8 Game of Thrones filmlocaties in Andalusië, Spanje

Film, Europa, Spanje, Travel

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië - Real Alcázar Sevilla

Veel scènes van de serie Game of Thrones werden opgenomen in Andalusië. En ik snap wel waarom. Dit is niet alleen een van de mooiste regio’s van Spanje, je vindt er ook talloze middeleeuwse vestingsteden, indrukwekkende kastelen en dorre woestijnen die tot de verbeelding spreken. Ideaal als filmlocatie voor westernfilms en een epische serie als Game of Thrones. Zo vormden bijvoorbeeld de tuinen van het beroemde Real Alcázar in Sevilla en het kasteel van Almodóvar del Río het achtergronddecor voor de serie. Deze 8 Game of Thrones filmlocaties in Andalusië in Spanje mag je dan ook niet missen.

Real Alcazar Sevilla tuinen fontein

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië: het Alcázar in Sevilla

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië - Real Alcazar Sevilla tuinen pilaar

1. Real Alcázar in Sevilla – Water Gardens of Dorne

Een van de bekendste Game of Thrones filmlocaties in Andalusië is het Real Alcázar in Sevilla. Voor de serie werden in seizoen 5 de tuinen van het Alcázar omgedoopt tot de Water Gardens of Dorne van huis Martell. De gekleurde mozaïeken, fonteinen en sinaasappelbomen passen namelijk perfect in het Game of Thrones decor.

Bekende scènes die hier zijn opgenomen zijn de wandeling van Myrcella Lannister en Trystane Martell en het overleg van Jaime Lannister en Bronn. Ook werd er gefilmd in de tuinen, de Salón de Embajadores, Estanque de Mercurio en in de gewelven van de Baños de Maria de Padilla. Het Real Alcázar is een populaire bezienswaardigheid in Sevilla. Je doet er goed aan om je toegangstickets op tijd te boeken.

Boek je tickets voor het Alcázar >>

 

Itálica Spanje Game of Thrones filmlocaties Andalusië 2

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië – Bron foto

2. Romeinse ruïnes van Itálica – Dragon Pit in King’s Landing

Nog zo’n prachtige Game of Thrones filmlocatie in Andalusië is de ruïnestad Itálica, een leuke dagtrip vanuit Sevilla. In de finale van seizoen 7 komen Cersei, Daenerys, Tyrion en Jon samen in de Dragon Pit in King’s Landing, de hoofdstad van de Seven Kingdoms. In werkelijkheid zijn dit de eeuwenoude ruïnes van Itálica, een stad die al in 206 voor Christus door de Romeinen werd gesticht. Het indrukwekkende amfitheater was ooit een van de grootste amfitheaters van het Romeinse Rijk. Voor Game of Thrones werd er een platform over de put gebouwd. In de post-production werden de beelden gecombineerd met CGI.  Itálica ligt ongeveer 7 kilometer buiten Sevilla en je kunt het gratis bezoeken. (S7E7)

Torre_de_La_Mesa_de_Roldan Game of Thrones filmlocatie Andalusië 2

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië – Bron foto

3. Torre de Mesa Roldan – Bay of Dragons bij Mereen

De machtige uitkijktoren Torre de Mesa Roldan staat in natuurgebied Cabo de Gata in de provincie Almería. In Game of Thrones ligt het net buiten Mereen aan de Bay of Dragons. Hier zijn verschillende scènes voor Mereen opgenomen. Een van de spectaculairste momenten is wanneer Drogon, een van de draken van Daenerys, bovenop de toren landt. Oorspronkelijk stamt Torre de Mesa Roldan uit 1497, maar in 1766 werd de hoefijzervormige vestingtoren herbouwd om de kust te beschermen tegen piraten. Begin 19e eeuw werd het fort gebruikt als vuurtoren en jarenlang was het zelfs de hoogste vuurtoren van Spanje. Tegenwoordig is hier een klein vuurtorenmuseum gevestigd. (S6E9)

Tabernas woestijn Almería - Game of Thrones filmlocaties Andalusië Spanje

4. Tabernas woestijn bij Almería – tocht van de Dothraki door de woestijn

De Tabernas woestijn is al een beroemde filmlocatie sinds Clint Eastwood er zijn westerns opnam. Deze droge en dorre omgeving was dan ook de perfecte locatie om de tocht met de Dothraki op te nemen. De scènes waarin Khaleesi de krijgersstam door de woestijn leidt, werden gefilmd in de kloven Rambla del Cautivo en La Rambla del Buho bij het dorp Tabernas. Het is dan ook een van de belangrijkste Game of Thrones filmlocaties in Andalusië. Voor deze filmscènes werden maar liefst meer dan 100 paarden en 500 figuranten ingezet. Een van de Game of Thrones filmlocaties in Andalusië die je niet wilt missen!

Plaza de Toros de Osuna Game of Thrones filmlocaties Andalusië

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië: Plaza de Toros in Osuna – Bron foto

5. Plaza de Toros in Osuna – Daznak’s Pit in Mereen

Oorspronkelijk werd de arena van Osuna gebruikt voor stierengevechten, maar in Game of Thrones seizoen 5 vormt het Plaza de Toros het achtergronddecor voor Danzak’s Pit. In de arena van Mereen vinden gladiatorengevechten plaats tussen de legers van Mereen en Yunkai. Je kunt Plaza de Toros in Osuna bezoeken op zaterdag, zondag en feestdagen voor € 2,50 per persoon. (S4E9)

Puente Romano de Cordoba Andalusië

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië: Puente Romano in Córdoba

6. Puente Romano in Córdoba – Long Bridge of Volantis

Voor Game of Thrones werd de Puente Romano in de Andalusische stad Córdoba omgedoopt tot de Long Bridge of Volantis. Al hebben Tyrion en Varys zelf nooit over de brug gewandeld; drone shots van de brug werden namelijk in de montage toegevoegd aan studio-opnames van de acteurs. Bovendien werden de scènes met meerdere camera’s gedraaid, zodat de brug een stuk langer lijkt dan het in werkelijkheid is. (S6E7)

Castillo de Almodóvar del Río Andalusië Spanje

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië: Castillo de Almodóvar del Río

7. Castillo de Almodóvar del Río – Casterly Rock & Highgarden House of Tyrell

Een van de Game of Thrones filmlocaties in Andalusië die je niet mag missen ligt op ongeveer 30 kilometer buiten Córdoba. Vlak bij het plaatsje Almodóvar del Río (waar wij in een geweldig landhuis sliepen), ligt een imposant kasteel op de heuvel. In Game of Thrones seizoen 7 diende Castillo de Almodóvar del Río in Andalusië als filmlocatie.

Zo ging de kerker van het fort door voor Casterly Rock, terwijl het kasteel ook het achtergronddecor vormde voor Highgarden van House of Tyrell. Het dateert uit de 8e eeuw en is gebouwd in Moorse stijl. Je kunt het kasteel bezichtigen en dankzij de informatiebordjes mis je niets van de Game of Thrones highlights. Boek je ticket voor het kasteel bij Get Your Guide. (S7)

Bestel tickets Castillo de Almodóvar del Río >>

8. Reales Atarazanas in Sevilla – Dungeons of Red Keep

De koninklijke scheepswerven ‘Reales Atarazanas’ in Sevilla gingen in Game of Thrones door voor de Dungeons of Red Keep. De middeleeuwse werven zijn gebouwd in gotische stijl en werden tussen de 13 en 15 eeuw gebruikt. Dit is de plek waar het geheime wapen van de Lannisters tegen de draken wordt onthuld. Een van de beste Game of Thrones filmlocaties in Andalusië.

 

Stedentrip Andalusië

Bezoek een van steden in Andalusië tijdens een stedentrip. Een aantal reisorganisaties bieden een pakketreis Sevilla, Córdoba of Málaga aan:

Rondreis Andalusië

Het zuiden van Spanje leent zich ook goed voor een roadtrip of rondreis van één week door Andalusië, zoals wij deden. Verschillende reisorganisaties bieden een fly-drive Andalusië aan, zoals:

Vliegtickets voor je rondreis Andalusië

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan vanuit Nederland naar het zuiden van Spanje. Zo vliegt onder andere Transavia rechtstreeks naar Sevilla en Málaga, terwijl Vueling en KLM Cityhopper vanuit Amsterdam naar Málaga vliegen.

Rondreis Andalusië per trein

Je kunt je rondreis door Andalusië ook prima per trein afleggen. Grote steden als Sevilla, Granada, Córdoba en Málaga hebben goede bus- en treinverbindingen. Met de trein rijd je bijvoorbeeld in een uurtje van Málaga of Sevilla naar Córdoba. Wel moet je je treinreis van tevoren reserveren via Renfe, de website van de Spaanse spoorwegen. Overnachtingen in Andalusië boek je eenvoudig via Booking.com of Airbnb. ANWB biedt ook een 8-daagse treinrondreis door Andalusië aan. Ideaal als je een tour wilt maken langs de mooiste Game of Thrones filmlocaties in Andalusië!

Boek treintickets Spanje bij NS International

Bekijk alle acommodaties Andalusië

Game of Thrones filmlocaties in Andalusië bewaren

Game of thrones filmlocaties Andalusië Spanje Game of thrones filmlocaties Andalusië Spanje Game of thrones filmlocaties Andalusië Spanje

Meer filmlocaties die je kunt bezoeken

Inspiratie voor je vakantie AndalusiëDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *