De mooiste filmlocaties van Game of Thrones

Movies, Travel

Game_of_thrones_filmlocaties
Winter is coming… van King’s Landing tot Qarth en Winterfell. Bezoek de filmlocaties van de epische serie Game of Thrones. Zoals de oude vestingstad Dubrovnik dat tot King’s Landing werd omgedoopt. Of volg Jon Snow tot achter de muur op de ijzige gletsjer Vatnajökull op IJsland. Dit zijn de magische filmlocaties van Game of Thrones.

Noord-Ierland

In het mysterieuze landschap van Noord-Ierland werden heel veel scenes voor Game of Thrones opgenomen. Dit is een greep uit de vele filmlocaties:

Megheramorne, Castle Black, Game of Thrones

Castle Black

Magheramorne ligt iets ten zuiden van het plaatsje Larne in Noord-Ierland en het heeft maar 75 inwoners. Voor Game of Thrones werd Magheramorne afwisselend omgetoverd tot het kleine vissersplaatsje Hardhome, tot Castle Black in het 1e seizoen en in seizoen 2 vond hier de Battle of Blackwater plaats.

Mourne Mountains Ierland, Dothraki Land

Dothraki Land

De poort naar het heilige land van de Dothraki ligt in werkelijkheid in Noord-Ierland, in de Mourne Mountains, om precies te zijn. De poort zelf is er in de post productie van Game of Thrones aan toegevoegd.

Dark Hedgets Ierland, Kingsroad Game of Thrones

Kingsroad

The Dark Hedges in Noord-Ierland zullen echte fans meteen herkennen als Kingsroad, dat een belangrijke rol speelt in Game of Thrones. De omgeving is ook gebruikt om scenes van Winterfell, Castle Black en de legerplaats van de familie Stark op te nemen. Dus kijk vooral goed rond als je er eenmaal bent!

 

Downhill Beach Ierland, Game of Thrones

Dragonstone Beach & Mussenden Temple

Downhill Beach en Mussenden Temple in Noord-Ierland waren het achtergronddecor voor Dragonstone Castle en Blackwater Bay, daar waar de roots liggen van Stannis Baratheon en waar Carice van Houten als Melisandre de oude goden op het strand verbrandt.

Kroatië

Dubrovnik Kroatie Game of Thrones

King’s Landing

Forten, pittoreske straatjes en eeuwenoude stadsmuren. Het vestingstadje Dubrovnik werd voor Games of Thrones omgedoopt tot King’s Landing. In de smalle straatjes en steile trappen in de binnenstad van Dubrovnik werd meerdere scenes opgenomen, hoewel het niet meeviel om de vele toeristen buiten beeld te houden.

Lokrum Dubrovnik Kroatië, Game of Thrones

Qarth

Op een paar honderd meter voor de kust van Dubrovnik ligt het groene eiland Lokrum dat voor de opnames van Game of Thrones als achtergronddecor diende voor de oude havenstad Qarth.

Schotland

Doune Castle Schotland, Winterfell, Game of Thrones

Toren Winterfell

Doune Castle vlakbij Stirling in Schotland gaat in het eerste seizoen van Game of Thrones door voor een toren van Winterfell. Dit is de plek waar Bran uit het raam valt.

 

Castle Word, Winterfell, Game of Thrones

Binnenplaats Winterfell

Scenes op de binnenplaats van Winterfell werden voor seizoen 1 opgenomen bij Castle Ward.

Spanje

Alcazar Sevilla, Water Gardens of Dorne, Game of Thrones

Water Gardens of Dorne

Dit zijn de tuinen van het Alcazar in Sevilla, Spanje, oftewel de Water Gardens of Dorne  in seizoen 4 en 5 van de Game of Thrones. De trappen van het Alcazar zijn zo smal dat er hijskranen aan te pas moesten komen om alle apparatuur op de juiste plaats te krijgen.

Plaza de toros Osuna, , Arena of Meereen, Game of Thrones

Arena of Meereen

De arena werd oorspronkelijk gebruikt voor stierengevechten, maar in Game of Thrones seizoen 5 worden er gladiatorengevechten gehouden in de Arena of Meereen. In werkelijkheid heet de arena het Plaza de toros de Osuna in het Spaanse Sevilla.

Puente Romano Cordoba, Long Bridge of Volantis, Game of Thrones

Long Bridge of Volantis

De grote Romeinse Brug of Puente Romano in Córdoba wordt speciaal voor Game of Thrones omgedoopt tot de Long Bridge of Volantis.

Marokko

Essaouira Marokko, Astapor Game of Thrones

Astapor

Het kust- en hippieplaatsje Essaouira in Marokko staat op Unesco’s Werelderfgoedlijst maar in Game of Thrones is dit Astapor, de stad van de slavenhandel. Hier bevrijdt Daenerys de onbezoedelden, waaronder Grey Worm.

Aït Ben Haddou

Yunkai & Pentos

Yunkai & Pentos

Aït Ben Haddou is de eigenlijke naam van de ommuurde stad (ksar) die in Game of Thrones voor de stad Yunkai (Slaver’s Bay) en vrije stad Pentos doorgaat.

Ouarzazate Marokko, Atlas studios, Game of Thrones

Atlas Studio’s

Iets buiten Ouarzazate bevinden zich de wereldberoemde Atlas Studio’s. Hier werden veel scenes voor Game of Thrones gedraaid, maar hier zijn ook opnames gemaakt voor films als Babel en Gladiator.

IJsland

Vatnajokull IJsland, behind the wall Game of thrones

Beyond the Wall

Het gletsjermeer Jökulsarlon op IJsland is voor Game of Thrones de setting voor het mysterieuze land ‘beyond the wall‘. Het meer ligt ten zuiden van de gletsjer Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa.

grjotagj_IJsland, Game of Thrones

Thermal Spring

Grjótagjá herken je in Game of Thrones uiteraard als de Thermal Spring of ‘Jon’s and Igritte’s love nest’. Grjótagjá is een bron in het noordoosten van IJsland waarvan de watertemperatuur op kan lopen tot 50 graden celsius.

Malta

Mdina Gate Malta, King's Landing Gate, Game of thrones

King’s Landing Gate

De voormalige hoofdstad van Malta, Mdina, ligt midden op het eiland. De Mdina Gate, de poort van de oude ommuurde stad deed dienst als King’s Landing Gate, de toegangspoort tot King’s Landing.

Azure Window Gozo, Daenerys wedding Game of Thrones

Bruiloft Daenerys en Khal Drogo

Op Gozo, het eilandje voor de kust van Malta, vond de bruiloft van Daenerys en Khal Drogo plaats met op de achtergrond de Azure Window.

Fort St Angelo Malta, Red Keep Dungeon, Game of Thrones

The Red Keep Dungeon

Middenin het centrum van de Grand Harbour ligt Fort St Angelo in de ommuurde stad Birgu. In de ondergrondse tunnels van het fort werden de scenes opgenomen van The Red Keep Dungeon.

Meer filmlocaties?

BewarenBewaren

BewarenBewaren


6 comments on “De mooiste filmlocaties van Game of Thrones

  1. […] gaafste filmlocaties van Game of Thrones zijn onder andere Dubrovnik en […]

  2. […] de wereldberoemde Atlas Film Studio’s. Daar waar films als Gladiator, scenes uit het epische Game of Thrones, klassieker Lawrence of Arabia en Babel zijn opgenomen. Maar ook de omgeving van Ouarzazate deed […]

  3. […] Over Aït Ben Haddou raak ik niet uitgepraat. Ik ben onder de indruk van deze prachtige kasbah, een rood fort. Niet alleen vanwege haar schoonheid, maar ook de oerkracht die ze uitstraalt. En omdat ik weet dat hier in Aït Ben Haddou bijzonder mooie shots zijn gedraaid voor vele films waaronder m’n favoriet Babel en scenes van Game of Thrones. […]

  4. […] Wist je dat Malta en het nabijgelegen Gozo filmlocaties waren voor Game of Thrones? […]

  5. […] Gladiator, The Mummy, maar ook Lawrence of Arabia rond de kasbah en in de omgeving gedraaid. In Game of Thrones ging de stad door voor Yunkai (Slaver’s Bay) en de vrije stad Pentos. Mooi Ben Aït Haddou, je […]

  6. […] gehavend door oorlogen en aardbevingen diende het als achtergronddecor voor Kings Landing in Game of Thrones. Dit zijn mijn vijf favoriete havens in de Middellandse Zee op een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *