Chaotisch Delhi in India: 9 tips en bezienswaardigheden

India, Azië

Delhi Chandi Chowk, India

Tips wat te doen in chaotisch Delhi in India. Van slangenbezweerders, waarzeggers, bedelaars en handelaren tot kleurig versierde riksja’s, tuk tuks en het voortdurende getoeter. Dit is het chaotische Delhi, waar de riksja bestuurders en tuk tuk chauffeurs zich met ware doodsverachting in het ongeregelde verkeer storten. Ontdek alle hoogtepunten en bezienswaardigheden in de Indiase hoofdstad Delhi. 

India Delhi

tuk tuk Delhi India

Over Delhi

De bizarre drukte, de geluiden en het getrek en geduw van mensen en niet te vergeten de geuren die je overal tegemoet komen: een vreemde mengeling van uitlaatgassen, specerijen, rioollucht en wierook. Als je een rondreis maakt door het noorden van India is Delhi meestal de eerste indrukwekkende kennismaking met het land.

Samen met Agra en Jaipur maakt Delhi namelijk deel uit van de Gouden Driehoek. Alleen al in Delhi wonen 18 miljoen mensen. Dat is meer dan in heel Nederland. Je doet er dan ook goed aan om te acclimatiseren als je in Delhi aankomt om je er vervolgens helemaal in onder te dompelen. Want hé, je bent tenslotte in India! Dit zijn mijn tips wat te doen in Delhi.

Lees ook: wat te zien en doen in Agra
En: 5 tips wat te doen in Jaipur
Inspiratie: rondreis langs de Gouden Driehoek van India

Birla Mandir Tempel, Delhi India

1. Birla Mandir Temple

Deze prachtige Hindu tempel hartje Delhi dat is gewijd aan Vishnu en Laxmi, de godin van rijkdom en voorspoed. Binnen heerst een serene sfeer en het is er rustig en schoon. Let op: je moet hier alles afgeven waar je een foto mee kunt maken, inclusief je telefoon. De bewaker is bovendien zeer vasthoudend.

Boek hier je tour langs de tempels van Delhi

Het rode fort, Delhi, India

2. Het Rode Fort

Het Rode Fort laten wij even links liggen. We hebben ons namelijk laten vertellen dat het Amber Fort in Jaipur niet te overtreffen is. Aangezien die voor een paar dagen later op het programma staat, kiezen we op dit moment voor andere bezienswaardigheden in Delhi. Maar ja, de plaatjes liegen er niet om. Dus mocht je tijd over hebben…

Boek hier je tickets voor het Rode Fort

India Gate, Delhi
Delhi slangenbezweerder

3. India Gate

Deze indrukwekkende poort werd gebouwd ter nagedachtenis aan alle Indiase soldaten die zijn gevallen tijdens de tweede wereldoorlog. Nog steeds houden armed forces de wacht bij de India Gate.

Bekijk sightseeing tours Delhi langs o.a. India Gate

lotustempel Delhi India

4. Bahai Lotus Temple

Als we de Bahai Lotus Temple willen bezoeken, staat er een wachtrij van zo’n 2 (!) uur om naar binnen te kunnen. Dus besluiten we het over te slaan. Ik heb alleen een glimp opgevangen van de buitenkant dat er inderdaad uitziet als een lotusbloem.

Bekijk tours langs de tempels van Delhi

Humayuns Tomb, Delhi

5. Humayun’s Tomb

Na de Taj Mahal is Humayun’s Tomb de grootste graftombe van India met prachtige doorkijkjes, mooie mozaïekvloeren en tuinen die in Persische stijl zijn aangelegd. M’n eerste dag in India is helaas ook meteen m’n eerste kennismaking met de corruptie in het land. Terwijl ik 1000 rupees geef bij de entree krijg ik maar tot 500 rupees terug. Hoewel ik maar blijf roepen: “Bad karma!”, blijven de twee mannetjes voet bij stuk houden dat ik maar 500 heb gegeven. Na een cooling down besluit ik maar gewoon maar te genieten van de ‘rode Taj Mahal’. Maar… een gewaarschuwd mens telt voor twee. Tip: tel altijd goed je wisselgeld. Lees hier al mijn handige tips voor je eerste keer India.

Boek je ticket voor Humayun’s Tomb

Gandhi Smriti, Delhi, bril Gandhi

6. Gandhi Smriti

Een indrukwekkende plek en een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Indiase geschiedenis: Gandhi Smriti. De plek waar Gandhi, de ‘vader’ van het moderne India werd vermoord is een oase van rust in het hectische Delhi. Zijn huis werd omgebouwd tot een museum waar niet alleen een collectie foto’s en krantenknipsels over zijn leven zijn ondergebracht, maar ook brieven en gebruiksvoorwerpen zoals z’n bril en stok. Op die manier krijg je een idee hoe de laatste dag van Gandhi is verlopen. Waar je ook kijkt, overal hangen zijn prachtige quotes.

Bekijk tours en tickets voor het Gandhi Museum

Delhi, Chadni Chowk, India

7. Chadni Chowk

Alsof je je in een mierenhoop bevindt: het gekrioel van mensen, de overweldigende kleuren en bijzondere geuren. We lopen door dé marktstraat van Delhi: Chadni Chowk. Winkeltje na winkeltje, stalletje na stalletje en de smalle straatjes waar je doorheen geperst wordt. Serieus kijken naar de spulletjes lukt amper, want iedereen probeert je aandacht te vangen, je in de riksja te lokken of in je billen te knijpen. Het gevoel, geluid en de geur is niet te filmen en met geen pen te beschrijven; dat moet je vooral ondergaan. Laat je dus vooral meevoeren in de dagelijkse Indiase hectiek. En ook hier geldt: let  goed op je tas!

Bekijk tours door Delhi incl. Chadni Chowk

Spice Market India

8. Spice market

De kruidenmarkt van Delhi bevindt zich vlakbij de Chadni Chowk. Kruiden en specerijen in alle soorten, maten en kleuren uitgestald in zakken en in kraampjes. Mensen die aan het afdingen zijn. Een lust voor het oog en een prikkeling voor je neus. Als je tijd over hebt kom dan hier even ruiken en kijken. Al is het alleen maar om kleurige, authentieke plaatjes te schieten en iets van de typisch Indiase sfeer te proeven.

Boek een tour over de Spice Market

spicy-by-nature Delhi India

9. Eten in Delhi

Aroma Spice is een geweldig restaurant in Delhi vlak bij ons hotel. De eerste avond van onze rondreis door India eten we hier en ik moet eerlijk zeggen: zo goed als hier hebben we daarna nergens meer gegeten in India. Een typisch Indiase kaart: proef vooral van de overheerlijke Palak Paneer (met spinazie) en de Garlic Naan. Ook fijn: ze hebben hier verrukkelijke cocktails.

Reistip: neem een kaart van Delhi mee

Neem in India altijd een kaart van de stad mee als je er op uit gaat. Met hierop duidelijk aangegeven in welke buurt en straat je hotel ligt (niet iedereen kan lezen!). Daarnaast nam ik altijd een visitekaartje van het hotel zelf mee. Dat is zeker in Delhi geen overbodige luxe. Want zelfs de in Delhi geboren en getogen inwoners weten niet alles te vinden in de miljoenenstad. Zo kan het gebeuren dat de tuk tuk driver er 5 kwartier over doet om je hotel te ‘vinden’ of je ergens tussen de marktkraampjes hartje Delhi dropt en met een handgebaar in de rondte zwaait: daar ergens moet je hotel zijn.

Rockwell Plaza Delhi, India

Overnachtingstips in Delhi

We slapen in Treebo Trend Rockwell Plaza. Een eenvoudig middenklasse hotel (niet te vergelijken met middenklasse hotels in Europa!) met een vriendelijke bediening. Midden in de nacht maakt onze airco namelijk een oorverdovend geluid en de jongen van de receptie komt graag het probleem verhelpen. Weird, zo tussen twee westerse vrouwen in een nachthemdje. Vooral als je bedenkt dat vrouwen in India doorgaans hun schouders en enkels moeten bedekken. Voor hem moeten we dus zo goed als naakt zijn geweest. Enfin, wat ik al dacht, hij heeft nog minder technische skills dan ik, dus als ik het niet kan verhelpen… hij ook niet. Die nacht slapen we met flinke oordoppen in. Andere hoteltips in New Delhi:

Bekijk alle hotels in Delhi

Rondreis India vanuit Delhi

Stel je zelf je rondreis India samen, bekijk dan hier de KLM vliegtickets naar Delhi of vergelijk vliegtickets India op tix.nl. Accommodaties boek je eenvoudig bij booking.com.

Daarnaast bieden diverse reisorganisaties een rondreis aan door India. Zelf maakte ik deze 15-daagse reis door India met Djoser. Andere reisorganisaties die pakketreizen aanbieden zijn:

Dagtrips en excursies in Delhi

 

Meer lezen over een rondreis India?

Tips wat te doen in Delhi bewaren

Chaotisch Delhi, India

Handige reisgidsen India
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *