Mooiste plekken op Mallorca: 9 highlights die je niet mag missen

Spanje, Europa, Travel

Mooiste plekken op Mallorca tips bezienswaardigheden - Port de Pollença Spanje

Mallorca is een Spaans eiland in de Middellandse Zee en behoort net als Ibiza en Menorca tot de eilandengroep de Balearen. Wie Mallorca zegt, denkt misschien aan feestende vakantiegangers in El Arenal, maar het eiland heeft ook een heel andere kant. Dat van blauwe baaien, dromerige dorpjes en spectaculaire wegen in het Tramuntana-gebergte. Ik heb de mooiste plekken op Mallorca voor je gevonden: 9 highlights die je niet mag missen. 

palma de mallorca

Palma de Mallorca Plaza Major

1. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is ongetwijfeld een van de mooiste plekken op Mallorca. In de hoofdstad van het eiland vind je volop restaurants, gezellige pleinen, cultuur en musea, maar ook strand. Verrukkelijk eten kun je in Palma de Mallorca ook goed, zoals in FORN Palma. En wil je een cocktail drinken in bijzondere setting, loop dan binnen bij Bar Abaco.

Je kunt Palma de Mallorca bezoeken tijdens een stedentrip, maar het is ook een goede uitvalsbasis om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen.

Tips overnachten in Palma de Mallorca

  • Hotel Almudaina **** ik sliep in dit luxe hotel midden in het historische centrum.  Vanaf het dakterras heb je een geweldig uitzicht
  • Hostal Pons * – hostel hartje Palma gevestigd in een traditioneel Mallorcaans huis. Je slaapt in kamers die in 19e eeuwse stijl zijn ingericht.
  • Lonja Suites Apartments *** – appartementen midden in het historische centrum. Je hebt een eigen keukentje en een balkon. Sommige appartementen hebben een geweldig dakterras!

Port de Soller Mallorca boulevard trein

Sóller sinaasappelen Mallorca

2. Sóller en Port de Sóller

Dit is een van mijn favoriete bestemmingen die absoluut niet in het rijtje mooiste plekken op Mallorca mag ontbreken. Het pittoreske Sólller en de badplaats Port de Sóller kun je bezoeken als dagtrip vanuit Palma de Mallorca.

In Palma stap je in de nostalgische trein die je dwars door de bergen meeneemt naar Sóller. Het stadje heeft een gezellig plein met terrasjes en op zaterdag is er een weekmarkt. Hier kun je overstappen op een tram die je in pakweg 30 minuten naar Port de Sóller aan zee brengt. Dit sfeervolle kustplaatsje heeft een boulevard, strand en fijne restaurants waar je naar hartelust tapas kunt eten.

Tips overnachten in Port de Sóller

  • Agroturismo Muleta de Ca s’Hereu we sliepen eens met de kids in dit fantastische agroturismo. Het ligt boven op een heuvel met uitzicht op Port de Sóller
  • Ca na JB ** eenvoudig appartement met uizicht op de bergen en 4 minuten lopen van het strand. Er is een keuken, badkamer en terras. Bij je appartement kun je een auto en fiets huren.
  • Camp de sa mar **** fantastisch plekje met groene tuin op 8 minuten lopen van het strand van Port de Sóller

Valldemossa straat Mallorca Spanje
Een van de highlights van Mallorca is een bezoek aan Valldemossa

valldemossa mallorca spanje

3. Valldemossa

Het bergdorpje Valldemossa staat bekend om het 14e eeuwse Kartuizerklooser. Daarnaast is Valldemossa een toeristische trekpleister omdat componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand hier hebben gewoond. In Valldemossa vind je meer dan genoeg gezellige winkeltjes en restaurants.

Tips overnachten Valldemossa

  • Allotjaments Serra de Tramuntana *** luxe appartementen in een oud pand in het centrum van Valldemossa
  • Ca’s Papà dit designhotel met moderne kamers ligt midden in het charmante Valldemossa en werd ontworpen door de architect Asensio Peña en Lluïsa LLull
  • Casa Vell de Valldemossa **** fantastisch vakantiehuis hartje Valldemossa. Er is een barbecue aanwezig en je kunt een auto huren bij de woning

Alcúdia Mallorca Spanje

Het historische centrum van Alcúdia en Port d’Alcúdia

Port d'Alcudia Mallorca Spanje

4. Alcúdia en Port d’Alcúdia

Alcúdia is een sfeervolle en levendige badplaats op Mallorca. In de baai van Alcúdia vind je het mooiste en langste zandstrand van Mallorca. Het ligt aan een prachtige baai met een jachthaven (Port d’Alcúdia) en een vissershaven en in het historische centrum vind je tal van terrasjes en restaurants.

Ook is Alcúdia een goede uitvalsbasis om bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken. Zoals Spaanse dorpjes en Cap de Formentor waar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland.

Tips overnachten in Alcúdia

  • Hostal Residencia Alma *** heerlijke low budget accommodatie op 8 minuten lopen van Platja d’Alcúdia. Het heeft een tuin met buitenzwembad en je kunt bij het pension fietsen huren
  • Apartamentos Carlos V ** budget appartementen met kitchenette op 150 meter van het Middeleeuwse centrum en de markt van Alcúdia
  • Bordoy Mostatxins **** dit luxe hotel (adults only) is gevestigd in een historisch pand en heeft een zwembad plus spa

Cap de Formentor Mallorca Spanje

5. Cap de Formentor

Dit natuurgebied is een van de mooiste plekken op Mallorca. Cap de Formentor is het noordelijkste puntje van het eiland. Het uitzicht is er fantastisch en de kliffen spectaculair. Hier staat ook een vuurtoren uit 1863 met een terras waar je een drankje kunt drinken mét een view.

Alleen al de 13 kilometer lange, kronkelende route naar Cap de Formentor is de moeite waard. Je moet er wel wat voor over hebben: ‘s zomers kun je Cap de Formentor alleen lopend, op de fiets of met de bus bereiken. Je auto kun je op zo’n 1,5 kilometer parkeren.

Port de Pollença Mallorca Spanje

Pollença en Port de Pollença

Pollença Mallorca Spanje

6. Pollença en Port de Pollença

Een trip naar Cap de Formentor kun je goed combineren met Pollença en Port de Pollença.  Het historische bergdorpje Pollença is een plaatje om te zien met zijn kronkelige straatjes en de Romeinse brug.

Toch staat het vooral bekend om de Kruisweg die naar de kapel leidt. De Processie die hier op Goede Vrijdag langs komt, trekt ieder jaar zowel locals als toeristen. Verderop, aan de kust, ligt havenstadje Port de Pollença aan een prachtige baai. Hier vind je een 1,5 kilometer lang zandstrand, een boulevard en een jachthaven. Je kunt hier ook fietsen huren om naar Cap de Formentor te fietsen.

Tips overnachten in Pollença

  • L’Host Boutique Rooms *** hotel in het centrum van Pollença met uitzicht op de bergen
  • La Gola Apartaments *** fijne appartementen op 50 meter van Playa Pollenca en Albercuix-strand
  • LV Premier Villa Janne ruim vakantiehuis met 4 slaapkamers en een tuin met zwembad. Je wandelt in 7 minuten naar Playa Pollenca en het is 1,5 km naar het Albercuix-strand. Bij het huis kun je gratis parkeren

Cuevas del Drach Mallorca Spanje

Mooiste plekken op Mallorca: Cueves del Drach – bron foto

7. Cuevas del Drach

Duik ondergronds in de Cuevas del Drach, Grotten van Drach of Drakengrotten. Hoewel Mallorca meerdere grotten telt, zijn de Grotten van Drach toch wel het mooiste. Cuevas del Drach ligt 25 meter onder de grond.

Je kunt een wandelroute van 2 kilometer volgen door de grotten, maar het meest bijzondere is het ondergrondse meer, Lago Martel, dat tot de grootste van Europa behoort. Bijzonder zijn klassieke concerten die hier gegeven worden: de muzikanten varen dan in een gondel over het meer. De Cuevas del Drach is ongetwijfeld een van de mooiste plekken op Mallorca!

Toegangstickets Grotten van Drach >>

Sa Calobra Mallorca Spanje

8. Sa Calobra en Torrent de Pareis

Sa Calobra is een van de mooiste stranden op Mallorca. Het ligt aan de baai Torrent de Pareis en wordt ingeklemd tussen twee kliffen. Alleen al de weg er naar toe is spectaculair: via bochtige wegen bereik je de parkeerplaats. Een wandelroute over een vlonderpad en door een tunnel brengt je naar Sa Calobra. Aan de baai vind je ook wat eettentjes. Let op: in het hoogseizoen kan het hier druk zijn en parkeren lastig. Kom dus op tijd. Vanaf Port de Sóller kun je ook de boot nemen naar Sa Calobra.

Boot naar Sa Calobra >>

Sa Calobra autoroute Mallorca Spanje

9. Roadtrippen over de mooiste autoroute van Mallorca

Huur je een auto? Een van de highlights van Mallorca is een roadtrip over de MA-10: een van de mooiste autoroutes van het eiland! Deze route verbindt Andratx in het westen met Pollença in het noorden. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij de miradors voor een prachtig uitzicht over de omgeving!

Mallorca Spanje

Mallorca vakantie boeken

Een vakantie Mallorca boeken? Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Palma de Mallorca. Bekijk rechtstreekse vluchten van Transavia of KLM of vergelijk vliegtickets op tix.nl. Huur je een auto bij Sunny Cars dan zijn alle benodigde verzekeringen inbegrepen.

Ook bieden verschillende reisorganisaties pakketreizen Mallorca aan, zoals:

Budget vakanties Mallorca bij de Vakantiediscounter

Adresjes op Mallorca + huurauto bij Eliza was Here

Vakanties Mallorca bij Sunweb

Alle accommodaties op Mallorca

Tours en tickets Mallorca

 

Inspiratie voor een vakantie Mallorca

Mooiste plekken op Mallorca bewaren

Mooiste plekken Mallorca Valldemossa Mooiste plekken Mallorca Spanje Mooiste plekken Mallorca Spanje

Handige reisgidsen



Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *