Meivakantie: 6 leuke bestemmingen voor 2024

Travel, Afrika, Egypte, Europa, Griekenland, Marokko, Portugal, Spanje

Meivakantie bestemmingen - Albufeira Praia dos Pescadores Portugal

De meivakantie is het perfecte moment om op vakantie te gaan. Op bestemmingen als de Algarve of Griekenland is de temperatuur in april en mei aangenaam. Ideaal als je wilt genieten van de zon, maar ook iets van cultuur wilt snuiven of de omgeving wilt verkennen. En perfect te combineren met de mei vakantie van schoolgaande kinderen, die vaak wel twee weken duurt. Deze plekken zijn heerlijk voor een korte rondreis, stedentrip of zonvakantie in mei. Ik geef je mijn top 6 bestemmingen voor de mei vakantie in 2024.

Cádiz Avenida Campo del Sur Willem Irene Margriet

Cádiz: een van de grootste verrassingen in Andalusië

Meivakantie 2024: mijn favoriete bestemmingen

Waar de zomers steeds heter worden, is het in april en mei op veel vakantiebestemmingen aangenaam. Genoeg zon, maar ook de perfecte temperatuur om nog iets te zien of te beleven. Ook met (jonge) kinderen ideaal! Populaire bestemmingen in mei zijn Mallorca, Griekenland en Turkije, maar ook Andalusië in Spanje.

Je kunt kiezen voor een zonvakantie, maar diverse reisorganisaties bieden ook rondreizen tijdens de schoolvakanties aan voor ouders met kinderen. Zoals een rondreis Egypte met kinderen bijvoorbeeld of een rondreis door Marokko. Het voor- of najaar is namelijk de ideale reistijd om door een woestijn te trekken. Zoek je nog een leuke bestemming voor de meivakantie in 2024? Lees dan snel verder! Check hier alle data voor schoolvakanties in 2024.

Aanbod meivakantie 2024 bij Sunweb
Vakantie-adresjes in mei 2024 bij Eliza was Here

Meivakantie bestemmingen - Mallorca Spanje

In de meivakantie naar Mallorca

1. Mallorca, Spanje

Met gezellige badplaatsen als El Arenal, Cala d’Or en Cala Ratjada is Mallorca een heerlijke bestemming voor in de schoolvakanties zoals de meivakantie. In de hoofdstad Palma de Mallorca kun je genieten van het stadsleven én het strand. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

Vanaf Palma de Mallorca rijdt een oude trein naar Sóller en Port de Sóller. Langs citrusboomgaarden en door lange tunnels. De trein is een belevenis op zich, maar ook Sóller zelf is een aanrader. Dit plaatsje ligt aan een baai met een zandstrand en een boulevard. Een ideale plek ook om in mei vakantie te vieren met kinderen. Wij verbleven met de kinderen in mei in Agroturismo Muleto de Ca ‘s Hereu in de heuvels boven Port de Sóller. Een absolute aanrader!

B&B’s op Mallorca bij Eliza was Here
Boek een verblijf op Ibiza bij TUI

Albufeira Praia dos Alemães Portugal

Meivakantie in Albufeira in de Algarve

Restaurant O Alentejano

2. Algarve – Portugal

De zuidkust van de Algarve is heerlijk in het voorjaar. Wij waren een paar keer met de kinderen in mei in Albufeira en in Faro. Het voordeel van Old Town Albufeira is dat er zowel strand is, maar ook eettentjes dichtbij. We overnachtten eens in Apartments Pescadores met een geweldig uitzicht op het strand. En we sliepen met onze 8 maanden oude dochter in Edificio Albufeira, pal aan Praia dos Pescadores.

Houd je van authentieke Portugese plaatsen die nog niet worden overspoeld door toeristen, dan is Faro een alternatieve tip. Wij brachten hier een keer de meivakantie door met de kinderen. Faro heeft geen zandstrand, maar je kunt de boot nemen naar Ilha Deserta, een onbewoond eiland voor de kust.

Low budget vakanties Algarve bij de Vakantiediscounter
Vakanties in de Algarve bij Sunweb
Alle accommodaties in Albufeira

12x wat te doen in Rethymnon, Kreta

Rethymnon is een charmant plaatsje op Kreta en perfect voor de meivakantie

3. Griekenland: van Griekse eilanden tot het vasteland

Ook in Griekenland kun je heel goed in april of mei vakantie vieren. Zowel het Griekse vasteland als de Griekse eilanden en de Peloponnesos zijn heerlijke bestemmingen voor de meivakantie. Leuke badplaatsen op de Peloponnesos zijn Stoupa en Koroni. Nog zo’n heerlijke plek is Rethymnon op Kreta en Parga op het Griekse vasteland. Niet alleen vind je hier fijne stranden, wij bezochten vanuit Parga ook de beroemde kloosters van Meteora. Je vliegt in ongeveer 3 uur naar luchthaven Aktion (Preveza), dezelfde luchthaven als voor het Griekse eiland Lefkas. Ook Kreta en Corfu kun je goed in april of mei bezoeken.

Meivakantie Griekenland bij Sunweb
Kleinschalige accommodaties Griekenland via Eliza was Here

Rondreis Egypte met kinderen

4. Egypte

Nog zo’n heerlijke bestemming om in april of mei vakantie te vieren is Egypte. Terwijl het hier in de zomer heet kan zijn, is de temperatuur er in het voorjaar aangenaam. Ik maakte samen met de kinderen in de herfstvakantie een rondreis door Egypte, maar je kunt dezelfde reis ook in mei maken. Overdag is het in Egypte gemiddeld 25°C. Een fijne temperatuur om te snorkelen, de indrukwekkende tempels van Luxor en Karnak te bewonderen of de piramides van Gizeh met eigen ogen te zien.

Meivakanties Egypte met TUI
Aanbod Egypte bij de Vakantiediscounter
Rondreis Egypte met kinderen bij Djoser

Leukste bezienswaardigheden Sevilla - Plaza de Toros

5. Andalusië – Spanje

Ook Andalusië in Zuid-Spanje is een fijne bestemming voor de meivakantie. In april en mei ligt de gemiddelde temperatuur tussen 20°C en 26°C. Fijn voor een strandvakantie, een rondreis door Andalusië of een stedentrip. Zoals het zonnige Málaga waar je kunt genieten van strand, tapas en culturele bezienswaardigheden. Of de steden Granada, Sevilla en Córdoba waar je Moorse paleizen en mozaïeken kunt bewonderen.

 

Reis je met kinderen, dan is Estepona een leuke bestemming. Het gezellige familiestrand Playa del Cristo ligt aan een baai en heeft een langzaam aflopend strand. Ruige natuurgebieden vind je hier ook: Nationaal Park Cabo de Gata ligt in het onbekende oosten van Andalusië. Net als de zoutmeren bij Iglesia Cabo de Gata waar je met een beetje geluk flamingo’s kunt spotten.

Vakanties Andalusië in mei bij Sunweb
In mei naar Egypte met de Vakantiediscounter

Fint Oase, Marokko

In de meivakantie naar Marokko

6. Marokko

De zomers kunnen hier heet zijn, helemaal in de woestijn, en daarom is Marokko de perfecte bestemming voor in de meivakantie. Ik maakte samen met de kinderen een rondreis door Marokko in de kerstvakantie, maar je kunt deze reis ook heel goed in mei maken. Overdag is het in Marokko 17°C tot 24°C. Een fijne temperatuur om te dwalen door steden als Marrakech, vissersplaats Essaouira en de badplaats Casablanca, het Atlasgebergte te bezoeken of door de woestijn te trekken. Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen aan tijdens de schoolvakanties voor ouders met kinderen.

Low budget zonvakanties in mei in Marokko
Bekijk rondreizen Marokko met kinderen

Meivakantie bestemmingen Algarve - Monte Gordo Algarve Portugal

Meivakantie bestemmingen bewaren

Meivakantie bestemmingen Meivakantie bestemmingen

Meer bestemmingen voor het voor- of najaar






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


15 comments on “Meivakantie: 6 leuke bestemmingen voor 2024

  1. Mallorca vind ik ook een fijn eiland, zo wel voor gezinnen met kinderen als koppels. Vooral de korte vliegtijd vind ik top.

  2. Wat een goed idee om naar een (anders heel warm) land te gaan. Wij gaan nu een paar jaar al in de meivakantie op ‘ grote’ vakantie en dat bevalt prima. We gaan alleen naar Engeland en dat is wel wat spannender qua weer. Maar we vermaken ons altijd wel. Leuke tips!

    • O dat is ook een goede oplossing! De zomers worden inderdaad steeds heter en dan kun je misschien beter koelere landen opzoeken (zoals Engeland of Scandinavië misschien).

  3. Nou! Mallorca daar ben ik dus nog niet eerder geweest, maar het heeft mij altijd al getrokken. En Cadiz is mooi! Ooit hebben we een Fly Drive naar Andalusië gemaakt en dat is zo’n onvergetelijke ervaring geweest. Onze reizen naar de Westkust van Amerika en ook de vele trips naar Azië waren fantastisch, maar toch heeft Andalusië een hele mooie indruk achter gelaten.

  4. Wat een mooie vakantie bestemmingen. Ik ga ze even noteren voor later. Wij slaan dit jaar een grote reis over we hebben gekozen voor een nieuwe fiets, bank en kastdeuren op maat. We gaan nog wel een keer een paar daagjes naar duitsland of in nederland weg.

  5. Wat een prachtige bestemmingen! Wat mij opvalt is dat er veel mensen naar Valencia gaan. Misschien leuk als je daarover kan schrijven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *