Restaurant El Parador in Varanasi, India

Azië, Eten, India

El Parador, Varanasi, rooftop terras

Restaurant El Parador in Varanasi in India is een absolute aanrader! Het wordt gerund door een hartelijke, Nepalese familie. Terwijl oma in de keuken familiegerechten brouwt, neemt onder andere haar kleindochter de bediening voor haar rekening.

el parador varanasi

Mexicaans en Nepalees eten op het menu

Op het afwisselende menu van El Parador staan onder andere Mexicaanse schotels. Zo vind je er Tortilla’s en taco’s, maar ook Nepalees rundvlees en moussaka. Heel verrassend is de vegetarische burger van kidneybonen of van linzen. Een welkome afwisseling na wekenlang pittig gekruid Indiaas eten!

Lees ook: Libanees eten bij Restaurant Fatoush in Groningen

El-Parador Varanasi, India

Restaurant El Parador met dakterras

Het eten in Restaurant El Parador wordt onder andere op het beschutte, groene dakterras geserveerd. Maar je kunt ook binnen zitten als je dat fijner vindt. O, en had ik al genoemd dat ze hun eigen kruiden, zoals basilicum, kweken? Om je vingers bij af te likken. Kortom: dit restaurant is een echte aanrader! Restaurant El Parador ligt buiten het centrum van Varanasi, weg van de verkeerschaos (zie plattegrond).

Lees ook: ontdek boeiend Varanasi

Overnachtingstips in Varanasi

We slapen in Hotel Pradeep, een eenvoudig hotel aan de rand van het centrum van Varanasi. Vanaf daar rijd je met de riksja of tuk tuk in een kwartier tot een half uurtje naar de ghats, de markt en winkelstraten. Andere leuke accommodaties in Varanasi zijn:

  • Tara Guest House***, duurzame accommodatie. Vanaf het zonneterras heb je uitzicht op de Ganges
  • Shiva Ganges View Guest House***, met restaurant en een tuin
  • Hotel Surya****, dit voormalige paleis van de oude Nepalese koning werd gebouwd in 1818 en heeft een buitenzwembad en zelfs een spa

Restaurant El Parador in Varanasi bewaren

Restaurant El Parador Varanasi, India

Meer inspiratie voor je rondreis India

  • Ik slenterde door de straten van Varanasi, waar de doden worden verbrand en m’n slipper in een (heilige) koeienvlaai bleef steken
  • In Jaipur sliep ik in een heus paleis: Hotel Bissau Palace
  • Eerst de Taj Mahal zien en dan… ontbijt! Ik schoof aan tafel in Maya Hotel & Restaurant in Agra

Reisgidsen IndiaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *