Ontdek Utah’s Mighty 5 in Amerika

Verenigde Staten, Noord-Amerika

Utah's Mighty 5, canyonlands national park, Utah amerika,

Utah’s Mighty 5 is een must see tijdens je rondreis door West-Amerika. Slapen onder de flonkerende sterrenhemel in een surrealistisch landschap vol kloven, imposante bogen en rode rotsen. Ontdek de vijf mooiste nationale parken in Utah, Amerika.

Arches National Park, Double Arch, Utah, Amerika - Irene - Utah's Mighty 5

Utah’s Mighty 5: Arches National Park

Utah’s Mighty 5

Amerika telt 63 nationale parken, maar de parken in de staat Utah spannen toch wel de kroon. Utah is een van de mooiste staten van Amerika en het gebied mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door West-Amerika. Geniet er van de oorverdovende stilte en laat je meevoeren naar de vijf mooiste nationale parken. Ze noemen zichzelf Utah’s Mighty 5: Arches, Bryce, Canyonlands, Capitol Reef én Zion National Park.

Lees ook: de ultieme reisroute van 2 weken door West-Amerika
Ontdek: de 20 mooiste nationale parken in Amerika

Zion National Park, Utah's Mighty 5, Amerika

Ook Zion NP behoort tot Utah’s Mighty 5

1. Zion National Park

Dankzij de groene rivierbeddingen met hoge rotswanden is Zion National Park geliefd bij natuur- en wandelliefhebbers. Vandaar dat Arches behoort tot Utah’s Mighty 5! In de zomer rijdt een shuttlebus over de Zion Canyon Scenic Drive. De bus stopt op meerdere punten waar de trails beginnen naar de verschillende uitzichtpunten. Zoals de Emerald Pools Trail, de River Walk Trail en The Narrows. Vooral de wandeling naar Angels Landing staat op het lijstje van menig klimmer. Al moet je geen hoogtevrees hebben voor deze wandelroute.

Bekijk: tours in Zion NP

Utah's Mighty 5, Bryce Canyon National Park, Utah, Amerika, Irene

Ook Bryce Canyon is één van Utah’s Mighty 5

2. Bryce Canyon National Park

Als versteende soldaten houden oranje hoodoos de wacht over de hoefijzervormige kloof van Bryce Canyon National Park. Door erin af te dalen krijg je de grootsheid van het gebied nog beter mee. Combineer bijvoorbeeld de Navajo Loop Trail met de Queens Garden Trail. Het makkelijkst doe je dat door via Sunset Point zigzaggend af te dalen in de kloof en via de minder steile kant bij Sunrise Point weer omhoog te klauteren. Er rijdt een gratis shuttlebus langs alle uitzichtpunten van de Rim Road. Bekijk hier 3 prachtige wandelroutes in Bryce.

Boek: een paardrijtocht in Red Canyon

Utah's Mighty 5: Capitol Reef National Park rv, Utah, Amerika

Ik reed met de camper door Capitol Reef: één van Utah’s Mighty 5

3. Capitol Reef National Park

Tussen Bryce en Arches ligt Capitol Reef National Park. Rijd je vanuit Bryce dan wacht je een van de mooiste routes van Amerika: de Scenic Byway 12. Deze prachtige route kronkelt door het heuvelachtige landschap van Utah. Onderweg kijk je je ogen uit. Capitol Reef is een stuk minder bekend dan Bryce en Zion, vandaar dat het er doorgaans rustiger is. Vanuit Fruita neemt de Scenic Drive je 10 km lang mee door het park. Omdat het een one-way is, draai je aan het eind om en rijd je via dezelfde weg terug. In Capitol Reef kun je een aantal prachtige wandelroutes lopen, zoals de Fremont River Trail en de Hickman Bridge Trail.

Boek: sterrenkijktocht in Capitol Reef NP

Utah's Mighty 5, Arches National Park, Delicate Arch, Utah, Amerika

4. Arches National Park

Verwonder je over de enorme rode rotsbogen die door wind en water werden uitgesleten in Arches National Park. Vanaf de parkeerplaatsen in het park kun je een paar prachtige wandelingen maken naar de bekendste bezienswaardigheden van het park: de Delicate Arch, de Double Arch en het Windows District. Arches is trouwens een van de weinige parken waar geen shuttlebussen rijden, dus je kunt met je eigen auto of camper de 28 km lange Scenic Drive verkennen.

Bekijk: vliegtuigtour Arches
Of: een mountainbike tocht van een halve dag 

Utah's Mighty 5 in Amerika: canyonlands national park mesa arch utah

5. Canyonlands National Park

Door de natuurkracht van de Colorado River ontstonden grillige rotsformaties, talloze canyons en tafelbergen in Canyonlands National Park. Het park bestaat uit vier gebieden waarvan Island in the Sky het bekendste is. Hier vind je ook een van de populairste toeristische attracties: de Mesa Arch. Aanrader: wandel vroeg in de ochtend naar boven voor een spectaculaire zonsopkomst! Andere trekpleisters zijn The Needles en de vele mountainbike-routes die het park telt, waaronder de 160 km lange White Rim Road.

Boek: Canyonlands 4×4 drive & Colorado River rafting

 

Utah’s Mighty 5 op een rijtje
Utah's Mighty 5, Bryce Canyon National Park, Utah, Amerika

Utah’s Mighty 5: Bryce Canyon

Ook een rondreis maken door Zuidwest-Amerika?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika, zoals:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

Bekijk alle KLM vluchten naar de Verenigde Staten

Utah’s Mighty 5 bewaren

Utah's Mighty 5, Utah, Amerika Utah's Mighty 5, Utah, Amerika

Meer inspiratie voor je rondreis Amerika

Handige reisgidsen Amerika
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *