Dagtrips vanuit Sevilla: 6 leuke tips

Spanje, Europa, Stedentrip, Travel

Calle Virgen de la Palma Cádiz straat
Sevilla is niet alleen perfect voor een stedentrip. Verblijf je er langere tijd, dan kun je ook een aantal leuke dagtrips vanuit Sevilla maken. Stap in de trein en ontdek andere leuke steden in Andalusië, zoals Córdoba of Cádiz. Of huur een auto en verken de natuur in de omgeving. Ik geef je 6 ideeën en tips voor excursies en tours die je vanuit Sevilla kunt maken.

Real Alcazar Sevilla paleis

Real Alcázar in Sevilla

6 ideeën voor dagtrips vanuit Sevilla, Andalusië

Sevilla is een heerlijke stad en ideaal voor een stedentrip. Dwaal door smalle straten in de wijk Santa Cruz, stap in de voetsporen van koningen en Game of Thrones in het Real Alcázar, bezoek Plaza de España en woon een flamenco-show bij. Kortom: er is genoeg te zien en te doen in Sevilla om je een aantal dagen te vermaken. Heb je desondanks tijd over? Dan zijn er in de omgeving ook genoeg mogelijkheden voor leuke excursies of om er met een huurauto op uit te gaan. Dit zijn mijn 6 tips voor dagtrips vanuit Sevilla.

Bekijk stedentrips Sevilla bij TUI >>
Low budget stedentrips Sevilla bij De Vakantiediscounter >>
Vakanties Sevilla bij D-Reizen >>
Met de trein naar Spanje >>

Itálica Spanje Game of Thrones filmlocaties Andalusië 2

Dagtrips vanuit Sevilla: de Romeinse nederzetting Itálica – Bron foto

Romeinse ruïnes van Itálica

De Romeinse nederzetting Itálica ligt op ongeveer 7 kilometer van Sevilla. Perfect voor een van je dagtrips vanuit Sevilla. Het zijn de eeuwenoude ruïnes van Itálica, een stad die al in 206 voor Christus door de Romeinen werd gesticht. Ooit was het indrukwekkende amfitheater in Itálica een van de grootste van het Romeinse Rijk. Bijzonder zijn de goed bewaarde mozaïekvloeren. Dit was trouwens ook een van de filmlocaties in de serie Game of Thrones, waar het theater doorging voor Dragon Pit in King’s Landing. Ik schreef al eerder over de mooiste Game of Thrones filmlocaties in Andalusië.

Van Sevilla naar Itálica

Doñana Nationaal Park in Andalusië Spanje

Dagtrips vanuit Sevilla: Doñana Nationaal Park
Doñana Nationaal Park in Andalusië Spanje

Doñana Nationaal Park

Ben je een natuurliefhebber? Dan is een tour naar Parque Nacional de Doñana of Doñana Nationaal Park een aanrader. Het park ligt aan de monding van de Guadalquivir en bestaat uit moerassen, zandduinen en lagunes. Het is vooral bekend vanwege de vele trekvogels, zoals flamingo’s, die in dit gebied neerstrijken. Ook is dit het leefgebied van de Iberische lynx, herten en wilde zwijnen. Je kunt in het park onder andere paardrijden en een 4WD Tour maken.

Van Sevilla naar Doñana Nationaal Park

  • Auto: het park is het beste bereikbaar met de auto. Vanaf Sevilla is het ongeveer 50 minuten rijden naar Doñana Nationaal Park
  • Excursies: er worden ook dagtrips vanuit Sevilla naar Doñana Nationaal Park georganiseerd. 

Dagtrips vanuit Sevilla - Cordoba straat Spanje

Dagtrips vanuit Sevilla: Córdoba

Mezquita Cordoba Andalusie

Córdoba

Córdoba is een van de beste opties voor dagtrips vanuit Sevilla. Omdat het centrum lekker compact is, kun je alle bezienswaardigheden in één dag bekijken. Vaak wordt Córdoba overgeslagen tijdens een rondreis door Andalusië. Jammer, want naast Sevilla en Granada is Córdoba een van de mooiste steden in Andalusië. De kleurige patio’s, de straatjes van de Joodse wijk en de Puente Romano zijn bekende bezienswaardigheden. Maar het is vooral de Mezquita die grote indruk op me heeft gemaakt. Dit bouwwerk is een kathedraal en moskee in één en mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan Córdoba!

Van Sevilla naar Córdoba

  • Auto: met de auto doe je er ongeveer 1 uur en 40 minuten over
  • Trein: de snelste hogesnelheidstrein doet er 42 minuten over vanaf station Sevilla Santa Justa. Bekijk prijzen en dienstregeling op de website van Renfe
  • Excursies: vanuit Sevilla kun je ook een georganiseerde dagtrip naar Córdoba boeken. Bekijk alle dagtrips vanuit Sevilla
  • Meer: mijn tips voor een bezoek aan Córdoba

Cádiz Avenida Campo del Sur Willem Irene Margriet

Dagtrips vanuit Sevilla: havenstad Cádiz

Calle Virgen de la Palma Cádiz straat

Cádiz

Ben je toe aan een verkoelende dagtrip richting strand? Dan is een bezoek aan havenstad Cádiz een slimme keuze voor dagtrips vanuit Sevilla. Cádiz heeft het allemaal: een rijke geschiedenis, strand, een boulevard die doet denken aan die van Havana in Cuba en verrukkelijk eten. Hier staat altijd een verkoelend briesje, dus zeker in hete zomermaanden een welkome afwisseling. Belangrijkse bezienswaardigheden in Cádiz zijn de Kathedraal van Cádiz, Teatro Romano en de Torres of uitkijktorens. Wil je een hapje eten dan moet je in Calle Virgen de la Palma zijn!

Van Sevilla naar Cádiz

Jerez-de-la-Frontera-Spanje

Dagtrips vanuit Sevilla: sherrystad Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

Ben je een liefhebber van sherry, paarden en flamenco, dan moet je Jerez de la Frontera bezoeken. De stad staat bekend om de bodega’s waar je sherry kunt proeven en de beroemde Andalusische rijschool. Voor het geval je toch wilt overnachten in Jerez de La Frontera: wij sliepen in een fantastisch loft in hartje Jerez. Entre Bodejas Jerez heeft bovendien een overdekte parkeerplaats waar je je auto gratis kunt parkeren. De eigenaren weten ook alles over de beroemde paardenshows en kunnen je volop tips geven!

Van Sevilla naar Jerez de la Frontera

  • Auto: het is ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden van Sevilla naar Jerez
  • Trein: de snelste trein brengt je in 48 minuten van station Sevilla Santa Justa naar Jerez de la Frontera. Bekijk de dienstregeling van Renfe
  • Excursies: verschillende dagtrips vanuit Sevilla brengen je naar Jerez de la Frontera. Ontdek hier alle mogelijkheden.

Ronda Mirador la hoya del tajo Andalusië Spanje

Ronda

Nog zo’n heerlijke stad om te ontdekken tijdens een van je dagtrips vanuit Sevilla is Ronda. Het pittoreske stadje is vooral bekend vanwege haar ligging boven de bijna 100 meter diepe El Tajo-kloof en de rivier Guadalevín. De beroemde Puente Nuevo brug brengt je van de ene naar de andere kant van de stad. Vanaf meerdere plekken in Ronda heb je een adembenemend uitzicht op de brug en de kloof. Bovendien heeft Ronda een van de oudste stierenvechtarena’s van Spanje waar nog steeds stierengevechten worden gehouden.

Van Sevilla naar Ronda

  • Auto: het beste kun je Ronda bereiken met de auto. Je doet er ongeveer 1 uur en 45 minuten over om van Sevilla naar Ronda te rijden. 
  • Trein: de trein doet er nog iets langer over, namelijk 2 uur en 50 minuten. Bekijk de prijzen en dienstregeling op de website van Renfe
  • Excursies: er worden dagtrips vanuit Sevilla naar Ronda georganiseerd, vaak in combinatie met de Pueblos Blancos. 
  • Meer: lees hier mijn tips voor je bezoek aan Ronda

Sevilla tips overnachten

Wij overnachtten in Hotel Patio de Las Cruces in Santa Cruz, de voormalige Joodse wijk van Sevilla. Alle bezienswaardigheden van de stad bevinden zich op loopafstand. Zo sta je in 8 minuten bij de ingang van het Alcázar. Andere leuke hotels in Sevilla:

  • Hotel Patio de las Cruces * – low budget, charmant hotel in Andalusische stijl hartje Santa Cruz. Het ligt reuze centraal en heeft een patio
  • Hotel Abanico *** – middenklasse hotel in een karakteristiek pand uit de 18e eeuw vlak bij de kathedraal en het Alcázar.
  • Hotel Alfonso XIII ***** – overnachten in extreme luxe doe je in dit hotel 100 meter van de oevers van de Guadalquivir. Er is een zwembad, meerdere restaurants en een cocktailbar

Zoek een hotel in Sevilla

Vakantiehuisjes rond Sevilla

Dagtrips vanuit Sevilla bewaren

Dagtrips vanuit Sevilla Dagtrips vanuit Sevilla Tips voor dagtrips vanuit Sevilla

Meer inspiratie voor je vakantie in Andalusië

Handige reisgidsen Andalusië




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


2 comments on “Dagtrips vanuit Sevilla: 6 leuke tips

  1. Ik ben nog ooit in Sevilla geweest! Het ziet er fantastisch uit. Het lijkt me ook ideaal om het dan te combineren met de fijne tips die je deelt om nog meer te kunnen doen in de omgeving van deze stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *