Capitol Reef National Park in Utah: tips en bezienswaardigheden

Verenigde Staten, Noord-Amerika

Capitol Reef NP

Vanuit Bryce Canyon rijden we via de Scenic Byway 12 naar Capitol Reef National Park. Een prachtige route die dwars door het woeste, desolate landschap van Utah kronkelt en over heuvels met een hellingspercentage van soms wel 10%. Deze weg wordt zelfs door wielrenners getrotseerd en onderweg kijk je je ogen uit. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden voor Capitol Reef National Park.

Capitol Reef National Park rv

Wij maakten een roadtrip met een camper door Zuidwest-Amerika: onze ultieme reisroute

Over Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park ligt in de Amerikaanse staat Utah, op zo’n vier uur rijden ten zuiden van Salt Lake City. De meeste mensen bezoeken Capitol Reef tijdens een rondreis door Zuidwest-Amerika. Het ligt precies tussen Arches (2,5 uur rijden) en Bryce Canyon (ook 2,5 uur rijden) in. Rijd je vanuit Bryce dan wacht je een van de mooiste routes van Amerika: de Scenic Byway 12.

Het nationale park maakt deel uit van Utah’s Mighty 5, net als Bryce en Zion, maar is minder bekend. Vandaar dat het er doorgaans een stuk rustiger is. Alle bezienswaardigheden liggen langs de 13 km lange Scenic Drive. Dit is een one-way, dus aan het eind draai je om en rijd je via dezelfde weg terug.

Lees ook: tips voor je bezoek aan Bryce Canyon
En: alle bezienswaardigheden in Zion National Park
Inspiratie: de ideale roadtrip van 2 weken door West-Amerika

Hoe duur is een bezoek?

Rijd je alleen maar via Highway 24 door Capitol Reef, dan betaal je geen toegang. Wil je verder rijden dan Fruita campground dan betaal je $20 per auto bij het Visitor Center of online. Bezoek je tijdens je roadtrip meer parken dan kan het voordeliger zijn om een America the Beautiful Pass aan te schaffen. Deze kost $80 en is een jaar lang geldig. Bekijk hier de exacte tarieven.

Beste reistijd Capitol Reef

Capitol Reef is het hele jaar door toegankelijk. De beste tijd om Capitol Reef te bezoeken is in het voorjaar of in de herfst. In de zomer kan het er heet worden, terwijl er in de wintermaanden lichte sneeuw kan vallen.

Hoe lang nodig in Capitol Reef National Park?

Wil je Capitol Reef ten volle ervaren en ook wat wandelingen maken? Trek dan tenminste twee dagen uit voor je bezoek. Zo heb je de tijd om vroeg in de ochtend een wandeling te maken.

Capitol Reef National Park

Uitzicht op de rode rotsen van Capitol Reef vanuit onze camper

1000 Lakes RV Park Capitol Reef

In het begin van de middag arriveren we op 1000 Lakes RV Park in Capitol Reef National Park. Er is paniek in de tent want iemand heeft zojuist een watertappunt geraakt bij het achteruit inparkeren. Bij ons gaat het gelukkig iets soepeler. Zonder de bomen aan weerszijden te raken en met strakke aanwijzingen van m’n collega parkeer ik onze camper zowaar prachtig achteruit in op geluksplek nummer 13. Want check dit uitzicht eens! We hebben de mooiste plek van de camping. Dat beaamt ook de eigenaar als ik even later bij de receptie de beroemde muffins bestel: “You’ve got the best spot on the whooooole campground!

Capitol Reef NP Fruita

Scenic Drive Capitol Reef via Fruita

Away we go. Heel vroeg in de ochtend, als er nog vrijwel niemand onderweg is, wagen wij ons aan de Scenic Drive door Capitol Reef National Park. We komen langs Fruita, daar waar fruitbomen en de verfrissende Fremont River wachten. Onderweg vind je een aantal leuke wandelroutes, maar ook voldoende plekken om te stoppen en te genieten van het uitzicht. Deze 10 km lange Scenic Drive is een one-way, dus aan het eind draai je om en rijd je via dezelfde weg terug.

Wandelroutes Capitol Reef National Park

Helaas hadden wij weinig tijd in Capitol Reef. Dit is namelijk de perfecte plek om te wandelen. Zelf liep ik wel de korte Fremont River Trail. Er zijn een paar prachtige wandelroutes uitgestippeld in de omgeving, zoals de Hickman Bridge Trail (2,8 km), de Sunset Trail (1,2 km), Goosenecks Trail (400 m) en de vlakke Grand Wash Trail (7,2 km).

Capitol Reef NP, 1000 Lakes RV Park

Volgens de campingeigenaar hebben wij “… the best spot on the whooooole campground!

Kamperen in Capitol Reef National Park

Verreweg de mooiste plek om te kamperen is Fruita campground. Wel geldt hier het principe first come, first serve: wie het eerst komt, het eerst maalt. De camping ligt midden tussen de fruitbomen die voor de hoognodige schaduw zorgen én voor een heerlijk ontbijt, lunch en dessert ;). Dit is bovendien een perfecte plek voor stargazing. De nachtelijke hemel is hier namelijk aardedonker.

Omdat wij in een enorme camper rijden, kiezen wij voor 1000 Lakes RV Park in Capitol Reef National Park. Een absolute aanrader, want het uitzicht vanaf onze parkeerspot (nr 13) is ronduit adembenemend. Reis je tussen maart en november? Dan kun je zes maanden van tevoren een plek reserveren. Net als op zoveel campings in Amerika zijn campings in nationale parken reuze populair en snel volgeboekt.

Overnachten in de omgeving van Capitol Reef

Torrey ligt op 5 minuten rijden van de ingang van Capitol Reef. Je vindt hier tal van hotelletjes en appartementen in diverse prijsklassen. Tips voor je overnachting in Torrey:

Ook een rondreis maken door Zuidwest-Amerika?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika waarbij je langs Capitol Reef National Park komt:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vlieg je met onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen. Bekijk:

Goedkope vluchten KLM naar San Francisco
KLM vluchten naar Los Angeles
Rechtstreekse KLM vluchten naar Las Vegas

Tips Capitol Reef National Park bewaren

Capitol Reef National Park Utah USA Capitol Reef National Park Utah USA

Meer inspiratie voor je rondreis Amerika

Handige reisgidsen AmerikaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *