3 redenen om Ouarzazate te bezoeken

Marokko, Movies, Travel

kasbah-taourirt-ouarzazate
Hollywood in de woestijn, dat is Ouarzazate in Marokko. De naam klinkt als een bezwering, iets waarmee je wordt besmet en nooit meer kwijtraakt. Ouarzazate betovert me, maar ook de woestijn rondom de stad. In deze blog: 3 redenen om Ouarzazate te bezoeken.

ouarzazate-atlas-studios-filming-locations

1. Atlas Studio’s

Marokko is een populaire filmlocatie. Iets buiten Ouarzazate bevinden zich de wereldberoemde Atlas Film Studio’s. Daar waar films als Gladiator, scenes uit het epische Game of Thrones, klassieker Lawrence of Arabia en Babel zijn opgenomen. Maar ook de omgeving van Ouarzazate deed dienst als achtergronddecor, zoals de prachtige filmlocatie Aït Ben Haddou. Een plek die je niet mag missen dus!

ouarzazate-kasbah-taourirt

2. Kasbah Taourirt

Slechts één kilometer van het centrum van Ouarzazate ligt de gerestaureerde Kasbah Taourirt. Een lust voor het oog, zowel de binnen- als buitenkant. Met in de gangen en kamers rondom de binnenplaats niets dan prachtige versiersels en tegels. Kasbah Taourirt werd in de 17e eeuw gebouwd. Het werd gebruikt als paleis van Berberleider Glaoui en zijn clan, de laatste grote heerser van de Atlas. Bezoek de Kasbah vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag. Dan is het licht het mooist en kun je prachtige plaatjes schieten!

ouarzazate-film-museum

3. Ouarzazate filmmuseum

Dit schattige filmmuseum ‘doe’ ik snel even met zoonlief. Het schattige filmmuseum bestaat slechts uit één gebouwtje. Eenmaal binnen schuilt achter iedere bocht een nieuw filmdecor. We ontdekken dat, ondanks de kleine locatie, hier wel 10 films zijn opgenomen, waaronder de Scandinavische kinderserie ‘Jezus & Josefine’. Het museum ligt pal tegenover Kasbah Taourirt aan de andere kant van de weg. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Ook al is het maar voor een half uurtje, dit museum is een echte aanrader. Bovendien is het heel leuk voor kinderen!

Meer filmlocaties

Wil je meer filmlocaties ontdekken? Lees dan ook eens deze blogs:


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


5 comments on “3 redenen om Ouarzazate te bezoeken

  1. […] Ouarzazate vertrekken we per 4wd naar de Fint Oase. De tocht gaat dwars door een surrealistisch landschap […]

  2. […] in de woestijn. Dat is Ouarzazate. De naam van deze stad zingt al in m’n hoofd rond sinds ik een klein kind was, en nu ben ik hier […]

  3. […] buiten Ouarzazate bevinden zich de wereldberoemde Atlas Film Studio’s, waar films als Gladiator, Babel, […]

  4. […] buiten Ouarzazate bevinden zich de wereldberoemde Atlas Studio’s. Hier werden veel scenes voor Game of […]

  5. […] Ouarzazate in Marokko = Hollywood in de woestijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *