Die dag dat ik coke vond in LA

Noord-Amerika, Verenigde Staten

LA-Venice-Beach
Soms is het beter om bepaalde dingen niet meteen te vertellen, maar is het slimmer om heel even te wachten. Zo’n, laten we zeggen, 20 jaar. Want zo lang is het namelijk geleden dat ik één van m’n rondreizen maakte door Zuidwest-Amerika. En dat ik coke vond in LA.

Los Angeles- Venice-Marina-del-Rey

Verborgen luikje

Tijdens die bewuste trip belandde ik met vrienden in een louche motelkamer vlakbij Venice Beach en op loopafstand van Marina del Rey. Het hoogpolige oranje tapijt vertoonde ondefinieerbare ranzige vlekken. In de gebloemde sprei op het bed zaten brandgaten van sigaretten. Toen ontdekten we een verborgen luikje in de muur. “Ha, een leuke plek om je coke te verstoppen,” riep ik voor de grap. Toen vriend HJ het opende ontdekten we tot onze schrik dat er inderdaad een portie coke lag. “Shit, wat gaan we daarmee doen?!”

Los Angeles Venice Beach

Amerika en drugs

Gezien de discutabele rol die Nederlanders hebben met betrekking tot drugs leek het ons vooralsnog niet slim om het aan te geven. Wie zou ons, Nederlanders, in Amerika geloven? We zouden hoogstwaarschijnlijk als drugssmokkelaars in de cel belanden. En onze rondreis door Amerika zat er tenslotte bijna op. Nog ‘maar’ 2 nachten te gaan. Dat werden de 2 langste nachten in m’n leven. Hoewel we alle ‘sporen’ hadden gewist: met een mouw had ik alle vingerafdrukken vakkundig verwijderd en het luikje weer zorgvuldig afgesloten (lang leve CSI), sliepen we die nachten bijzonder slecht. Bang als we waren dat de rechtmatige eigenaars het spul wel zouden komen ophalen, bij voorkeur ‘s nachts als wij daar lagen te slapen.

Los Angeles Venice Beach

Kill Bill scènes

Hele scenario’s à la Quentin Tarantino en zijn Kill Bill speelden zich af in m’n hoofd. De gasten zouden stil maar effectief onze deur intrappen. Hun silhouet zou zich scherp aftekenen tegen het licht van de lantaarnpaal die voor het motel stond. Met hun pistool in de aanslag zouden ze ons dwingen de spullen af te geven en ons daarna afmaken. En HJ die pal voor het luikje sliep, zouden ze achterlaten in een plas bloed.

LA-Venice-Beach

Coke in LA

Er gebeurde echter helemaal niets. Het duurde wel even voordat ik dit verhaal over onze rondreis door Amerika in alle vrijheid durfde te vertellen. Tenslotte word je zelfs door de mormonen vanaf de andere kant van de aardbol getraceerd. Maar nu is het de toch de hoogste tijd voor mijn coming out: IK VOND COKE IN LA. Zo, dat lucht op. En nu maar hopen dat dit ‘delict’ inmiddels ruimschoots verjaard is.

Pretparken Californië

Afgezien van dit akkefietje hadden we natuurlijk een fantastische tijd in LA. Met een bezoek aan Venice Beach, Marina del Rey en uiteraard verschillende filmlocaties en de pretparken. Van Disneyland, tot The Universal Studios. Maar dat is weer een ander verhaal.

Meer reisinspiratie Amerika

venice beach los angeles californië usa

Handige reisgidsen Amerika
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


2 comments on “Die dag dat ik coke vond in LA

    • Haha, precies dat! Alleen zag onze motelkamer er een stuk ranziger uit: met oranje hoogpolig tapijt en een gebloemde sprei (met brandvlekken van uitgedrukte peuken zo leek het). Het motel heb ik laatst opgezocht op google maps, het bestaat nog steeds!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *