Fint Oase, Marokko

Marokko, Travel

Fint Oase, Ouarzazate, Marokko
Vanuit Ouarzazate vertrekken we per 4wd naar de Fint Oase. De tocht gaat dwars door een surrealistisch landschap vol lantaarnpalen die in rijen staan opgesteld en overal elektrische aansluitpunten.

“Hier komt de nieuwe stad,” weet onze Marokkaanse chauffeur ons in z’n beste Engels mee te delen terwijl hij naar de vreemde locatie wijst waar die nieuwe stad moet verrijzen, maar waar vooralsnog de huizen ontbreken. Veel meer dan dat spreekt hij niet en hij pakt krampachtig met beide handen het stuur weer vast.

Fint Oase Marokko

Tentenkamp

We hobbelen over stoffige, verlaten weggetjes, vol kuilen en grote stenen. En daar, ergens midden in de Marokkaanse woestijn, doemen trotse, groene palmbomen op: de Fint Oase…. Tal van Berbertenten staan hier op ons te wachten, compleet met opgemaakte bedden en kamelenharen dekens.

Fint Oase Marokko, geïmproviseerd toilet

Kampvuur

’s Avonds is er malse kip en couscous in de Fint Oase. En terwijl ik mezelf in wel vijf lagen kleding hul om de kou te trotseren, stoken onze gastheren het kampvuur op. Tijd voor verhalen, diepzinnige gesprekken, Marokkaanse muziek en dansen rond het flakkerende vuur tot diep in de nacht.

Fint Oase Marokko, wasbak uit sprookje

Bitterkoud

Het is kkkkooouuudd die nacht. Bitterkoud. Ik plas op het geïmproviseerde toilet, was me met water dat boven een vuurtje is verwarmd en keer met dezelfde 4wd terug naar de bewoonde wereld. Maar ik kan niet anders zeggen: het was een nacht om nooit meer te vergeten!

Fint Oase, Marokko

Ook slapen in een Berbertent?

Krijg je ook zin om eens in een Berbertent te overnachten tijdens je rondreis door Marokko? Dan is dit een absolute aanrader! Helemaal als je samen met kinderen reist. Wij sliepen in tenten in de Fint Oase geregeld door Le Tissili Maison d’Hote Oasis de Fint.

Meer informatie

Meer reisinspiratie Marokko


Booking.com


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Fint Oase, Marokko

  1. Sandra schreef:

    Ik ben geen reiziger, maar zoiets zou mij nu best een keer aanspreken om te doen. Gewoon omdat het zo uniek is denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *