Slapen in een tent in de Fint Oase, Marokko

Marokko, Accommodaties, Afrika

Fint Oase, Ouarzazate, Marokko
Vanuit Ouarzazate vertrekken we per 4wd naar de Fint Oase in de Marokkaanse woestijn. De tocht gaat dwars door een surrealistisch landschap vol lantaarnpalen die in rijen staan opgesteld met overal elektrische aansluitpunten.

Fint Oase Marokko

Fint Oase Marokko Irene

Met een 4WD naar de Fint Oase

“Hier komt de nieuwe stad,” weet onze Marokkaanse chauffeur ons in z’n beste Engels mee te delen. Hij wijst naar de locatie waar die nieuwe stad moet verrijzen, maar waar vooralsnog de huizen ontbreken. Veel meer dan dat spreekt hij niet en hij pakt krampachtig met beide handen het stuur weer vast.

Lees ook: zo zag mijn 8-daagse rondreis Marokko met kinderen er uit
En: 3 redenen om Ouarzazate te bezoeken
Plus: de leukste dagtrips en excursies vanuit Ouarzazate

Fint Oase Marokko

Tentenkamp in de Marokkaanse woestijn

We hobbelen over stoffige, verlaten weggetjes, vol kuilen en grote stenen. En daar, ergens midden in de Marokkaanse woestijn, doemen trotse, groene palmbomen op: de Fint Oase. Tal van Berbertenten staan hier op ons te wachten, compleet met opgemaakte bedden en kameelharen dekens.

Lees ook: slapen onder de sterren in de Tinfou Dunes

Fint Oase Marokko, geïmproviseerd toilet

Kampvuur in de Fint Oase

’s Avonds is er malse kip en couscous. En terwijl ik mezelf in wel vijf lagen kleding hul om de kou te trotseren, stoken onze gastheren het kampvuur op. Het is tijd voor verhalen, diepzinnige gesprekken, Marokkaanse muziek en dansen rond het flakkerende vuur tot diep in de nacht.

Lees ook: dit is waarom je Aït Ben Haddou moet bezoeken

Fint Oase Marokko, wasbak uit sprookje

Bitterkoud

Het is kkkkooouuudd die nacht. Bitterkoud. Ik plas op het geïmproviseerde toilet, was me met water dat boven een vuurtje is verwarmd en keer met dezelfde 4wd terug naar de bewoonde wereld. Maar ik kan niet anders zeggen: het was een nacht om nooit meer te vergeten!

Fint Oase, Marokko

Ook slapen in een Berbertent in de Fint Oase?

Krijg je ook zin om eens te overnachten in een Berbertent in de Fint Oase tijdens je rondreis door Marokko? Dan is dit een absolute aanrader! Helemaal als je samen met kinderen reist. Wij sliepen in een tent in de Fint Oase geregeld door Le Tissili Maison d’Hote Oasis de Fint. Je kunt ook zo’n overnachting in een Berbertent boeken:

Slapen in een tent bij Le Tissili Maison d’Hote Oasis de Fint
Alle accommodaties in Fint

 

 

Tips Fint Oase bewaren

Slapen in een tent in de Fint Oase in Marokko

Meer inspiratie voor een rondreis MarokkoDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Slapen in een tent in de Fint Oase, Marokko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *