De 7 mooiste Game of Thrones filmlocaties

Film, Groot-Brittannië, Ierland, IJsland, Kroatië, Malta, Marokko, Schotland, Spanje

De mooiste Game of Thrones filmlocaties die je kunt bezoeken: the Dark Hedges in Ierland
Winter is coming… van King’s Landing tot Qarth en Winterfell. Ontdek de mooiste Game of Thrones filmlocaties die je zelf kunt bezoeken. 

De mooiste filmlocaties van Game of Thrones

Bezoek de filmlocaties van de epische serie Game of Thrones. Zoals de oude vestingstad Dubrovnik dat tot King’s Landing werd omgedoopt bijvoorbeeld. Of volg Jon Snow tot achter de muur op de ijzige gletsjer Vatnajökull op IJsland. Dit zijn de 7 mooiste Game of Thrones filmlocaties die je zelf kunt bezoeken, ingedeeld per land.

 

1. Noord-Ierland

Megheramorne, Castle Black, Game of Thrones

Hardhome, Castle Black & Battle of Blackwater – Magheramorne

In het mysterieuze landschap van Noord-Ierland werden heel veel scènes voor Game of Thrones opgenomen. Zoals in het kleine plaatsje Magheramorne, iets ten zuiden van het plaatsje Larne dat maar 75 inwoners telt. Voor Game of Thrones werd Magheramorne afwisselend omgetoverd tot het kleine vissersplaatsje Hardhome en tot Castle Black. In seizoen 2 vond hier de Battle of Blackwater plaats.

Mourne Mountains Ierland, Dothraki Land, Game of Thrones

Dothraki Land – Mourne Mountains

De poort naar het heilige land van de Dothraki ligt in werkelijkheid in Noord-Ierland, in de Mourne Mountains, om precies te zijn. De poort zelf is er in de post productie van Game of Thrones aan toegevoegd.

Dark Hedges Ierland, Kingsroad, filmlocatie Game of Thrones

Kingsroad – The Dark Hedges

The Dark Hedges in Noord-Ierland zullen echte fans meteen herkennen als Kingsroad, dat een belangrijke rol speelt in Game of Thrones. De omgeving is ook gebruikt om scènes van Winterfell, Castle Black en de legerplaats van de familie Stark op te nemen. Dus kijk vooral goed rond als je er eenmaal bent.

Downhill Beach Ierland, Game of Thrones

Dragonstone Castle & Blackwater Bay – Downhill Beach & Mussenden Temple

Downhill Beach en Mussenden Temple in Noord-Ierland waren het achtergronddecor voor Dragonstone Castle en Blackwater Bay, daar waar de roots liggen van Stannis Baratheon en waar Carice van Houten als Melisandre de oude goden op het strand verbrandt.

2. Kroatië

Dubrovnik Kroatie, filmlocaties Game of Thrones

King’s Landing – Dubrovnik

Forten, pittoreske straatjes en eeuwenoude stadsmuren. Vestingstad Dubrovnik werd voor Games of Thrones omgedoopt tot King’s Landing. In de smalle straatjes en steile trappen in de binnenstad van Dubrovnik werd meerdere scènes opgenomen, hoewel het niet meeviel om de vele toeristen buiten beeld te houden.

Lees ook: alle Game of Thrones filmlocaties in Dubrovnik

Lokrum Dubrovnik Kroatië, filmlocatie Game of Thrones

Qarth – Lokrum, Dubrovnik

Op een paar honderd meter voor de kust van Dubrovnik ligt het groene eiland Lokrum. Voor de opnames van Game of Thrones diende Lokrum als achtergronddecor voor de oude havenstad Qarth.

3. Schotland

Doune Castle Schotland, Winterfell, filmlocaties Game of Thrones

Winterfell toren – Doune Castle

Doune Castle vlakbij Stirling in Schotland gaat in het eerste seizoen van Game of Thrones door voor een toren van Winterfell. Dit is de plek waar Bran uit het raam valt.

Castle Word, Winterfell, Game of Thrones

Winterfell binnenplaats – Castle Ward

Scènes op de binnenplaats van Winterfell werden voor seizoen 1 opgenomen bij Castle Ward.

4. Spanje

De mooiste filmlocaties van Game of Thrones: Alcazar Sevilla, Water Gardens of Dorne

Water Gardens of Dorne – Alcazar, Sevilla

Dit zijn de tuinen van het Alcázar in Sevilla, Spanje, oftewel de Water Gardens of Dorne in seizoen 4 en 5 van de Game of Thrones. De trappen van het Alcazar zijn zo smal dat er hijskranen aan te pas moesten komen om alle apparatuur op de juiste plaats te krijgen.

Plaza de toros Osuna, , Arena of Meereen

Arena of Meereen – Plaza de Toros de Osuna, Sevilla

De arena werd oorspronkelijk gebruikt voor stierengevechten, maar in Game of Thrones seizoen 5 worden er gladiatoren gevechten gehouden in de Arena of Meereen. In werkelijkheid heet de arena het Plaza de toros de Osuna in de provincie Sevilla.

Puente Romano Cordoba, Long Bridge of Volantis, Filmlocaties Game of Thrones

Long Bridge of Volantis, Puente Romana, Córdoba

De grote Romeinse Brug of Puente Romano in Córdoba wordt speciaal voor Game of Thrones omgedoopt tot de Long Bridge of Volantis.

Lees ook: alle Game of Thrones filmlocaties in Andalusië

5. Marokko

Essaouira Marokko, Astapor, filmlocaties

Astapor – Essaouira

Het kust- en hippieplaatsje Essaouira in Marokko staat op Unesco’s Werelderfgoedlijst maar in Game of Thrones is dit Astapor, de stad van de slavenhandel. Hier bevrijdt Daenerys de onbezoedelden, waaronder Grey Worm.

Filmlocaties Marokko, Aït Ben Haddou

Filmlocaties Game of Thrones, Aït Ben Haddou, Marokko

Yunkai & Pentos – Aït Ben Haddou

Aït Ben Haddou is de eigenlijke naam van de ommuurde stad (ksar) die in Game of Thrones voor de stad Yunkai (Slaver’s Bay) en vrije stad Pentos doorgaat.

Lees ook: meer over Aït Ben Haddou

Ouarzazate Marokko, Atlas studios, Game of Thrones

Diverse scènes – Atlas Studio’s, Ouarzazate

Iets buiten Ouarzazate bevinden zich de wereldberoemde Atlas Studio’s. Dit was niet alleen een van de populaire filmlocaties van Game of Thrones, hier zijn ook opnames gemaakt voor films als Babel en Gladiator.

Lees ook: 3 redenen om Ouarzazate te bezoeken

6. IJsland

Vatnajokull IJsland, behind the wall Game of thrones

Beyond the Wall – Jökulsarlon

Het gletsjermeer Jökulsarlon op IJsland is voor Game of Thrones de setting voor het mysterieuze land ‘beyond the wall‘. Het meer ligt ten zuiden van de gletsjer Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa.

grjotagj_IJsland, Game of Thrones

Thermal Spring – Grjótagjá

Grjótagjá herken je in Game of Thrones uiteraard als de Thermal Spring of ‘Jon’s and Igritte’s love nest’. Grjótagjá is een bron in het noordoosten van IJsland waarvan de watertemperatuur op kan lopen tot 50 graden celsius.

7. Malta

Mdina Gate Malta, King's Landing Gate

King’s Landing Gate – Mdina Gate, Mdina

De voormalige hoofdstad van Malta, Mdina, ligt midden op het eiland. De Mdina Gate, de poort van de oude ommuurde stad deed dienst als King’s Landing Gate, de toegangspoort tot King’s Landing.

Lees ook: 11 tips voor je vakantie op Malta

Azure Window Gozo, Daenerys wedding

Bruiloft Daenerys en Khal Drogo – Azure Window, Gozo

Op Gozo, het eilandje voor de kust van Malta, vond de bruiloft van Daenerys en Khal Drogo plaats met op de achtergrond de Azure Window.

Fort St Angelo Malta, Red Keep Dungeon

The Red Keep Dungeon – Fort St Angelo, Valletta

Middenin de Grand Harbour bij Valletta op Malta ligt Fort St Angelo in de ommuurde stad Birgu. In de ondergrondse tunnels van het fort werden de scènes opgenomen van The Red Keep Dungeon.

Lees ook: tips voor je bezoek aan Valletta

Game of Thrones excursies en tours

 

Ontdek meer filmlocaties

Game of Thrones filmlocaties bewaren

De mooiste filmlocaties Game of Thrones
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *