Bar Abaco, Palma de Mallorca

Eten, Europa, Spanje

Bar Abaco, Palma de Mallorca, Mallorca

‘Prohibido hacer fotografias’ (verboden te fotograferen) lees ik op een klein bordje naast de houten deur van Bar Abaco hartje Palma de Mallorca. Zo’n opschrift schept verwachtingen en menig voorbijganger probeert net als ik nieuwsgierig een glimp op te vangen van wat daarbinnen gebeurt. Dit is waarom je een kijkje moet nemen in Bar Abaco in Palma de Mallorca.

Bar Abaco, Palma de Mallorca, Mallorca ingang

Bar Abaco: tussen kunst, kitsch en barok

Als je je laat verleiden door deze schijnbaar ontoegankelijke ‘exotische club’, zoals Bar Abaco in Palma de Mallorca genoemd wordt, kun je je onderdompelen in wat nog het meest doet denken aan het hof van Louis XIV. Terug in de tijd, maar dan hartje Palma de Mallorca. Tussen kitsch, barok, enorme bloemstukken, opgestapeld fruit en de noten van ‘Canon’ van Pachelbel die door de gewelven van dit oude herenhuis galmen, bevinden zich intieme zitjes. Het middenpad doet tegelijkertijd dienst als een catwalk waarover mensen flaneren.

Lees ook: eten in restaurant FORN in Palma de Mallorca

Bar Abaco Palma de Mallorca, Mallorca

Cocktails en champagne in Bar Abaco

Wat een bizarre plek! Ik voel me alsof ik op een filmset ben beland en geniet van de surrealistische sfeer en de mensen. En van de cocktails natuurlijk, die zijn er namelijk in overvloed. De vanaf prijs is € 15. Champagne is er voor  € 78 per fles. Je vindt Bar Abaco aan Calle San Juan 1, hartje Palma de Mallorca.

Bar Abaco, Palma de Mallorca, Mallorca - tuin

Meer inspiratie voor je vakantie Mallorca

Bar Abaco in Palma de Mallorca bewaren

Bar Abaco Palma de Mallorca

Handige reisgidsen Mallorca
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *