Fint Oase, Marokko

Marokko, Travel

Fint-oasis-ouarzazate-tent
Vanuit Ouarzazate vertrekken we per 4wd naar de Fint Oase. De tocht gaat dwars door een surrealistisch landschap vol lantaarnpalen die in rijen staan opgesteld en overal elektrische aansluitpunten.

“Hier komt de nieuwe stad,” weet onze Marokkaanse chauffeur ons in z’n beste Engels mee te delen terwijl hij naar de vreemde locatie wijst waar die nieuwe stad moet verrijzen, maar waar vooralsnog de huizen ontbreken. Veel meer dan dat spreekt hij niet en hij pakt krampachtig met beide handen het stuur weer vast.

fint-oasis-morocco

Tentenkamp

We hobbelen over stoffige, verlaten weggetjes, vol kuilen en grote stenen. En daar, ergens midden in de Marokkaanse woestijn, doemen trotse, groene palmbomen op: de Fint Oase…. Tal van Berbertenten staan op ons te wachten, compleet met opgemaakte bedden en kamelenharen dekens.

fint-oasis-toilet

Kampvuur

’s Avonds is er malse kip en couscous in de Fint Oase. En terwijl ik mezelf in wel vijf lagen kleding hul om de kou te trotseren, stoken onze gastheren het kampvuur op. Tijd voor verhalen, diepzinnige gesprekken, Marokkaanse muziek en dansen rond het flakkerende vuur tot diep in de nacht.

fint-oasis-bathing-rituals

Bitterkoud

Het is kkkkooouuudd die nacht. Bitterkoud. Ik plas op het geïmproviseerde toiletje, was me met water dat boven een vuurtje is verwarmd en keer met dezelfde 4wd terug naar de bewoonde wereld. Ik kan niet anders zeggen: een nacht om nooit meer te vergeten!

Fint Oase
Fint, Ouarzazate, Marokko

Reisinspiratie

Krijg je ook zin om eens in een Berbertent te overnachten of door Marokko te reizen? Lees dan ook mijn andere blogs:


 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


5 comments on “Fint Oase, Marokko

  1. […] In een sprookje van 1001 nacht slaap ik onder flonkerende sterren in de Tinfou Dunes, op het goudgele zand van de Marokkaanse woestijn. Het kwik daalt die nacht tot onder het vriespunt, maar die miljoenen lichtjes, de vallende sterren en de desolaatheid van de woestijn toveren een glimlach rond m’n lippen. Tijdens die rondreis door Marokko sliep ik trouwens op veel meer bijzondere plekken, zoals in een tent midden in de Fint Oase! […]

  2. […] is het die nacht. Na een rit met een 4wd naar de Fint Oase midden in de woestijn, warm ik me aan het kampvuur en eet van de verrukkelijke tajines, plas in een […]

  3. […] De Fint Oase: alles over plassen op een geïmproviseerd toilet, smullen van een kiptajine en slapen … […]

  4. Sandra schreef:

    Ik ben geen reiziger, maar zoiets zou mij nu best een keer aanspreken om te doen. Gewoon omdat het zo uniek is denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *