Die dag dat ik coke vond in LA

Travel, Verenigde Staten

Venice Beach, LA USASoms is het beter om bepaalde dingen niet meteen te vertellen, maar is het slimmer om heel even te wachten. Zo’n, laten we zeggen, 20 jaar (getuige ook de fantastische collages van échte foto’s die we toen maakten). Want zo lang is het namelijk geleden dat ik één van m’n rondreizen maakte door Amerika. En vond ik coke in LA.

Verborgen luikje

Tijdens die bewuste trip belandde ik met vrienden in een louche motelkamer vlakbij Venice Beach en op loopafstand van Marina del Rey, LA. Het hoogpolige oranje tapijt vertoonde ondefinieerbare ranzige vlekken. In de gebloemde sprei op het bed zaten brandgaten van sigaretten. Toen ontdekten we een verborgen luikje in de muur. “Ha, een leuke plek om je coke te verstoppen,” riep ik voor de grap. Toen vriend HJ het opende ontdekten we tot onze schrik dat er inderdaad een portie coke lag. “Shit, wat gaan we daarmee doen?!”

Venice Beach BoardwalkVenice Beach, canals

Amerika en drugs

Gezien de discutabele rol die Nederlanders hebben met betrekking tot drugs leek het ons vooralsnog niet slim om het aan te geven. Wie zou ons, Nederlanders, in Amerika geloven? We zouden hoogstwaarschijnlijk als drugssmokkelaars in de cel belanden. En onze rondreis door Amerika zat er tenslotte bijna op. Nog ‘maar’ 2 nachten te gaan. Dat werden de 2 langste nachten in m’n leven. Hoewel we alle ‘sporen’ hadden gewist: met een mouw had ik alle vingerafdrukken vakkundig verwijderd en het luikje weer zorgvuldig afgesloten (lang leve de crimi’s!), sliepen we die nachten bijzonder slecht. Bang als we waren dat de rechtmatige eigenaars het spul wel zouden komen ophalen, bij voorkeur ‘s nachts als wij daar lagen te slapen.

Kill Bill

Hele scenario’s a la Quentin Tarantino en zijn Kill Bill speelden zich af in m’n hoofd. De gasten zouden stil maar effectief onze deur intrappen. Hun silhouet zou zich scherp aftekenen tegen het licht van de lantaarnpaal die voor het motel stond. Met hun pistool in de aanslag zouden ze ons dwingen de spullen af te geven en ons daarna afmaken. En HJ die pal voor het luikje sliep, zouden ze achterlaten in een plas bloed.

Venice Beach

Coke in LA

Er gebeurde echter helemaal niets. Het duurde wel even voordat ik dit verhaal over onze rondreis door Amerika in alle vrijheid durfde te vertellen. Tenslotte word je zelfs door de mormonen vanaf de andere kant van de aardbol getraceerd. Maar nu is het de toch de hoogste tijd voor mijn coming out: IK VOND COKE IN LA. Zo, dat lucht op. En nu maar hopen dat dit ‘delict’ inmiddels ruimschoots verjaard is.

Pretparken Californië

Afgezien van dit akkefietje hadden we natuurlijk een fantastische tijd in LA. Met een bezoek aan Venice en Venice Beach, Marina del Rey en uiteraard de pretparken. Van Disneyland, tot The Universal Studios. Maar dat is weer een ander verhaal.

Meer lezen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Die dag dat ik coke vond in LA

  1. Snader O schreef:

    Haha, ik moest ook denken Tarantino, True Romance had ook een hotelkamer, drugs en chaos in California. https://youtu.be/0e9AhcSnxSk

    • Neneh schreef:

      Haha, precies dat! Alleen zag onze motelkamer er een stuk ranziger uit: met oranje hoogpolig tapijt en een gebloemde sprei (met brandvlekken van uitgedrukte peuken zo leek het). Het motel heb ik laatst opgezocht op google maps, het bestaat nog steeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *