachtige wandelingen maken.

Kamperen: Ruby’s Inn RV Park & Campground
Hoteltip: Best Western PLUS Ruby’s Inn
Bekijk: alle acco’s omgeving Bryce Canyon NP

Capitol Reef National Park

7. Capitol Reef National Park | 1 nacht

“You’ve got the best spot on the whooooole campground!” zegt de eigenaar van de camping 1000 Lakes RV Park als ik bij de receptie de beroemde muffins bestel. Yep, dat vind ik nu ook. Want wat een waanzinnig uitzicht hebben we op de rode rotsen van Capitol Reef National Park! Het mooiste uitzicht is niet weggelegd voor bijgelovigen, want we mogen onze camper neerzetten op kampeerplek nummer 13.

Kamperen: 1000 Lakes RV Park
Hoteltip: Broken Spur Inn & Steakhouse
Bekijk:accommodaties in Capitol Reef NP

Arches National park

8. Arches National Park | 2 nachten

Immense rode rotsbogen uitgesleten door wind en water. Het landschap van Arches National Park bestaat uit vele rode bogen en het is een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden. En jeetje, wat voel je je klein als je onder zo’n boog staat!

Kamperen: Sun Outdoors Canyonlands Gateway
Hoteltip: Moab Spring Ranch
Bekijk: alle accommodaties bij Arches NP

Monument_Valley_zonsopkomst_Neneh's_Choice

9. Monument Valley | 1 nacht

Nooit heb ik een overweldigender zonsondergang én zonsopkomst gezien dan op deze magische plek. Misschien was het ook wel de heilige rode Navajo-grond van Monument Valley waarop we stonden. Een Amerikaanser plaatje dan dit vind je bijna niet.

Kamperen: The View Campground (fantastisch uitzicht!)
Hoteltip: Golding’s Lodge
Bekijk: alle overnachtingen Monument Valley

Antelope Canyon, Page, Amerika

Horseshoe Bend, Page, Arizona, USA, Irene Hummel

10. Page (Antelope Canyon & Horseshoe Bend) | 1 nacht

Wow! Er is geen plek zo fotogeniek als de Antelope Canyon. Vanuit Page rijden we naar de Upper Antelope Canyon. Zo mooi is het hier! Als we de volgende dag Page uitrijden op weg naar de Grand Canyon sta ik nog net op tijd op de rem om het weggetje naar de ‘Horseshoe Bend’ in te slaan. Je zou het zo missen.

Kamperen: Wahweap RV Campground
Hoteltip: Travelodge by Wyndham Page
Bekijk: alle accommodaties in Page, Arizona

Rondreis West-Amerika, Grand Canyon

11. Grand Canyon National Park | 1 nacht

Zo cliché, maar tijdens een roadtrip Zuidwest-Amerika móet je over de rand van de Grand Canyon hebben getuurd. Al kunnen we er iets minder van genieten omdat we bij het inparkeren op de té krappe kampeerplek een poot van de luifel verliezen. Oeps! Na tig telefoontjes en een heel behulpzame man van de garage kunnen we gelukkig onze tocht alsnog voortzetten. De Grand Canyon zelf is nog grootser dan gedacht. Een must als je een rondreis door Zuidwest-Amerika maakt!

Kamperen: Mather Campground
Hoteltip: Bright Angels Lodge
Bekijk: alle accommodaties Grand Canyon NP

Las Vegas, Nevada, Amerika

12. Las Vegas | 2 nachten

Flonkerend, schreeuwerig en verrassend. Zo laat zich zinderend crazy Las Vegas het beste omschrijven. Ik ben overrompeld door de gekte, de mensen en het overheersende gevoel van ‘the sky is the limit’. De hitte van het asfalt grijpt me naar m’n onderbenen zodra ik de camper uitstap op onze kampeerplek hartje Las Vegas bij hotel Circus Circus. Man, wat is het hier heet! We overnachten nog één laatste nacht in een hotel en vliegen vanuit Vegas de heetste via New York weer terug naar Amsterdam.

Kamperen: Circus Circus RV Park
Hoteltip: Excalibur
Bekijk: alle hotels aan Las Vegas Strip

Roadtrip Zuidwest-Amerika boeken

Deze rondreis Zuidwest-Amerika als pakketreis boeken? Kijk dan eens bij TUI of Tenzing Travel, deze camperrondreis bij 333Travel of een van deze groepsrondreizen Amerika bij Djoser. Deze 21-daagse kampeerrondreis met kinderen in West-Amerika bij Djoser Family is ook een aanrader!

Auto of camper Amerika huren

Wil je een auto huren voor je roadtrip door Zuidwest-Amerika? Dan kan ik je Sunnycars aanraden. Alle verzekeringen zijn hierbij inbegrepen zodat je achteraf nooit voor verrassingen komt te staan. Een camper huren in Amerika kan bij onder andere Worldwide Campers.

Tours en dagtrips in Zuidwest-Amerika

Het ‘Bassie en Adriaan Rondje’

Alvast in de stemming komen voor een roadtrip Zuidwest-Amerika à la Bassie en Adriaan? Dan zijn de dvd’s van Bassie en Adriaan een aanrader! Voor mij waren met name die van Bassie en Adriaan op reis door Amerika een inspiratiebron voor mijn rondreizen door Amerika.


18-daagse reisroute Zuidwest-Amerika bewaren

Roadtrip West-Amerika Roadtrip Zuidwest-Amerika

Meer inspiratie voor je rondreis Zuidwest-Amerika

Handige reisgidsen West-Amerika

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *