Port de Sóller op Mallorca: de 7 beste tips

Spanje, Europa, Travel

Port de Sóller op Mallorca boulevard tram naar Sóller
Port de Sóller is een badplaats aan een van de mooiste baaien van Mallorca. Slenter er over de boulevard, neem een duik in het helderblauwe water of neem de tram naar Sóller. Met het Tramuntana gebergte als achtergronddecor is Port de Sóller een plaatje om te zien. Tel daarbij op de gezellige terrasjes en alles wat je kunt zien en doen in de  omgeving en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk vakantie op Mallorca! Lees hier mijn 7 tips: wat te doen in Port de Sóller op Mallorca.

Port de Sóller op Mallorca haven

De haven van Port de Sóller op Mallorca

Port de Sóller: 7 tips en bezienswaardigheden

In de uitlopers van het Tramuntana-gebergte ligt het pittoreske Port de Sóller, de badplaats bij het verder landinwaarts gelegen Sóller. Je komt er door vanuit Palma de Mallorca een ritje te maken in de nostalgische houten trein. De prachtige treinrit neemt je mee dwars door de bergen en langs sinaasappelbomen.

Je kunt beide plaatsjes dus als dagtrip tijdens een stedentrip Palma bezoeken, maar je kunt ook een vakantie in Port de Sóller boeken. Zelf maakte ik al een paar keer een stedentrip naar Palma de Mallorca én we sliepen eens met de kinderen in een geweldig agroturismo op een heuvel in Port de Sóller. Allebei de moeite waard! Niet voor niets is de vallei rond Sóller uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Ik deel hier graag 7 tips: wat te doen in Port de Sóller op het eiland Mallorca.

Port de Sóller op Mallorca strand

1. Strand van Port de Sóller

Port de Sóller heeft een heerlijk zandstrand omringd door bergen. Platja den Repic is een wat smaller strand met palmbomen, aan de andere kant van de baai ligt een breder strand. Op verschillende plekken kun je ligstoelen en parasols huren en er zijn toiletten aanwezig. Rond de hele baai loopt een boulevard met gezellige terrasjes en eettentjes. En omdat het strand rond een baai ligt, is de zee er rustig. Dus ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Verder kun je in het heldere water perfect snorkelen.

Port de Sóller op Mallorca tram

2. Stap in de tram naar Sóller

Het stadje Sóller ligt iets verder landinwaarts. Stap je in de meer dan 100 jaar oude houten tram die de stadjes met elkaar verbindt, dan doe je er ongeveer 25 minuten over. De tram toert langs de boulevard en een stukje door de bergen. Je koopt je tickets aan boord.

Sóller zelf heeft een gezellig plein, het Plaça de la Constitució, met terrasjes en twee kerken die je kunt bezoeken. Waaronder de Iglesia de Sant Bartomeu de Sóller. Met een beetje geluk is er een expositie in het treinstation ferrocarril de Sóller. Toen wij er waren, kon je er gratis schilderijen van Picasso en Miró bewonderen. Ben je op zaterdag in Sóller? Dan kun je er genieten van de markt. Meer info en tickets over de tram.

Sóller station Mallorca

Sóller sinaasappelen Mallorca

palma de mallorca cathedral la seu

Vanuit Port de Sóller naar Palma de Mallorca: Cathedral la Seu

3. Vanuit Sóller met de trein naar Palma de Mallorca

Stap aan boord van de mahoniehouten trein die je in een uurtje van Sóller naar Palma de Mallorca brengt. Dit is trouwens de enige trein die je op Mallorca vindt. Deze treinverbinding stamt uit 1912 en was bedoeld om citrusvruchten van Sóller naar Palma te vervoeren. Daaraan dankt de treinrit dan ook haar bijnaam: Orange Express.

De prachtige rit neemt je mee langs tal van citrusboomgaarden en door tunnels. Wel een tikkeltje toeristisch, maar absoluut de moeite waard (ook met kinderen!). De rit duurt ongeveer een uur. Tickets en een tijdschema van zowel de tram als de trein vind je hier. Je kunt ook een combi retourtje kopen van Port de Sóller naar Palma.

 

Sa Calobra Mallorca Spanje

4. Bezoek Sa Calobra en Torrent de Pareis

Een van de mooiste stranden van Mallorca is Sa Calobra. Dit strand aan de baai Torrent de Pareis wordt ingeklemd tussen twee hoge kliffen. Alleen al de weg er naar toe is spectaculair: de route slingert door de bergen en via vele haarspeldbochten bereik je de parkeerplaats. Via een wandelroute over een vlonderpad en een tunnel bereik je Sa Calobra. Aan de baai vind je ook wat eettentjes. Let op: in het hoogseizoen kan het hier heel druk zijn en parkeren kan lastig zijn. Kom dus lekker vroeg in de ochtend. Vanaf Port de Sóller kun je ook de boot nemen naar Sa Calobra.

Tours met de boot naar Sa Calobra >>

Valldemossa straat Mallorca Spanje

Bezoek het pittoreske plaatsje Valldemossa vanuit Port de Sóller

5. Pittoreske dorpjes als Deià en Valldemossa

Huur je een auto, dan is een roadtrip over een van de mooiste autoroutes op Mallorca een aanrader! De MA-10 verbindt Andratx in het westen met Pollença in het noorden. Onderweg kun je bij miradors van het uitzicht genieten. Rijd je naar het zuiden dan kom je langs het pittoreske dorpje Deià en Valldemossa: het mooiste bergdorpje van Mallorca. Valldemossa is vooral bekend vanwege het 14e eeuwse Kartuizerklooster en omdat componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand hier hebben gewoond. Valldemossa is een toeristische trekpleister en het barst er dan ook van de winkeltjes en restaurants.

Port de Sóller Mallorca zee

6. Snorkelen en duiken rond Port de Sóller

De prachtige baaien en kristalhelder water rond Mallorca zijn perfect om te snorkelen of om een duik te nemen. Er worden verschillende boottochten met snorkelstops georganiseerd.

Boek een snorkeltour met gids >>

Sa Calobra autoroute Mallorca Spanje

De route naar Sa Calobra op Mallorca: een uitdaging voor wielrenners

7. Wielrennen op Mallorca

Mallorca is een walhalla voor wielerliefhebbers. De steile haarspeldbochten in het Tramuntana-gebergte zijn echte kuitenbijters, maar daarnaast vind je er genoeg vlakke en glooiende gedeelten. Mallorca trekt dan ook tal van wielrenners, met name van februari to juni. En omdat je in veel hotels je fiets veilig kunt stallen (zelfs met een werkplaats) is Mallorca uitgegroeid tot een van de top fietsbestemmingen! Je kunt een georganiseerde fietsvakantie Mallorca boeken, maar ook online of ter plekke een wielrenfiets huren.

Agroturismo Muleta de Ca s'Hereu in Port de Sóller
Overnachten in Port de Sóller? Dan kan ik je Agroturismo Muleta de ca s’Hereu aanraden!

Muleta de Ca S'hereu, Port de Soller, Mallorca

Port de Sóller op Mallorca: vakantie plannen

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Palma de Mallorca. Bekijk rechtstreekse vluchten van Transavia of KLM of vergelijk vliegtickets op tix.nl.

Vanaf de luchthaven rijd je in ruim een half uur naar Port de Sóller. Huur je een auto bij Sunny Cars dan zijn alle benodigde verzekeringen inbegrepen.

In Port de Sóller vind je heerlijke accommodaties. Van low budget appartementen en luxe hotels tot villa’s met een zwembad. Wij sliepen met de kinderen in een fantastisch agroturismo Muleta de Ca s’Hereu boven op een heuvel met uitzicht op de baai. Andere accommodaties in Port de Sóller die ik je kan aanraden zijn:

  • Ca na JB ** eenvoudig appartement met uizicht op de bergen en 4 minuten lopen van het strand. Er is een keuken, badkamer en terras. Bij je appartement kun je een auto en fiets huren.
  • Camp de sa mar **** fantastisch plekje met groene tuin op 8 minuten lopen van het strand van Port de Sóller
  • Hotel es Port **** luxe hotel op 200 meter van het centrum met een spa, zwembaden en tennisbanen
  • Casa Bougainvillea *** niet in Port de Sóller maar in Sóller vind je geweldige kamers in een herenhuis

Daarnaast bieden verschillende reisorganisaties pakketreizen Port de Sóller en Mallorca aan.

Budget vakantie Port de Sóller bij de Vakantiediscounter

Adresjes op Mallorca + huurauto bij Eliza was Here

Vakanties Port de Sóller bij Sunweb

Alle accommodaties in Port de Sóller

Tours en tickets Mallorca

 

Inspiratie voor een vakantie Mallorca

Port de Sóller tips bewaren

Port de Soller Mallorca tips Port de Sóller Mallorca Port de Sóller Mallorca tips

Handige reisgidsen Mallorca



Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


3 comments on “Port de Sóller op Mallorca: de 7 beste tips

  1. Ik vind Mallorca een leuk eiland om naartoe te gaan, vooral toen de kinderen klein waren.

  2. Ik krijg er helemaal zin in als ik de foto’s zie! Wii zijn nog niet eerder in Mallorca geweest, maar overwegen het ook.

  3. Pfffff, ik wil echt NU op vakantie als ik die prachtige foto’s zie. Mallorca is zo mooi en die tram is echt cute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *