Hotel Bissau Palace, Jaipur

Accommodaties, Azië, India

Hotel Bissau Palace, Jaipur

Ik ben verrast door het prachtige, elegante Hotel Bissau Palace in Jaipur dat ooit een paleis was. Hier waan ik me in het sprookje van duizend-en-één-nacht. Dit is waarom je wilt overnachten in Hotel Bissau Palace in Jaipur.

Bissau Palace Jaipur kamer

Geen kamer is hetzelfde

Alle kamers van Hotel Bissau Palace in Jaipur zijn even kleurrijk en bloemrijk ingericht. Geen kamer is hetzelfde. Dus ik kan het niet laten om af en toe bij anderen naar binnen te gluren (sorry!).

Bissau Palace Jaipur eetzaal
Bissau Palace Jaipur tuin

Indiase blingbling

Alles in dit hotel is typisch Indiaas ingericht. Zelfs de eetzaal heeft ontzettend veel bling bling. Het uitzicht vanaf de veranda over de tuin en het zwembad (!) is adembenemend. Ik besluit dan ook hier ‘s ochtends mijn ontbijt te verorberen. Is het geen plaatje?

Bissau Palace Jaipur eetzaal vloer

Oase van rust in Jaipur

Hoewel Hotel Bissau Palace vlak bij het centrum van de roze stad Jaipur ligt, merk je weinig van de hectiek van de stad. Tip: in deze oase van rust kun je bovendien een massage boeken. Jammer genoeg kom ik daar pas op de dag van vertrek achter. Vanaf het dakterras heb je een spectaculair uitzicht over Jaipur. Aanrader: ga hier ‘s avonds dineren! Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Lees ook: 5 tips wat te doen in de roze stad Jaipur

Hotel Bissau Palace, Jaipur India

Overnachten in Jaipur

In Jaipur vind je genoeg leuke plekken om te overnachten. Het leukst is het oude centrum waar je een aantal goedkope budgethotels vindt. Net als Hotel Bissau Palace vind je meer paleishotels in Jaipur. Deze zogenaamde heritage hotels zijn low budget accommodaties zoals:

  • Hotel Bissau Palace ***, heerlijk hotel op slechts 20 minuten lopen naar het City Palace en 25 minuten naar de Hawa Mahal (Paleis van de Winden)
  • Hotel Siddharsh Heritage, goedkoop hotel op ongeveer 8 km van de Birla Mandi
  • Mahal Khandela ***, een Heritage Hotel met spa ongeveer 5 km van het City Palace

Dagtrips en tours in Jaipur

In en rond Jaipur is genoeg te zien en te beleven. Via Getyourguide boek je makkelijk een dagtrip of excursie of bestel er alvast je tickets voor het Hawa Mahal of het Amber Fort.

 

Hotel Bissau Palace in Jaipur bewaren

Hotel Bissau Palace, Jaipur, India

Meer inspiratie voor je rondreis India

Handige reisgidsen IndiaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

Foto header: Booking.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *