Bryce Canyon National Park in Utah: tips en bezienswaardigheden

Verenigde Staten, Noord-Amerika

Bryce Canyon National Park, Utah
Bryce Canyon National Park is even kleurrijk als Zion, maar toch weer heel anders. Hier houden bleek oranje hoodoos als vreemdsoortig versteende soldaten de wacht over een hoefijzervormige kloof. De beste tips en bezienswaardigheden voor je bezoek aan Bryce Canyon in Utah.

Bryce Canyon National Park,

Over Bryce Canyon National Park

Ik was twee keer in Bryce Canyon tijdens een roadtrip door Zuidwest-Amerika, maar het blijft een geweldige plek die nooit verveelt! Bryce Canyon National Park ligt in de prachtige Amerikaanse staat Utah en behoort net als Zion en Arches tot Utah’s Mighty 5. Het nationale park heeft maar één ingang aan de noordzijde. Via de 29 km lange Rim Road kom je langs de mooiste uitzichtpunten en bezienswaardigheden in het park. Dit zijn ook vaak het start- en eindpunt van mooie wandelroutes die stuk voor stuk de moeite waard zijn!

Lees ook: alle tips voor je reis naar Amerika
Of: de ideale route voor een roadtrip van 2 weken door West-Amerika
En: 3 mooie wandelingen in Bryce Canyon
Plus: tips voor je bezoek aan Zion National Park

Hoe duur is een bezoek aan Bryce Canyon?

Wil je Bryce Canyon National Park bezoeken dan ben je ongeveer $35 kwijt per auto. Ga je tijdens je roadtrip door Amerika meer parken bezoeken dan kan het voordeliger zijn om een America the Beautiful pas aan te schaffen. Deze kost eenmalig $80 en is vervolgens een jaar lang geldig. Bekijk hier de exacte tarieven.

Bryce Canyon National Park: de beste reistijd

Bryce Canyon is het hele jaar door toegankelijk. In de wintermaanden is het rustiger en kan er sneeuw liggen. Omdat Bryce Canyon hoger ligt dan andere parken in de omgeving, is het hier kouder en kan de temperatuur snel omslaan. Je doet er dus goed aan om laagjes kleding aan te trekken en een jas of dikke trui mee te nemen. De beste reistijd is tussen maart en oktober. Dan is het qua temperatuur ook het aangenaamst. In de zomermaanden is er beperkte parkeergelegenheid. Wel rijden er tussen mei en september gratis shuttlebussen. Vooral vroeg in de ochtend en rond zonsondergang zijn de kleuren in Bryce Canyon spectaculair!

Hoe lang nodig in Bryce Canyon National Park?

Omdat de meeste bezienswaardigheden van Bryce Canyon direct langs de Rim Road liggen, heb je aan één dag in het park voldoende. Wil je veel wandelingen maken in de omgeving? Trek dan een extra dag uit voor je reis. Ik was er twee dagen en dat was genoeg om de mooiste plekken in het park te zien.

Uitzichtpunten langs de Rim Road in Bryce Canyon

In de middag parkeren we onze camper op Ruby’s Inn Campground van waaruit we de shuttlebus nemen om Bryce Canyon te verkennen. Zo fijn dat deze pal voor de camping stopt! Vlakbij ligt ook Bryce View Lodge (onderdeel van Ruby’s Inn) waar je een kamer kunt huren. Alle uitzichtpunten liggen langs de Rim Road die van noord naar zuid door het park loopt. De 29 km lange weg start bij de parkingang en eindigt bij Rainbow Point/Yovimpa Point. Tip: begin bij het laatste uitzichtpunt: Bryce Point en ga dan terug naar de andere uitzichtpunten: Inspiration Point, Sunset Point en Sunrise Point.

Powered by GetYourGuide

 

Bryce Canyon National Park Queens Garden Trail

Doen in Bryce Canyon: een cowboy-avond bijwonen

‘s Avonds wacht ons een feestelijk eetfestijn omlijst met live cowboy-muziek. Want wie in Amerika is moet op z’n minst een keertje pulled pork hebben gegeten én  een foute cowboy-avond meemaken. En zo geschiede.

In de beroemde (beruchte) Ebenezer’s Barn & Grill vlak bij Ruby’s Inn schuiven we aan voor wat cowboymuziek (als in: iets te dikke mannen met viool, gitaren en een contrabas die John Denver- en Johnny Cash-nummers tokkelen) bij een gezellig haardvuur. Het eten is prima en de iets te gezette Amerikanen bij ons aan tafel kletsen honderduit. En wij? Als we elkaar aankijken barsten wij vooral uit in een schaterlach. Nog zo’n fantastische plek in Amerika vond ik het western landschap van Monument Valley.

Boek: Bryce View Lodge (onderdeel van Ruby’s Inn) >>

Doen in Bryce Canyon National Park: de Navajo Loop Trail & Queens Garden Trail
Bryce canyon, Navajo Loop Trail, Sunset Point

Navajo Loop Trail & Queens Garden Trail

Het is nog fluisterstil in Bryce Canyon als wij aan de Navajo Loop Trail beginnen vanaf Sunset Point op de vroege ochtend. Hier begint de afdaling in de canyon, daar waar de Trail zigzaggend in de diepte beneden ons verdwijnt en aan weerszijden geflankeerd wordt door loodrechte rode rotswanden.

Ademloos staan we naar al dat moois te kijken. Verder lopen we weer, dwars door het bos met pijnbomen beneden in de kloof en vlak langs de hoodoos van de Queens Garden Trail die als wachters op ons neerkijken. Aan het eind van de trail wacht de ‘Queen’ zelf.

Via de iets minder steile kant bij Sunrise Point klauteren we weer omhoog. Een pittige wandeling, maar o zo de moeite waard! Ik ben trots op mezelf. Je kunt deze wandeling overigens ook met de klok mee lopen, maar dan moet je de kloof via de steilere kant bij Sunset Point verlaten.

Bryce Canyon National Park

De Queens Garden Trail in Bryce Canyon National Park

Stargazing

De nachtelijke hemel in Bryce Canyon National Park is een waar sterrenspektakel! De omgeving is hier zo donker dat je hier miljoenen sterren ziet flonkeren. Het blijkt een ware survivaltocht om in het pikkedonker de weg naar de toiletten en douches te vinden. De volgende keer neem ik m’n zaklamp mee richting toiletten.

 

Bryce Canyon National Park: tips om te overnachten

In Bryce Canyon National Park vind je een aantal prima hotels en appartementen. Wij maakten een rondreis en parkeerden onze camper op Ruby’s Inn Campground, waar je ook een hotelkamer of view lodge kunt boeken. De shuttlebus stopt hier voor de deur zodat je van daaruit heel makkelijk Bryce Canyon kunt verkennen. Ook Bryce Pioneer Village is een aanrader, maar ligt iets buiten het park. Bekijk hier alle andere accommodaties in de buurt van Bryce Canyon National Park.

Overnachtingstip: Best Western Hotel in Bryce >>
Bekijk alle accommodaties bij Bryce Canyon >>

Ook een rondreis Zuidwest-Amerika maken?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

KLM tickets Verenigde Staten >>
Vergelijk vliegtickets VS op Tix.nl >>

Tips Bryce Canyon National Park bewaren

Bryce Canyon NP, Utah, Amerika Bryce Canyon National Park, Utah, USA Tips en bezienswaardigheden Bryce Canyon National Park in Utah, USA

Meer reisinspiratie Amerika

Handige reisgidsen Amerika

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *