Rondreis India: 15-daagse reisroute

India, Azië, Rondreis

Rondreis India 15-daagse reisroute

India, het land van het chaotische verkeer, kleurrijke sari’s, rituelen, tempels, geurige kruiden en de verrukkelijke tandoori’s. Tijdens mijn rondreis door het noorden van India ontdek ik het indrukwekkend Varanasi en de Gouden Driehoek: Agra, Delhi en Jaipur. Ontdek de ideale 15-daagse reisroute voor je rondreis door India. 

Ganges Varanasi India

Rondreis India 15-daagse reisroute

Twee weken duurt mijn rondreis door India. Deze 15-daagse reisroute volgt de Gouden Driehoek Delhi, Jaipur en Agra. Plus de indrukwekkende stad Varanasi aan de heilige rivier de Ganges en het Ranthambore National Park waar we op zoek gaan naar tijgers.

Lees ook: handige tips voor je eerste keer India

delhi india gouden driehoek

1. Die eerste kennismaking met Delhi

Kleurige riksja’s, tuk tuks en het voortdurende getoeter. Als je naar het noorden van India reist, is Delhi doorgaans de eerste overrompelende kennismaking met het land. In Delhi is genoeg te beleven, van de India Gate en het Rode Fort tot een bezoekje aan de Chadni Chowk: dé winkelstraat van Delhi.

Lees ook: alle tips voor je bezoek aan Delhi

Hawa Mahal Paleis der Winden Jaipur voorkant

2. Via de roze stad Jaipur

Na Delhi is Jaipur een verademing. De roze gestucte gevels van de winkeltjes, het Paleis der Winden en het City Palace Jaipur. Op deze plek werden ook talloze films opgenomen waaronder The Best Exotic Marigold Hotel.

Lees ook: 5 tips wat te doen in de roze stad Jaipur
En: films die je in Indiase sferen brengen

Ranthambore NP India tijger

3. Tijgers spotten in Ranthambore National Park

Vanuit Jaipur reizen we naar Ranthambore National Park waar wilde tijgers leven. Tijdens een safari door het park kruist een tijger ons pad op slechts twee meter voor onze jeep!

Lees ook: tips wat te doen in Ranthambore National Park

Taj Mahal Agra India Irene

4. Verwonder je over de Taj Mahal in Agra

De rondreis door India gaat verder naar Agra waar één van de zeven wereldwonderen wacht: de Taj Mahal.

Lees meer: tips voor je bezoek aan Agra en de Taj Mahal
Ontbijten en slapen: Maya Hotel Restaurant in Agra

India Varanasi ghats

5. Varanasi aan de heilige rivier de Ganges

Met de nachttrein vervolg ik m’n tocht door India. Na een wat hobbelige nacht word ik de volgende ochtend wakker in Varanasi aan de heilige rivier de Ganges. Daar waar de doden verbrand worden op brandstapels, waar overal op straat afval en uitwerpselen liggen. Waar koeien, geiten, stieren, zwijnen en honden op straat slenteren. Een stad boordevol  indrukwekkende rituelen en wat mij betreft een absolute must tijdens je rondreis door India.

Lees ook: dit wil je zien en doen in Varanasi

Nachttrein Varanasi Delhi India

6. Terug in chaotisch Delhi

Verder gaat mijn rondreis door India, opnieuw met de nachttrein die me na 5(!) uur vertraging terug brengt naar New Delhi. Leek New Delhi twee weken daarvoor nog een hectische stad, de tweede keer voelt Delhi bijna als een verademing. Dat komt vooral doordat ik de afgelopen weken nóg chaotischer taferelen heb gezien in bijvoorbeeld  Varanasi.

Lees ook: mijn tips voor je bezoek aan Delhi

15-daagse reisroute rondreis India

India kaart rondreis Noord India

Tijdens mijn 15-daagse rondreis door het kleurrijke noorden van India overnachtte ik op deze locaties:

Ook een rondreis maken door India?

Verschillende reisorganisaties bieden een rondreis aan door India. Van een reis langs de Gouden Driehoek of in combinatie met Nepal tot een rondreis door het zuiden. Zelf maakte ik deze 15-daagse reis door India met Djoser inclusief tijgers spotten in Ranthambore National Park. Andere reisorganisaties die pakketreizen aanbieden zijn:

Maar je kunt ook zelf je rondreis samenstellen. Bekijk hier de KLM vliegtickets naar Delhi of vergelijk vliegtickets India op tix.nl. Je boekt je accommodatie in India heel eenvoudig bij booking.com.

 

Meer indrukwekkende rondreizen

Rondreis India: 15-daagse reisroute bewaren

Rondreis India 15-daagse reisroute langs de gouden driehoek in het noorden van India Rondreis India 15-daagse reisroute

Reisgidsen voor een rondreis IndiaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *