3 redenen om Ouarzazate te bezoeken

Afrika, Film, Marokko

Ouarzazate, Kasbah Taourirt
Hollywood in de woestijn, dat is Ouarzazate in Marokko. In deze blog: 3 redenen om Ouarzazate in Marokko te bezoeken.

Genoeg redenen om Ouarzazate te bezoeken

Ouarzazate ligt ingeklemd tussen de Hoge Atlas en de Anti-Atlas. Rond deze middelgrote stad in het zuiden van Marokko vind je woestijnen en groene valleien. De naam Ouarzazate klinkt als een bezwering, iets waarmee je wordt besmet en nooit meer kwijtraakt. Ouarzazate betovert me, maar ook de woestijn rondom de stad. Zo kun je bijvoorbeeld slapen onder de sterren in de nabij gelegen Fint Oase. Maar Ouarzazate is vooral dé filmlocatie in Marokko. Tal van films werden hier en in de omringende woestijn opgenomen. Genoeg redenen dus om Hollywood in de woestijn te bezoeken.

Lees ook: overnachten in een tent in de Fint Oase

filmlocaties marokko ecla studio's

1. Atlas Studio’s

Zo vind je iets buiten Ouarzazate de wereldberoemde Atlas Film Studio’s. Daar waar films als Gladiator, scènes uit de epische serie Game of Thrones, klassieker Lawrence of Arabia en Babel zijn opgenomen. Ook de omgeving van Ouarzazate deed dienst als achtergronddecor voor een aantal films, zoals de prachtige filmlocatie Aït Ben Haddou. Een plek die je niet mag missen dus!

Lees ook: dit is waarom je Aït Ben Haddou moet bezoeken

3 redenen waarom je Ouarzazate in Marokko moet bezoeken, kasbah de taourirt

2. Kasbah Taourirt

Slechts één kilometer van het centrum van Ouarzazate ligt de gerestaureerde Kasbah Taourirt. Een lust voor het oog, zowel de binnen- als buitenkant. Met in de gangen en kamers rondom de binnenplaats niets dan prachtige versierselen en tegels. Kasbah Taourirt werd in de 17e eeuw gebouwd. Het werd gebruikt als paleis van Berberleider Glaoui en zijn clan, de laatste grote heerser van de Atlas. Bezoek de Kasbah het liefst vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag. Dan is het licht het mooist en kun je prachtige plaatjes schieten!

Lees ook: rondreis Marokko met kinderen

Ouarzazate filmmuseum Marokko

3. Ouarzazate filmmuseum

Dit schattige filmmuseum ‘doe’ ik snel even met zoonlief. Het schattige filmmuseum bestaat slechts uit één gebouwtje. Eenmaal binnen schuilt achter iedere bocht een nieuw filmdecor. We ontdekken dat, ondanks de kleine locatie, hier wel 10 films zijn opgenomen. Zoals de Scandinavische kinderserie ‘Jezus & Josefine’, dat toevallig op ons lijstje favoriete kerstfilms staat. Het museum ligt pal tegenover Kasbah Taourirt aan de andere kant van de weg. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Ook al is het maar voor een half uurtje, dit museum is een echte aanrader. Bovendien is het heel leuk voor kinderen!

Lees ook: de mooiste filmlocaties in Marokko

Ouarzazate Filmmuseum

Meer filmlocaties

Tips Ouarzazate bewaren

3 redenen om Ouarzazate Marokko te bezoeken

Handige reisgidsen MarokkoDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *