Top 6 bijzondere overnachtingsplekken

Accommodaties, Frankrijk, Griekenland, India, Marokko

Bairro Alto Hotel Lissabon
Van een grotwoning in de Loire en een boetiekhotel hartje Lissabon tot slapen onder miljoenen sterren in de Marokkaanse woestijn. Laatst bedacht ik me dat ik vaak ‘toevallig’ op hele bijzondere overnachtingsplekken stuit. Sommige was ik al bijna weer vergeten. Zoals dat toffe appartement op Mallorca bijvoorbeeld: een lot uit de loterij. De hoogste tijd om die bijzondere plekken eens met je te delen. Dit is mijn top 6 bijzondere overnachtingsplekken.

Grotwoning Vernou-sur-Brenne Loire Frankrijk

1. Grotwoning in de Loire

Wat een verrassing is deze spectaculaire grotwoning in de Loire die ik bij toeval ontdek op een boekingssite. Bij aankomst blijkt de grotwoning deel uit te maken van een heus chateau mét wijngaard waar de flamboyante monsieur Bob de scepter zwaait. De verbazing is compleet als de man daarbij ook nog een verwoed kunstverzamelaar blijkt te zijn: ik vergaap me aan de Corbijn en Warhol die daar zomaar prijken in zijn optrekje. Ongetwijfeld een van de meest bijzondere overnachtingsplekken ever. Monsieur Bob verhuurt z’n woningen helaas niet meer. Maar zoek je iets vergelijkbaars? Check dan bijvoorbeeld deze grotwoning.

Hotel Bissau Palace, Jaipur

Foto: Booking.com

2. Hotel Bissau Palace in Jaipur

Dit voormalige paleis in hartje Jaipur lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Met haar kleurrijke kamers en de bling bling in de eetzaal is dit een typisch Indiaas hotel. Vanaf hier sta je zo in het centrum van de roze stad Jaipur en toch is Hotel Bissau Palace zelf een oase van rust. Vergeet vooral niet om ‘s avonds een kijkje te nemen (of nog beter: te dineren!) op het dakterras waar je een adembenemend uitzicht hebt over de roze stad Jaipur.

Bairro Alto Hotel Lissabon

Foto: Booking.com

3. Bairro Alto Hotel in Lissabon

Midden in de levendige wijk Alfama in Lissabon ligt het Bairro Alto Hotel. Dit boetiekhotel bevindt zich in een prachtig authentiek Portugees Pand. ‘s Avonds lik ik m’n vingers af bij de verrukkelijke tapas die ze op het dakterras serveren. Natuurlijk zet ik m’n lippen ook aan een glas bijpassende wijn. O, dit alles met uitzicht over de rivier de Taag en de verlichte Ponte de 25 de abril. Een plaatje! Lissabon zelf is trouwens ook een echte aanrader.

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu uitzicht Port de Soller, Mallorca

Foto: Booking.com

4. Agroturismo Muleta de Ca S’hereu op Mallorca

Op de heuveltoppen boven het badplaatsje Port de Soller in Mallorca ligt het verrukkelijke Agroturisme Muleta de Ca S’hereu. Heel even denken we verkeerd te rijden, want de (onverharde) weg er naar toe is op z’n zachtst gezegd nogal eh… avontuurlijk. Maar wat een heerlijke plek om te verblijven! ‘s Ochtends wakker worden en ontbijten in de met olijf- en amandelbomen omzoomde tuin met dít uitzicht is echt geen straf.

Milos studios, Agios Nikitas, Lefkas

5. Milos Studio’s op Levkas

Een beetje beladen voelt deze eerste vakantie helemaal alleen met m’n kids. Gelukkig voel ik me in dit kleinschalige appartementencomplex Studio’s Milos met lieve blauwgeverfde balkons en dankzij het hartelijke welkom van eigenaresse Effi meteen thuis. In het authentieke Agios Nikitas wacht de typisch Griekse sfeer, met smalle straatjes, blauwe luiken en eettentjes waar ze versgevangen calamaris, Griekse salade en wijn van het eiland serveren. Aan het kleine kiezelstrand kom ik meteen in de relaxmodus. Dat is snel gedaan als ik me waag aan de sirtaki tijdens de Griekse avond. Een relaxte plek met heel fijne herinneringen.

Tinfou Dunes Marokko tentenkamp

6. Onder de sterren in de Tinfou Dunes

In een sprookje van 1001 nacht slaap ik onder flonkerende sterren in de Tinfou Dunes, op het goudgele zand van de Marokkaanse woestijn. Het kwik daalt die nacht tot onder het vriespunt, maar die miljoenen lichtjes, de vallende sterren en de desolaatheid van de woestijn toveren een glimlach rond m’n lippen.

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu uitzicht Port de Soller, Mallorca

Meer bijzondere overnachtingsplekken

6x bijzondere overnachtingsplekken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *