Capitol Reef National Park, Utah

Travel, Verenigde Staten

Capitol Reef NP

Verder gaat onze roadtrip: van Bryce Canyon naar Capitol Reef National Park. Onderweg rijden we over de prachtige Scenic Byway 12 die dwars door het woeste, desolate landschap van Utah kronkelt. Over de heuvels van soms wel 9300 feet hoog. Om daarna weer met een hellingspercentage van 10% af te dalen. Een heuse kuitenbijter ook, want deze route wordt zelfs door wielrenners getrotseerd. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden voor Capitol Reef National Park.

Capitol Reef National Park rv

Gesneuvelde glazen

Hobbelig is het hier ook, want als we met 30 mph over een wildrooster rijden horen we al onze glazen rinkelend naar beneden vallen. In een camper gaat het er niet bepaald zachtzinnig aan toe. Alles schudt, kraakt en piept dat het een lieve lust is. Soms zie ik zelfs de hele koelkast op en een neer deinen. Dat betekent dat we alles goed af moeten sluiten. De kasten goed dicht en alle glazen en mokken in het gareel. Soms is zelfs dat niet voldoende. Dan leggen we de glazen veilig omringd met handdoeken op het bed. Laatst sijpelde er bijvoorbeeld vocht van ons potje olijven over de vloer. Bleek het dekseltje in de koelkast niet goed dicht te zitten…. Oeps!

Capitol Reef NP, 1000 Lakes RV Park

1000 Lakes RV Park Capitol Reef

In het begin van de middag arriveren we op 1000 Lakes RV Park in Capitol Reef National Park. Er is paniek in de tent want iemand met een 5-th wheel heeft zojuist een watertappunt geraakt bij het achteruit inparkeren. Bij ons gaat het gelukkig iets soepeler. Zonder de bomen aan weerszijden te raken en met strakke aanwijzingen van m’n collega parkeer ik onze camper zowaar prachtig achteruit in op geluksplek nummer 13. Een absolute aanrader: want check dit uitzicht eens!

Capitol Reef National Park

Waanzinnig Capitol Reef

We hebben een waanzinnig uitzicht op de rode rotsen van Capitol Reef vanaf de mooiste plek van de camping. Dat beaamt ook de eigenaar als ik even later bij de receptie de beroemde muffins bestel: “You’ve got the best spot on the whooooole campground!” Die versgebakken muffins verorberen we de volgende dag bij het ontbijt én de lunch. Jummie!

Capitol Reef NP Fruita

Scenic Drive Capitol Reef via Fruita

Away we go. Heel vroeg in de ochtend, als er nog vrijwel niemand onderweg is, wagen wij ons aan de Scenic Drive door Capitol Reef. We komen langs Fruita, daar waar fruitbomen en de verfrissende Fremont River wachten. Daarna toeren we weer verder. Door het verlaten landschap van Utah, waar nergens een fles wijn te bekennen is. Wel zijn de koelingen voor 2/3 gevuld met tal van biertjes en energiedrankjes in fluoriserende kleuren. Onderweg naar Arches vinden we in the middle of nowhere zowaar een winkeltje in het plaatsje Hanksville. Ze verkopen hier zowaar verse groente en fruit. Hoera!

Capitol Reef National Park, Utah, USA

Meer lezen over m’n rondreis Amerika?

Of bestel een van deze reisgidsenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *