6x bijzondere overnachtingsplekken verspreid over de wereld

Accommodaties, Frankrijk, Griekenland, India, Marokko

Bairro Alto Hotel Lissabon
Van een grotwoning in de Loire en een boetiekhotel hartje Lissabon tot slapen onder miljoenen sterren in de Marokkaanse woestijn. Dit zijn mijn favoriete bijzondere overnachtingsplekken verspreid over de wereld.

Favoriete bijzondere overnachtingsplekken

Laatst bedacht ik me dat ik vaak ‘toevallig’ bijzondere overnachtingsplekken ontdek. Sommige accommodaties was ik al bijna weer vergeten. Zoals dat toffe appartement op Mallorca bijvoorbeeld: een lot uit de loterij. Natuurlijk wil ik deze bijzondere overnachtingsplekken met je delen. Dus hier komen mijn favoriete accommodaties waar ik de afgelopen jaren zelf heb overnacht. Ik sliep er soms met en soms zonder de kinderen. Maar ik kan ze je stuk voor stuk aanraden!

Grotwoning Vernou-sur-Brenne Loire Frankrijk

1. Grotwoning in de Loire

Wat een verrassing is deze spectaculaire grotwoning in de Loire die ik bij toeval ontdek. Het is nog steeds een van mijn meest bijzondere overnachtingsplekken ooit! Bij aankomst blijkt de grotwoning namelijk deel uit te maken van een heus chateau mét wijngaard waar de flamboyante monsieur Bob de scepter zwaait. De verbazing is compleet als de man daarbij ook nog een verwoed kunstverzamelaar blijkt te zijn: ik vergaap me aan de Corbijn en Warhol die daar zomaar prijken in zijn optrekje. Ongetwijfeld een van de meest bijzondere overnachtingsplekken ever. En een absolute aanrader. Helaas verhuurt Monsieur Bob zijn grotwoningen niet meer. Maar zoek je iets vergelijkbaars?

Bekijk een vergelijkbare grotwoning >>
Ontdek meer gave grotwoningen in de Loire >>

Hotel Bissau Palace, Jaipur

Foto: Booking.com

2. Hotel Bissau Palace in Jaipur

Dit voormalige paleis in hartje Jaipur lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Met haar kleurrijke kamers en de bling bling in de eetzaal is dit een typisch Indiaas hotel. Vanaf hier sta je zo in het centrum van de roze stad Jaipur en toch is Hotel Bissau Palace zelf een oase van rust. Vergeet vooral niet om ‘s avonds een kijkje te nemen (of nog beter: te dineren!) op het dakterras waar je een adembenemend uitzicht hebt over de roze stad Jaipur. Zeg nou zelf, op deze bijzondere overnachtingsplek voel je je toch de koning te rijk?!

Zelf overnachten in dit paleis >>
Bekijk alle accommodaties in Jaipur >>

Bairro Alto Hotel Lissabon

Bijzondere overnachtingsplekken: Bairro Alto Hotel, Lissabon. Foto: Booking.com

3. Bairro Alto Hotel in Lissabon

Midden in de levendige wijk Alfama in Lissabon ligt het Bairro Alto Hotel. Dit boetiekhotel bevindt zich in een prachtig authentiek Portugees pand. ‘s Avonds lik ik m’n vingers af bij de verrukkelijke tapas die ze op het dakterras serveren. Natuurlijk zet ik m’n lippen ook aan een glas bijpassende wijn. O, dit alles met uitzicht over de rivier de Taag en de verlichte Ponte de 25 de abril. Een plaatje! Lissabon zelf is trouwens ook een echte aanrader.

Boek Bairro Alto Hotel in Lissabon >>
Alle accommodaties in Lissabon >>

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu uitzicht Port de Soller, Mallorca

Bijzondere overnachtingsplekken: Muleta de Ca S’hereu in Port de Sóller. Foto: Booking.com

4. Agroturismo Muleta de Ca S’hereu op Mallorca

Op de heuveltoppen boven het badplaatsje Port de Soller in Mallorca ligt het verrukkelijke Agroturisme Muleta de Ca S’hereu. Heel even denken we verkeerd te rijden, want de (onverharde) weg er naar toe is op z’n zachtst gezegd nogal eh… avontuurlijk. Maar wat een heerlijke plek om te verblijven! ‘s Ochtends wakker worden en ontbijten in de met olijf- en amandelbomen omzoomde tuin met dít uitzicht is echt geen straf.

Boek ook Agroturisme Muleta de Ca S’hereu >>
Bekijk alle accommodaties in Port de Soller >>

Milos studios, Agios Nikitas, Lefkas

5. Milos Studio’s op Lefkas

Een beetje beladen voelt deze eerste vakantie helemaal alleen met m’n kids. Gelukkig voel ik me in dit kleinschalige appartementencomplex Studio’s Milos met lieve blauwgeverfde balkons en dankzij het hartelijke welkom van eigenaresse Effi meteen thuis. In het authentieke Agios Nikitas wacht de typisch Griekse sfeer, met smalle straatjes, blauwe luiken en eettentjes waar ze versgevangen calamaris, Griekse salade en wijn van het eiland serveren. Aan het kleine kiezelstrand kom ik meteen in de relaxmodus. Dat is snel gedaan als ik me waag aan de sirtaki tijdens de Griekse avond. Een relaxte plek met heel fijne herinneringen en ook een tip als je reist met kinderen.

Boek ook Studio’s Milos >>
Bekijk alle accommodaties in Agios Nikitas op Lefkas >>

Tinfou Dunes Marokko tentenkamp

6. Onder de sterren in de Tinfou Dunes

In een sprookje van 1001 nacht slaap ik samen met mijn kinderen onder de flonkerende sterren in de Tinfou Dunes. Midden in de Marokkaanse woestijn. Het kwik daalt die nacht tot onder het vriespunt, maar die miljoenen lichtjes, de vallende sterren en de desolaatheid van de woestijn toveren een glimlach rond m’n lippen. Een bijzondere overnachting samen met m’n kids om nooit te vergeten! Je leest hier alles over mijn rondreis door Marokko met de kinderen.

Overnachten in Tikida Camp in de Tinfou Dunes >>
Boek een overnachting in Tinfou Desert Camp >>
Bekijk alle tentovernachtingen in de Tinfou Dunes >>

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu uitzicht Port de Soller, Mallorca

Meer bijzondere overnachtingsplekken

6x bijzondere overnachtingsplekken bewaren

6x bijzondere overnachtingsplekken

Nog meer inspiratie bijzonder overnachten




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *