Bryce Canyon National Park, Utah

Travel, Verenigde Staten

Bryce Canyon National Park, Utah
Bryce Canyon National Park is even kleurrijk als Zion, maar toch weer heel anders. Hier houden bleek oranje hoodoos als vreemdsoortig versteende soldaten de wacht over een hoefijzervormige kloof. Dit zijn de tips en bezienswaardigheden voor Bryce Canyon.

Bryce Canyon National Park,

Uitzichtpunten

In de middag parkeren we onze camper op Ruby’s Inn Campground van waaruit we de shuttlebus nemen om Bryce Canyon te verkennen. Zo fijn dat deze pal voor de camping stopt! We beginnen bij het laatste uitzichtpunt: Bryce Point. Vervolgens gaan we terug naar de andere uitzichtpunten: Inspiration Point, Sunset Point en Sunrise Point. Morgen staat de Navajo Loop Trail op het programma. Als het even meezit combineren we dat met de Queens Garden Trail.

Bryce Canyon National Park Queens Garden Trail

Cowboy-avond

Maar eerst wacht ons vanavond een feestelijk eetfestijn omlijst met live cowboymuziek. Want wie in Amerika is moet op z’n minst een keertje pulled pork hebben gegeten én  een foute cowboy-avond meemaken. En zo geschiede. In de beroemde (beruchte) Ebenezer’s Barn & Grill vlak bij Ruby’s Inn schuiven we aan voor wat cowboymuziek (als in: iets te dikke mannen met viool, gitaren en een contrabas die John Denver- en Johnny Cash-nummers tokkelen) bij een gezellig haardvuur. Nep, dat dan weer wel. Het eten is prima en de iets te gezette Amerikanen bij ons aan tafel kletsen honderduit. En wij? Als we elkaar aankijken barsten wij vooral uit in een schaterlach.

Bryce canyon, Navajo Loop Trail, Sunset Point

Navajo Loop Trail & Queens Garden Trail

Het is nog fluisterstil in Bryce Canyon als wij aan de Navajo Loop Trail beginnen vanaf Sunset Point op de vroege ochtend. Hier begint de afdaling in de canyon, daar waar de Trail zigzaggend in de diepte beneden ons verdwijnt en aan weerszijden geflankeerd wordt door loodrechte rode rotswanden.

Ademloos staan we naar al dat moois te kijken. Verder lopen we weer, dwars door het bos met pijnbomen beneden in de kloof en vlak langs de hoodoos van de Queens Garden Trail die als wachters op ons neerkijken. Aan het eind van de trail wacht de ‘Queen’ zelf.

Via de iets minder steile kant bij Sunrise Point klauteren we weer omhoog. Een pittige wandeling, maar o zo de moeite waard! Ik ben trots op mezelf. Je kunt deze wandeling overigens ook met de klok mee lopen, maar dan moet je de kloof via de steilere kant bij Sunset Point verlaten.

Bryce Canyon National Park

Stargazing

Ook in Bryce Canyon is de nachtelijke hemel een waar sterrenspektakel. De omgeving is zo donker dat je hier miljoenen sterren ziet flonkeren. Het blijkt een ware survivaltocht om in het pikkedonker de weg naar de toiletten en douches te vinden. De volgende keer neem ik m’n zaklamp mee richting toiletten.

Bryce Canyon NP, Utah

Meer lezen?

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *